yarpen Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 heyah po porażce z ostatnią sceną postanowiłem zrobić coś prostszego, jeden obiekt. Klimat pozostał jednak ten sam. Nie miałem żadnych szczegółowych zdjęć więc niektóre proporcje mogą być lekko zachwiane.
Monster Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 Płaskie humbuckery? Jeszcze trzeba powybrzuszac korpus. Klucze to inaczej troche. http://www.gibson.com
zipper Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 ladne ...gladkie ... ma klimacik ... i napewno nikt nie pomyli tego z paletka to ping ponga ;) (jokes) mam tylko dziwne pytanko ... a wlasciwie kilka ... 1) gdzie jest dziora w pudle ? (bedzie ?) 2) jesli nie ... to czemu ma 6 kluczy ? (6 kluczy = 6 strun = akustyk ? ) 3) jak ktos ma na tym zagrac bardzo wysoka solowke ? ( prowadnice do 1 i 6 struny wystaja poza szerokosc gryfu ... chyba zsunela by sie z progu ta strunka :) ) to chyba wszystkie \"pierdolki\" do ktorych mozna by sie bylo przyczepic ... prosilbym o wiecej renderwkow ... najbardziej ciekawi mnie widok od boku ... (łuk gryfu i pudlo od boku) przepraszam ze wytykam ci takie malutkie bledziki ... ale jak to poprawisz ... to model wyglada swietnie ... oj dalbym sobie wydepilowac klatke za taka gitare :) pozdrawiam ... i trzymam kciuki ... idze pieknie
dirty Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 zipper-> lol... 1. gibson les paul jest wioslem elektrycznym a nie klasycznym/akustycznym/elektro-akustycznym wiec \'dziury\' (otworu rezonansowego) autor raczej nie przewiduje jak sadze... 2. 6 kluczy bo zdecydowanie wiekszosc gitar ma 6 strun (wyjatek to siedmio strunowe elektryki lub np. 12-sto strunowe akustyki) 3. nie wiem o co Ci chodzi:/ gitarka calkiem fajna, ogolnie tak jak monster, najbardziej razi korpus i humbuckery, ale ogolnie ladnie pzdr
zipper Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 no wlasnie o to mi chodzilo ... ze nie jestem muzykiem ... kiedys cos gralem na akustyku ... i nie znam sie za dobrze ... dlatego nie wymienialem tego jako bugi :P tylko dziwne pytania :) 3) co do prowadzenia strun mam racje ? te takie \"cypelki\" na pudle .... to jak domniemam miejsca w ktorych przechodza struny ? czy tez nie :( ? wiec jesli mialbys tam przycisnac strune na hmm ... chociazby przed ostatnim progu ... to zsunela by sie z niego ... bo albo gryf za waski ... albo te \"cypelki za szeroko rozstawione ... 4) moj akustyk mial plaskie pudlo ... wiec mi tam nie brakuje zadnych wypuklosci ;) pozdro ... i dzieki za wyprowadzenie mnie z bledu :)
Marcin Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 co to mostka to sie zgadzam bo rzeczywiscie jak zaznaczylem na zolto to mostek jest troszke za szerocki :) ale to sie przeciesz da poprawic.....humbuckery powinny byc troszke wypukle i zrob je na zloto :) albo przynajmniej na srebrno i koniesznie dodaj strony(poledam LaBella Hard rock`n steel (H) ) HeHe powodzenia....scenka sie zaj*****ie zapowiada.....keep working....
Marcin Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 aha jeszcze jedno ...mala poprawka to nie mostek jest za szeroki tylko gryf jest za waski.....(takie mam wrazenie......) a i napisz czy robisz ten modelik na wymiar....?
yarpen Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Napisano 15 Kwiecień 2004 Dzieki wszystkim za komentarze monster-> te humbuckery nie są aż takie płaskie tylko tutaj słabo widać, jednak podniose je jeszcze trochę. Nad korpusem będę jeszcze pracował. Na zdjęciu, z którego odwzorowywałem klucze, one takie były, ale rzeczywiście zmienię je. zipper & m18pl-> poszerzę gryf :) marcin18pl-> kolory i takie rzeczy bedę robił na końcu. \"napisz czy robisz ten modelik na wymiar....?\" yyy...nie rozumiem za bardzo pytania :/ kolorystyka bedzie taka:
Ufooox Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 Ble, st anger ble ;p ble scenka jest spoko :P ble
Marcin Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 heh.....no czy robisz go wzorujac i mierzac prawdziwy obiekt...(moze masz taka gitarke...)jesli by tak bylo niebylo by tych niedociagniec mostka(szerokosc...)
yarpen Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Napisano 16 Kwiecień 2004 mw4d-> jakie ble? ciekawy album :) m18pl->niestety nie mam takiej gitarki :) nie mam też żadnych super referek, korzystam z różnych zdjęć znalezionych w necie stąd te małe niedociągnięcia
Monster Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 Referek brak? Ech, przeciez w googlu na pierwszej stronie wyszukiwania sa ze 4 stronki z dobrymi zdjeciami. Ech, załamka..
yarpen Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Napisano 16 Kwiecień 2004 nie załamuj sie :] nie no takie zdjęcia to ja mam, ale wolałbym coś takiego jak poniżej, tylko z gibsona. Zresztą chyba jednak ten gryf jest dobry. Marcin18pl na zdjęciu źle zaznaczył te żółte linie, struny nie wychodzą z boków mostka tylko bardziej ze środka, co widać doskonale na zdjęciach Monstera
darkelf Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 jasne, i jeszcze zapomniales rzut z boku z tylu z dolu od polnocy i po poludniu :>... jako dla laika gitarowego dobre toto.
Monster Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 Hmm, a dobre zdjecie z gory nie wystarczy, musi byc koniecznie rysunek tech. ?
martez Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 Mi sie podoba, aczkolwiek nie przepadam za tym profilem, ibanez rulez \\m/
yarpen Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Napisano 16 Kwiecień 2004 Originally posted by Monster Hmm, a dobre zdjecie z gory nie wystarczy, musi byc koniecznie rysunek tech. ? oczywiscie, ze nie musi, ale zdjecia z góry są przeważnie pod lekkim kątem. zresztą nie ważne już :) martez--> co ty gadasz?takie les paule są najlepsze, zresztą tak jak flying-v\'y i explorery :D
Marcin Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 moglbys walnac tu renderka z top view ? chcialbym cos zobaczyc....
p_e_t_e_r Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 czlowieku obrysuj sobie kontur body lespaula, nastepnie tlo dookola zrob czarne i postanie ci bialy zarys body i tlo w kolorze black. potem robisz w PShopie filtr gaussian blur i to co wyszlo stosujesz jako displace w maxie. powstanie ci ladna wypuklosc. wiecej roboty mniej narzekania i bedzie git
yarpen Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Napisano 16 Kwiecień 2004 Originally posted by marcin18pl moglbys walnac tu renderka z top view ? chcialbym cos zobaczyc.... proszę bardzo. co mam źle? :) peter-->coś mi to nie wychodzi...ale jeszcze popróbuję :) prośba do Was: jak można połączyć pare polygonów w jeden? mam powierzchnie, które są za bardzo poszatkowane.
Monster Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 Nie podzielam entuzjazmu nielota, jeszcze sporo roboty czeka.. To nie ten korpus. Bezduszne Ibanezy sa takie plaskie, a to jest Gibson! Keep on working
yarpen Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Napisano 16 Kwiecień 2004 mały update: zrobiłem porządek z gryfem, już się wszystko zgadza. podniosłem humbuckery, poprawiłem klucze + dodałem krzyż. ma ktoś jeszcze jakiś pomysł na ładnie, proste, przyjemne uwypuklenie dechy?:)
p_e_t_e_r Napisano 17 Kwiecień 2004 Napisano 17 Kwiecień 2004 displacem,z mapa przygotowana w photoshopie
Gość eax Napisano 17 Kwiecień 2004 Napisano 17 Kwiecień 2004 a moze by ktos sie zabral za jakos akustyczna?
martez Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 Yarpen wszystko zalezy od stylu grania, gibsony nie są dla mnie zbyt \"szybkimi\" gitarami ;)
Monster Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 Moze nie sa najszybsze (chociaz wiadomo co prezentuje np. Slash), ale mają TO COŚ. Mozesz szybko wymiatać na wyścigowych Ibanezach, ale będzie to granie na bezdusznych Ibanezach. A tak ogólnie to Strat rulez :P
blood_brother Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 Gitara calkiem fajnie wychodzi:) Monster ma racje, Straty rulez. Pozdro
martez Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 Strat, o nieeeeeee to już wole les paul\'a :), ale koniec tematu bo śmiecimy.
Ufooox Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 Przydało by się tu troszkę więcej klasycyzmu to w koncu stara, dobra, kultowa gitara a tutaj troszke pojechało nowością. Ale modelik nie jest zły! nie przejmuj się jest bardzo dobrze :) pozdrawiam
yarpen Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Napisano 20 Kwiecień 2004 ostatni render przed finałową walką z wypukłością :D
yarpen Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Napisano 24 Kwiecień 2004 dobra modeling skonczony, mimo iz nei jest super, ale nie chce mi sie juz dalej tego meczyc. jedynie strunki jeszcze dorobie. wolno to wszystko idzie, ale mam mało czasu. pozdr
p_e_t_e_r Napisano 24 Kwiecień 2004 Napisano 24 Kwiecień 2004 a co z ta wypukloscia na korpusie. na razie nie przypomiina to lespaula wlasnie z tego powodu. nie przejmuj sie ze sie nie chce, po prostu to zrob. no i tez Tune-O-Matic jakis troche dziwny, za maly arcus tak mi sie wydaje ale to szczegol. pozdrawiam
yarpen Napisano 30 Kwiecień 2004 Autor Napisano 30 Kwiecień 2004 peter dzięki za motywacje. nie było mnie przez parę dni, ale masz rację, dopracuję jeszcze ten korpus.
Rekomendowane odpowiedzi