Napisano 9 Listopad 200915 l Temat: Postac z horroru. Najstraszniejsi i najbardziej ochydni bohaterowie waszych ulubionych filmów. Czas: 6h Deadline: 27.11.09 godz. 20.00 Zasady: -model moze być wyrzeźbiony zarówno z dowolnej bryły prymitywnej( sphere, cube etc.) jak i z przygotowanej bazy- jeśli korzystamy z drugiej opcji czas przeznaczony na modeling musi zostać odjety od całkowitej puli. Pamiętaj ze jest to sculpting i twój model ma być wyrzeźbiony a nie wymodelowany. - Można korzystać z dowolnej liczby obiektów na oczy, uzębienie i akcesoria. Nalezy jednak pamiętać ze czas jaki chcemy przeznaczyć na ich rzeźbienie również zalicza się do puli. Modele z których checesz wyrzeźbić dodatkirównież muszą być bardzo proste - staraj się ograniczać do extredutowanych boxów/spher! - Na finalnym obrazku powinny znajdować się dwa-trzy ujęcia modelu oraz poziomy podziału siatki. Przykład:http://img230.imageshack.us/img230/3559/szymek.jpg - Obrazek nie powinien być szerszy niż 900px - Model powinien być przedstawiony w prosty sposób - Zbrush'owe matcapy, Mudbuxowy viewport etc. Zaawansowany rendering/postprodukcja nie jest dozwolona. . -Nie można korzystać z wczesniej przygotowanych modeli. -Nagrodą jest wymyślenie tematu na przyszły tydzień i nieśmiertelna sława:) Panowie do dzieła:) Życzę powodzenia i wielu prac. Edytowane 21 Listopad 200915 l przez Lucek
Napisano 9 Listopad 200915 l no graty Mafida za poprzedni speed, a temat nowy to czytasz w moich myślach bo o tym samym myslałem, horror :) gl
Napisano 12 Listopad 200915 l huh, z formy wyszedem z deka cos mi sie widzi... poki co jakies 40 minutasek iz aklepanie franiego. mam nadzieje ze potem bedzie bardziej jak boris wygladal
Napisano 12 Listopad 200915 l No nieźle tylko narazie wygląda jakby mu sę nic nie chciało jakby kawy z ranana nie pił daj mu troche życia (błyskawica:)).
Napisano 12 Listopad 200915 l Autor Morte myślałem że umarłeś tak cię długo na forum nie było. Czekam na progress.
Napisano 18 Listopad 200915 l oj coraz mniej popularne te minibitwy :-( ktos wie czemu tak sie dzieje ?
Napisano 18 Listopad 200915 l wiesz moze to kwestia braku 2/3 osob ktore pociagna bitwe, jak one cos przedstawia to reszta ma motywacje i tez cos robi, ja w ostatnich bitwach mam duza ochote cos zrobic ale nie mam kompa w domu narazie:/
Napisano 18 Listopad 200915 l Autor Dzieje się tak bo 6 godzin to za dużo i ciężko tyle wysupłać. Codziennie staram się zabrać za sculpt i nie daję rady. Studenci i maturzyści wiedzą o co chodzi. Młodsi pewnie się wstydzą zarzucać a starsi mają to w d:) Pozdrawiam!
Napisano 18 Listopad 200915 l Być może komuś temat nie pasuje :) Ja skrobię i mam na razie 1,5h. Pozdr.
Napisano 20 Listopad 200915 l cos nie che mi sie wierzy ze ludzie czasu nie maja? przeciez to tylko 6 godzin jeden wieczor, ja osobiscie nie lubie robic rzeczy od zera tzn robic nowa baze czlowieka poraz enty itd.
Napisano 20 Listopad 200915 l Autor Ja się postaram dzisiaj przed finishem coś wrzucić:) Pomysłu nie mam, ale jeszcze 8h także luz:)
Napisano 20 Listopad 200915 l Nikt chyba niema nic przeciwko, żeby przedłużyć ;] Edit: Ja jestem za przedłużeniem o 1 dzień czyli do 21-11-2009 20:00. Edytowane 20 Listopad 200915 l przez Vega
Napisano 21 Listopad 200915 l Ja wrzucam swoją prace. Czas +-5h. Zrobiłem Chucky'iego :) Mam nadzieje, że ktoś jeszcze wrzuci :) Pozdr.
Napisano 21 Listopad 200915 l Autor Dopisałem tydzień. A co do sculptu to na pewno lepiej niż poprzednio. Jak masz jeszcze trochę czasu po pokombinuj move toolem jeszcze. Jest progress.
Napisano 21 Listopad 200915 l Chucky spoko ziom, ale pokombinuj jeszcze z grzywką bo mi sie średnio widzi:/.
Napisano 22 Listopad 200915 l Autor Zacząłem coś takiego i nie wiem co z tm dalej zrobić. Macie jakieś sugestie?
Napisano 23 Listopad 200915 l lucek91-dodaj jakiś kark, wyłupiaste oczy, no i jakiś wzór na kapeluszu.
Napisano 23 Listopad 200915 l Autor bbandi: Może znajdę dzisiaj pół godzinki to coś dorzucę jeszcze. Przy okazji zapraszam do udziału:)
Napisano 24 Listopad 200915 l Dzięki ale rzeźbiarz ze mnie to raczej mierny:/, wolę ogladać pracę tych którzy maja smykałke do tego typu rzeczy.
Napisano 24 Listopad 200915 l Świetny temacik, moj wybor padl na Nosferatu. Base mesh z maxa - kilka extudowanych boxow na glowe, uszy, zeby a oczy to zbrushowe polymeshe3d. Caly czas wykorzystany wiec poprawek nie bedzie :) .
Napisano 24 Listopad 200915 l Proponawałbym Ci przeznaczyć jeszcze pare minut na poprawienie brwi, bo wyglądaja jakby wieniec cezara, no i zęby szerzej to nie królik tylko krwiożerczy wampir. pozatm całkiem ładnie.
Napisano 25 Listopad 200915 l Wow nieźle, właśnie co zacząłem "nockę w pracy" a tu taki miły koleszka się pojawia:), narazie prowadzisz bez dwóch zdań.
Napisano 26 Listopad 200915 l KLICEK możesz coś powiedzieć więcej o tych zmarszczkach? Czym robione (jakim brushem)? Domyślam się, że rękawiczka (czy coś takiego) była robiona w innym sofcie.
Napisano 26 Listopad 200915 l rekawiczka model z wingsa, zmarszczi po prostu na poczatku troche clej toolem na szybko zaznaczasz miejsca gdzie pozniej cos bedzie, pozniej na przemian clej tubes ze standardem i smoothem czasem troche flata. Rewelki nie ma, bo wstepnie chcialem pozaznaczac miejsca na detal zeby czasu nie tracic
Napisano 27 Listopad 200915 l To jest ostateczna moja wersja. Pewnie niema różnicy, ale próbowałem kilka rzeczy zmienić :)
Napisano 27 Listopad 200915 l Trochę późno się za to wziąłem, no ale udało się coś zlepić przed czasem:-) Klaun z horroru Kinga. NASTRASH - masz mój głos na chwilę obecną, reszta pracek spoko, no ale jednak ta wpadła mi w oko najbardziej:-) pozdr!
Napisano 27 Listopad 200915 l forestt, z "To"? Moim zdaniem całkiem fajny, ale ten cylinder jest jego Piętą Achillesową ;)
Napisano 27 Listopad 200915 l Z "It" :-) nie starczyło mi czasu na włosy, dodałem więc cylinder żeby taki łysol nie wyszedł :-)
Napisano 27 Listopad 200915 l Uff:) widzę że się ruszył speedsculpting,już się bałem że wymyśliłem najgorszy temat w historii konkursu:D.Narazie Frankenstein I Freddy najfajniejsze,może jeszcze ktoś coś wrzuci:)