markus23 Napisano 29 Październik 2009 Share Napisano 29 Październik 2009 (edytowane) Witam ponownie, Kolejny mój model to BA-64B 1943 Armored Car. Ruski samochód wojskowy. Tworze go aby potem dodać do scenki w lesie w obozie wojskowym podczas odpoczynku lub czegoś takiego. Bardziej w sumie chodzi mi o poźniejsze treningi w renderingu_(dalsze). Jeśli zobaczycie niedociągniecia lub macie porade to walcie śmiało. Tu macie refki. http://www.thetankmaster.com/ENGLISH/afv/ba64.asp A wiec oto on.(narazie siatka i bryła). Dorobiłem klape na przedzie. Edytowane 7 Styczeń 2010 przez markus23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizjoner Napisano 30 Październik 2009 Share Napisano 30 Październik 2009 Cześć. Ja również modelowałem ten pojazd, ale niestety nie ukończyłem (z lenistwa) Jeśli nie byłeś jeszcze na tej stronie, to TUTAJ jest dużo zdjęć tego pojazdu. Jakbyś mógł pokazuj siatkę w tradycyjny sposób i przy większym zbliżeniu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 1 Listopad 2009 Autor Share Napisano 1 Listopad 2009 świetne zdjęcia napwewno skorzystam, wielkie dzieki. 15 minut lektury i stwierdzenie- "Czy podołam?!" -------------------------------------------------------------------------------- Last edited by markus23; 30-10-09 at 12:38. -------------------------------------------------------------------------------- Conieco dodane ale wciarz mało wczorajszy dzień spedziłem na testach textur.póżniej podrzuce próbki ale niewiem jeszcze w jakich barwach no jesli ruski to chyba bedzie czerwona gwiazda. UPEK: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 1 Listopad 2009 Autor Share Napisano 1 Listopad 2009 Tym razem dociełem klakson oraz lampe przednią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 Fajnie idzie, ale stary proszę, ortografia zabija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 26 Listopad 2009 Autor Share Napisano 26 Listopad 2009 ,a prace dalej trwają, idzie powoli bo poprostu było coś jeszcze. Teraz przyszła kolej na podwozie co nie znaczy że nadwozie jest skończone. lucek91-Fajnie idzie, ale stary proszę, ortografia zabija. ODP.: hehe,, na sportowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 26 Listopad 2009 Share Napisano 26 Listopad 2009 Jak zrobiles oponki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 26 Listopad 2009 Autor Share Napisano 26 Listopad 2009 (edytowane) line zacząłem a potem bend, ale chyba nie najgorzej... Edytowane 26 Listopad 2009 przez markus23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 26 Listopad 2009 Share Napisano 26 Listopad 2009 Ja jakos nigdy jeszcze nie wymodelowalem ciekawej oponki ostatnio ladnie oteksturowalm i dalem bumpa prawie wygladala jak prawdziwa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 26 Listopad 2009 Autor Share Napisano 26 Listopad 2009 osobiście nie jestem zwolennikem bumpa w dużym stopniu. Texturki już sie nie moge doczekać ale napewno nie dam opon markowych bo jak na tamte czasy to raczej takie, hmm, kiepskie były.?!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 26 Listopad 2009 Share Napisano 26 Listopad 2009 Mógłbyś dodatkowo pozaznaczać "edgy" na krawędziach tych rowków na oponach zrobić "chamfa" i zaokraglić "segments". dałoby to ciekawszy efekt moim zdaniem bo troszke ostre są. Dobrze idzie tak wogule:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2010 A więc na wstepie... Najlepszego w nowym roku życze Wam wszystkim forumowicze. Po paru dniach, he przerwy i uporaniem sie z kompem działam dalej. Oto co dziś wydłubałem i tak więc narazie podwozie uważam za zakończone. Mam jeszcze też pare innych drobiazgów ale to potem bo pewnie sie coś z nimi jeszcze zmieni. --WIP'a cd. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 Powoli Ci idzie ale ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2010 Mały upik. dac77- dzięki, ale ponad miesiąc do niego nie zaglądałem zresztą pośpiech-, gdzie mi sie nie spieszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Bardzo ładnie idzie! A mógłbyś wrzucić ten render co w miniaturce wątku z pojazdem złożonym do kupy? Masz jakiś pomysł na scenkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2010 Tak więc kolejne poprawki kolejne części pojazdu. Tutaj mam próbke texturki na siekiere co do ostrza to zmienie ale chodzi mi aby nadać jej lekki połysk, wie ktos może jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 13 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2010 Tak więc po wielu ha bojach kończe z tym modelem tak jak go widzicie i jade z texturami, jakie bedą sam niewiem, ale sądząc po pogodzie na zewnatrz zrobie chyba coś w zieleni nie w barwach rusiji , ale USA a co mi tam. Co do scenki niewiem, było na ulicy w starym miescie, było w lesie wiec ja chyba umieszcze je w starej bramie takiej jakie sie widuje w starych wsiach- chyba wiecie o co sie rozchodzi. np.: http://pelczyce.org/rehfeld/rehfeld-brama.jpg . Upik i aha sorki za post pod postem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi