Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

heyah

po pora偶ce z ostatni膮 scen膮 postanowi艂em zrobi膰 co艣 prostszego, jeden obiekt. Klimat pozosta艂 jednak ten sam.

Nie mia艂em 偶adnych szczeg贸艂owych zdj臋膰 wi臋c niekt贸re proporcje mog膮 by膰 lekko zachwiane.

5.jpg

• Odpowiedzi 35
  • Wy艣wietle艅 3,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ladne ...gladkie ... ma klimacik ... i napewno nikt nie pomyli tego z paletka to ping ponga ;) (jokes)

mam tylko dziwne pytanko ... a wlasciwie kilka ...

1) gdzie jest dziora w pudle ? (bedzie ?)

2) jesli nie ... to czemu ma 6 kluczy ?

(6 kluczy = 6 strun = akustyk ? )

3) jak ktos ma na tym zagrac bardzo wysoka solowke ? ( prowadnice do 1 i 6 struny wystaja poza szerokosc gryfu ... chyba zsunela by sie z progu ta strunka :) )

to chyba wszystkie \"pierdolki\" do ktorych mozna by sie bylo przyczepic ...

prosilbym o wiecej renderwkow ... najbardziej ciekawi mnie widok od boku ... (艂uk gryfu i pudlo od boku)

przepraszam ze wytykam ci takie malutkie bledziki ... ale jak to poprawisz ... to model wyglada swietnie ... oj dalbym sobie wydepilowac klatke za taka gitare :)

pozdrawiam ... i trzymam kciuki ... idze pieknie

Napisano

zipper-> lol...

1. gibson les paul jest wioslem elektrycznym a nie klasycznym/akustycznym/elektro-akustycznym wiec \'dziury\' (otworu rezonansowego) autor raczej nie przewiduje jak sadze...

2. 6 kluczy bo zdecydowanie wiekszosc gitar ma 6 strun (wyjatek to siedmio strunowe elektryki lub np. 12-sto strunowe akustyki)

3. nie wiem o co Ci chodzi:/

gitarka calkiem fajna, ogolnie tak jak monster, najbardziej razi korpus i humbuckery, ale ogolnie ladnie

pzdr

Napisano

no wlasnie o to mi chodzilo ... ze nie jestem muzykiem ... kiedys cos gralem na akustyku ... i nie znam sie za dobrze ... dlatego nie wymienialem tego jako bugi :P tylko dziwne pytania :)

3) co do prowadzenia strun mam racje ? te takie \"cypelki\" na pudle .... to jak domniemam miejsca w ktorych przechodza struny ? czy tez nie :( ? wiec jesli mialbys tam przycisnac strune na hmm ... chociazby przed ostatnim progu ... to zsunela by sie z niego ... bo albo gryf za waski ... albo te \"cypelki za szeroko rozstawione ...

4) moj akustyk mial plaskie pudlo ... wiec mi tam nie brakuje zadnych wypuklosci ;)

pozdro ... i dzieki za wyprowadzenie mnie z bledu :)

Napisano

co to mostka to sie zgadzam bo rzeczywiscie jak zaznaczylem na zolto to mostek jest troszke za szerocki :) ale to sie przeciesz da poprawic.....humbuckery powinny byc troszke wypukle i zrob je na zloto :) albo przynajmniej na srebrno i koniesznie dodaj strony(poledam LaBella Hard rock`n steel (H) ) HeHe powodzenia....scenka sie zaj*****ie zapowiada.....keep working....

Napisano

aha jeszcze jedno ...mala poprawka to nie mostek jest za szeroki tylko gryf jest za waski.....(takie mam wrazenie......) a i napisz czy robisz ten modelik na wymiar....?

Napisano
  • Autor

Dzieki wszystkim za komentarze

monster-> te humbuckery nie s膮 a偶 takie p艂askie tylko tutaj s艂abo wida膰, jednak podniose je jeszcze troch臋. Nad korpusem b臋d臋 jeszcze pracowa艂. Na zdj臋ciu, z kt贸rego odwzorowywa艂em klucze, one takie by艂y, ale rzeczywi艣cie zmieni臋 je.

zipper & m18pl-> poszerz臋 gryf :)

marcin18pl-> kolory i takie rzeczy bed臋 robi艂 na ko艅cu.

\"napisz czy robisz ten modelik na wymiar....?\"

yyy...nie rozumiem za bardzo pytania :/

kolorystyka bedzie taka:

2.jpg

Napisano

heh.....no czy robisz go wzorujac i mierzac prawdziwy obiekt...(moze masz taka gitarke...)jesli by tak bylo niebylo by tych niedociagniec mostka(szerokosc...)

Napisano
  • Autor

mw4d-> jakie ble? ciekawy album :)

m18pl->niestety nie mam takiej gitarki :) nie mam te偶 偶adnych super referek, korzystam z r贸偶nych zdj臋膰 znalezionych w necie st膮d te ma艂e niedoci膮gni臋cia

Napisano

Referek brak? Ech, przeciez w googlu na pierwszej stronie wyszukiwania sa ze 4 stronki z dobrymi zdjeciami. Ech, za艂amka..

59westlight2_f.jpg

msp12_f.jpg

Napisano
  • Autor

nie za艂amuj sie :] nie no takie zdj臋cia to ja mam, ale wola艂bym co艣 takiego jak poni偶ej, tylko z gibsona.

viewthread.php?action=attachment&tid=10300&pid=126705

Zreszt膮 chyba jednak ten gryf jest dobry. Marcin18pl na zdj臋ciu 藕le zaznaczy艂 te 偶贸艂te linie, struny nie wychodz膮 z bok贸w mostka tylko bardziej ze 艣rodka, co wida膰 doskonale na zdj臋ciach Monstera

Napisano

jasne, i jeszcze zapomniales rzut z boku z tylu z dolu od polnocy i po poludniu :>... jako dla laika gitarowego dobre toto.

Napisano

Hmm, a dobre zdjecie z gory nie wystarczy, musi byc koniecznie rysunek tech. ?

Napisano

Mi sie podoba, aczkolwiek nie przepadam za tym profilem, ibanez rulez \\m/

Napisano
  • Autor
Originally posted by Monster

Hmm, a dobre zdjecie z gory nie wystarczy, musi byc koniecznie rysunek tech. ?

oczywiscie, ze nie musi, ale zdjecia z g贸ry s膮 przewa偶nie pod lekkim k膮tem. zreszt膮 nie wa偶ne ju偶 :)

martez--> co ty gadasz?takie les paule s膮 najlepsze, zreszt膮 tak jak flying-v\'y i explorery :D

Napisano

czlowieku obrysuj sobie kontur body lespaula, nastepnie tlo dookola zrob czarne i postanie ci bialy zarys body i tlo w kolorze black.

potem robisz w PShopie filtr gaussian blur i to co wyszlo stosujesz jako displace w maxie. powstanie ci ladna wypuklosc.

wiecej roboty mniej narzekania i bedzie git

Napisano
  • Autor
Originally posted by marcin18pl

moglbys walnac tu renderka z top view ? chcialbym cos zobaczyc....

prosz臋 bardzo. co mam 藕le? :)

peter-->co艣 mi to nie wychodzi...ale jeszcze popr贸buj臋 :)

pro艣ba do Was: jak mo偶na po艂膮czy膰 pare polygon贸w w jeden? mam powierzchnie, kt贸re s膮 za bardzo poszatkowane.

6.jpg

Napisano

Nie podzielam entuzjazmu nielota, jeszcze sporo roboty czeka..

To nie ten korpus. Bezduszne Ibanezy sa takie plaskie, a to jest Gibson!

Keep on working

Napisano
  • Autor

ma艂y update:

zrobi艂em porz膮dek z gryfem, ju偶 si臋 wszystko zgadza. podnios艂em humbuckery, poprawi艂em klucze + doda艂em krzy偶. ma kto艣 jeszcze jaki艣 pomys艂 na 艂adnie, proste, przyjemne uwypuklenie dechy?:)

7.jpg

Napisano

a moze by ktos sie zabral za jakos akustyczna?

Napisano

Yarpen wszystko zalezy od stylu grania, gibsony nie s膮 dla mnie zbyt \"szybkimi\" gitarami ;)

Napisano

Moze nie sa najszybsze (chociaz wiadomo co prezentuje np. Slash), ale maj膮 TO CO艢.

Mozesz szybko wymiata膰 na wy艣cigowych Ibanezach, ale b臋dzie to granie na bezdusznych Ibanezach.

A tak og贸lnie to Strat rulez :P

Napisano

Strat, o nieeeeeee to ju偶 wole les paul\'a :), ale koniec tematu bo 艣miecimy.

Napisano

Przyda艂o by si臋 tu troszk臋 wi臋cej klasycyzmu to w koncu stara, dobra, kultowa gitara a tutaj troszke pojecha艂o nowo艣ci膮. Ale modelik nie jest z艂y! nie przejmuj si臋 jest bardzo dobrze :) pozdrawiam

Napisano
  • Autor

ostatni render przed fina艂ow膮 walk膮 z wypuk艂o艣ci膮 :D

8.jpg

Napisano
  • Autor

dobra modeling skonczony, mimo iz nei jest super, ale nie chce mi sie juz dalej tego meczyc. jedynie strunki jeszcze dorobie. wolno to wszystko idzie, ale mam ma艂o czasu. pozdr

9.jpg10.jpg

Napisano

a co z ta wypukloscia na korpusie. na razie nie przypomiina to lespaula wlasnie z tego powodu.

nie przejmuj sie ze sie nie chce, po prostu to zrob.

no i tez Tune-O-Matic jakis troche dziwny, za maly arcus tak mi sie wydaje ale to szczegol.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

peter dzi臋ki za motywacje. nie by艂o mnie przez par臋 dni, ale masz racj臋, dopracuj臋 jeszcze ten korpus.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci