Eyescream Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 Postanowiłem zrobić samolot.Nie jestem zbyt dobrym grafikiem więc proszę o wyrozumiałość i konstruktywną krytykę. Poniżej siateczka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
navi Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 zamalo masz zrobione wiec narazie nieprzypomina orginalu, ale to przeciez początki:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 Dokładnie, co ludzie mają ci napisać?? Że super, bez błędów... Na razie trudno stwierdzić takowe, a jak chcesz porad dla początkujących to masz helpa i tutoriale, ewentualnie faq. Nie przejmuj się i rób swoje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eyescream Napisano 14 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2004 Mały update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 teraz to to mi przypomina samolot, dobrze zaczoles, i niespartol tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 Następny samolot. Czyżby ludzie się przeżucali z samochodów na samoloty ?? Co do modelu to jakoś mi nie przypadł do gustu ale może z biegiem czasu i postępu w robocie zmienie swoje sdanie. Aby tak było musisz się starać :] Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 mam dziwne wrazenie ze masz paskudne blueprinty ... jesli szukasz czegos ... conajmniej w wiekszej rozdzielczosci ... zebys nie musial celowac w srodek wielkiej czarnej kreski na blueprincie ... daj znac ... pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eyescream Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2004 Rozpoczynam dodawanie szczegółów poniżej efekt mojej pracy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eyescream Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2004 Mały update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Kwiecień 2004 Share Napisano 15 Kwiecień 2004 no powiem ze nawet fajnie to wyglada pracuj dalej daj wiecej szczegolow i pracuj moze byc super pracka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 15 Kwiecień 2004 Share Napisano 15 Kwiecień 2004 Nie jestem pewny ale wydaje mi sie że samolot jest troche kanciaty i nie wiem dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eyescream Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2004 Dlatego kanciasty bo bez meshsmooth. Jak skończe dodawać detale to go wygładze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 15 Kwiecień 2004 Share Napisano 15 Kwiecień 2004 Ja bym tak nie robił, bo jak dodasz mesha i ci sie zabbiera błędów to dopiero będziesz maił przekichane, ale każdy robi jak woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 15 Kwiecień 2004 Share Napisano 15 Kwiecień 2004 Nie chce Cie smucić, ale ta siatka zupełnie nie \"zadziała\" z meshsmoothem. Jedna wielka kaszana sie zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eyescream Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Dziś późno wróciłem ze szkoły więc duzo nie zrobiłem usunąłem rowki.Pobawiłem się opcjami mesh smootha(wbrew ostrzezeniom,chcąc zobaczyć co wyjdzie) Poniżej efekt niezbyt długiej pracy. Jestem świadomy że praca ma błędy których nie popraweiłem z braku casu) Oto render: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eyescream Napisano 17 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2004 Zrobiłem tekstury zrenderowałem(scanline)i zretuszowałem w photoshopie. Nie wiem ale napiszcie czy rzuca się w oczy brak środka. Render: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 17 Kwiecień 2004 Share Napisano 17 Kwiecień 2004 malo detali malo detali , jeszcze raz malo detali :) popracuj jeszcze nad nim no i kokpit powinien zostac wykonany kiepskawo to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 17 Kwiecień 2004 Share Napisano 17 Kwiecień 2004 brak srodka to sie najmniej rzuca w oczy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eyescream Napisano 17 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2004 Właśnie zrobiłem wersję ze środkiem,dodałem bumpa i zwiększyłem kontrast. Co o tym teraz sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 tam nos samolotu cos jest kanciasty luknij na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eyescream Napisano 18 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2004 thx za komentaż,nos poprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 19 Kwiecień 2004 Share Napisano 19 Kwiecień 2004 Tło jest ok. Model do poprawy. :-) Całość jest taka troche rozmazana, a mimo to jedna krawędź jest wyrazista, ostra i.. nierówna (tam gdzie sie zaczyna skrzydło). Poza tym, to zrób dokładniejszy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eyescream Napisano 19 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2004 No fakt jest trochę rozmazana(wina dof\'a)muszę to przerobić.Co do krawędzi to krawędź jest taka jaka ma byćbo ona w oryginale jest krzywa(rys).Jeszcze pytanie co znaczy dokładniejszy model,więcej szczegółów?Samoloty z lat 80 były dośc gładkie aby były aerodynamiczne(dlatego taki gładki bez wystających części),dlatego nie wiem co dodać aby ten model wzbogacić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi