empik Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 bardzo ladny pokojik i kfiatuszek tfez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 9 Maj 2004 Autor Share Napisano 9 Maj 2004 Poprawka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 malefatal --> kwiatki ladne choc jakos w nich zycia nie widze :) sa jakby troszke za plaskie , ostatni renderek pokoiku mi sie podoba bardzo !!!:> chce miec taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 9 Maj 2004 Autor Share Napisano 9 Maj 2004 Predator są za cienkie to wiem... Jak to juz ktos powiedział - papierowe. Ale oszczedzam na polygonach gdzie sie da :], a poza tym jak stana na tym stole to i tak ich grubosc, zbytniej roznicy nie robi Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 piękne kwiatki, dobrze ci idzie, 3mam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 No to kolejny efekt nocnego renderingu :)... Liczyło się około 6 h : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 nie wyglada to dobrze - wazonik za bardzo sie \'swieci\' - serwetka wyglada super plasko kwiatki wyszly nawet bardzo przyjemnie - fajnie pasuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 jak dla mnie to wzon ma zaduzego fallofa, serwetka jest troche zabiala i zajasna a kwiatki maja zaduze nasycenie koloru, powinny byc bardziej stonowane bo sie wyrozniaja na tle pokoju.... a i podloga sie strasznie swieci (po prawej stronie) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 oprocz papierowych kwiatkow to cool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saczek_XTRM Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 a mi się podoba, chociaż rzeczywiście serwetka jest trochę za płaska a wazonik powinien mieć troszkę więcej reflections - chyba że założyłeś że jest z gliny . . . ale w atmtych czasach w takich salonach . . . czy ja wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 20 Maj 2004 Autor Share Napisano 20 Maj 2004 Uupdate... Już prawie skończone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 20 Maj 2004 Share Napisano 20 Maj 2004 Sorki że obrabiam twój render (mogę tego posta usunąć), ale ja bym to widział tak: Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 20 Maj 2004 Autor Share Napisano 20 Maj 2004 Jeśli chodzi o obróbke w PS to już dawno żałożyłem, że finał podrasuje troche :)... Twoja wersja nie za bardzo mi sie podoba... Osobiście myśle o czymś takim jak to : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 20 Maj 2004 Share Napisano 20 Maj 2004 no teraz to nie wiem co mam myslec, bardziej sklanialbym sie do wersji --Chris--a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 jesli ci to nie przeszkadza ja tez dodam swoja wersje ps [ w kazdej chwili posta moge skasowac ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thud Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 to moze kazdy zacznie zmieszczac wlasne wersje :| (a swoja droga ostatni rys calkiem fajny jest ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 21 Maj 2004 Autor Share Napisano 21 Maj 2004 Myśle że jeszcze jutro ta pracka trafi do galerii, troche poprawek, obróbka w PS i Finito pierwszej wizki :)... Dzięki za wszelkie podpowiedz co do poprawek w PS, ale wydają mi się one zbyt blade, a ja uwielbiam żywe kolory ;)... ps. Może mam coś z monitorem :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 malefatal: dobrze, zostan przy cieplym klimacie, jest bardziej przytulnie. Osobiscie troche bym rozjasnil, zdjal cyjany ze swiatel, dodal magenty i zoltego w cieniach;) Odrobinke;) edit: pamietam Twoje poczatki z biurkiem i mazakami. Wspanialy progress! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 21 Maj 2004 Autor Share Napisano 21 Maj 2004 Hehe :)... Stare czasy... Nawet nie wiedziałem co to jest Fov ;), a o mapowaniu to żadnego pojęcia nie miałem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 little warm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 Oryginał lepszy..., w tych retuszowanych nie ma ani odrobiny tego \"ciepłego\" światła co w oryginale. Brawo malefatal, bardzo ładnie ci to wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 21 Maj 2004 Autor Share Napisano 21 Maj 2004 Ludzie uspokujcie sie z tymi przerobkami !! Edit: Dzięki za miłe słowa :)... Edit 2: 200 post już za mną, ide to uczcić ( joke ) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 Po tych przeróbkach to te meble wyglądają jakby ktoś je z lakieru obdarł, takie wyniszczone i wyblakłe przez słońce. Malefatal te ciepłe kolorki są super, az chciałoby się chwile posiedziec w takim pokoiku :) Świetna robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 nom, pokoik super, takie cieplutkie kolorki :) EDIT: moj 125 post, ide sie zachlac za to na smierc (joke) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 21 Maj 2004 Autor Share Napisano 21 Maj 2004 Ciesze się, że podoba się wam... Zaraz włącze maxa i odpale rendera, a jutro po południu funał w galerii... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutek Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 ja bardzo mało komentowałęm, ale jak to końcóka to napisze coś. Bardziej mi się podobają wersje retuszowane bo są realistyczniejsze (wg mnie), w tej zywkłęj to światło jets troche za intesnywne przez co razi. A pokoik jest świetny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 niechce sie czepiac ale te krzeslak maja papierowa grubos troche to dziwnie wyglada mi osobiscie sie to niepodoba :) , pokoik jest naprawde ladny poza tym szczegolem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 Hmm Gutek mówi, ze po retuszu jest bardziej realistycznie. Byłoby realistycznie, bo kolor światła jest taki jak w dzień koło 12- 16 w lato, jednak popatrzmy na światło, które przechodzi przez okno. Gdyby Było południe to to światło byłoby krótsze i bardziej po lewej, a tak wnioskuję, że słońce powoli chyli się ku zachodowi (jest nisko, przez co cienie i światło jest długie). Taki akurat kolor poświaty w otoczeniu jest przypasowany do pory zmierzchu. Nie wiem, moze sie myle. ale wydaje mi sie, ze tak jest bardziej realistycznie niz po retuszu. Jak myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 23 Maj 2004 Autor Share Napisano 23 Maj 2004 Dziękuję wszystkim za wszelkie komentarze... I zapraszam do obejrzenia i skomentowania pracki w galerii http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=11371 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi