Lucek Napisano 9 Listopad 2009 Share Napisano 9 Listopad 2009 (edytowane) Temat: Postac z horroru. Najstraszniejsi i najbardziej ochydni bohaterowie waszych ulubionych filmów. Czas: 6h Deadline: 27.11.09 godz. 20.00 Zasady: -model moze być wyrzeźbiony zarówno z dowolnej bryły prymitywnej( sphere, cube etc.) jak i z przygotowanej bazy- jeśli korzystamy z drugiej opcji czas przeznaczony na modeling musi zostać odjety od całkowitej puli. Pamiętaj ze jest to sculpting i twój model ma być wyrzeźbiony a nie wymodelowany. - Można korzystać z dowolnej liczby obiektów na oczy, uzębienie i akcesoria. Nalezy jednak pamiętać ze czas jaki chcemy przeznaczyć na ich rzeźbienie również zalicza się do puli. Modele z których checesz wyrzeźbić dodatkirównież muszą być bardzo proste - staraj się ograniczać do extredutowanych boxów/spher! - Na finalnym obrazku powinny znajdować się dwa-trzy ujęcia modelu oraz poziomy podziału siatki. Przykład:http://img230.imageshack.us/img230/3559/szymek.jpg - Obrazek nie powinien być szerszy niż 900px - Model powinien być przedstawiony w prosty sposób - Zbrush'owe matcapy, Mudbuxowy viewport etc. Zaawansowany rendering/postprodukcja nie jest dozwolona. . -Nie można korzystać z wczesniej przygotowanych modeli. -Nagrodą jest wymyślenie tematu na przyszły tydzień i nieśmiertelna sława:) Panowie do dzieła:) Życzę powodzenia i wielu prac. Edytowane 21 Listopad 2009 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 9 Listopad 2009 Share Napisano 9 Listopad 2009 no graty Mafida za poprzedni speed, a temat nowy to czytasz w moich myślach bo o tym samym myslałem, horror :) gl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 10 Listopad 2009 Share Napisano 10 Listopad 2009 cool chetnie cos wyskrobię jesli sie uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 12 Listopad 2009 Share Napisano 12 Listopad 2009 huh, z formy wyszedem z deka cos mi sie widzi... poki co jakies 40 minutasek iz aklepanie franiego. mam nadzieje ze potem bedzie bardziej jak boris wygladal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 12 Listopad 2009 Share Napisano 12 Listopad 2009 No nieźle tylko narazie wygląda jakby mu sę nic nie chciało jakby kawy z ranana nie pił daj mu troche życia (błyskawica:)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 12 Listopad 2009 Autor Share Napisano 12 Listopad 2009 Morte myślałem że umarłeś tak cię długo na forum nie było. Czekam na progress. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 oj coraz mniej popularne te minibitwy :-( ktos wie czemu tak sie dzieje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 wiesz moze to kwestia braku 2/3 osob ktore pociagna bitwe, jak one cos przedstawia to reszta ma motywacje i tez cos robi, ja w ostatnich bitwach mam duza ochote cos zrobic ale nie mam kompa w domu narazie:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 18 Listopad 2009 Autor Share Napisano 18 Listopad 2009 Dzieje się tak bo 6 godzin to za dużo i ciężko tyle wysupłać. Codziennie staram się zabrać za sculpt i nie daję rady. Studenci i maturzyści wiedzą o co chodzi. Młodsi pewnie się wstydzą zarzucać a starsi mają to w d:) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 Być może komuś temat nie pasuje :) Ja skrobię i mam na razie 1,5h. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 cos nie che mi sie wierzy ze ludzie czasu nie maja? przeciez to tylko 6 godzin jeden wieczor, ja osobiscie nie lubie robic rzeczy od zera tzn robic nowa baze czlowieka poraz enty itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Listopad 2009 Autor Share Napisano 20 Listopad 2009 Ja się postaram dzisiaj przed finishem coś wrzucić:) Pomysłu nie mam, ale jeszcze 8h także luz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 Ja wrzucę, ale mogę mieć poślizg do maks 20min :) Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Listopad 2009 Autor Share Napisano 20 Listopad 2009 No to chyba wygrasz bo ja nie skończę, chyba że jutro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 (edytowane) Nikt chyba niema nic przeciwko, żeby przedłużyć ;] Edit: Ja jestem za przedłużeniem o 1 dzień czyli do 21-11-2009 20:00. Edytowane 20 Listopad 2009 przez Vega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 Ja wrzucam swoją prace. Czas +-5h. Zrobiłem Chucky'iego :) Mam nadzieje, że ktoś jeszcze wrzuci :) Pozdr. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 21 Listopad 2009 Autor Share Napisano 21 Listopad 2009 Dopisałem tydzień. A co do sculptu to na pewno lepiej niż poprzednio. Jak masz jeszcze trochę czasu po pokombinuj move toolem jeszcze. Jest progress. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 Chucky spoko ziom, ale pokombinuj jeszcze z grzywką bo mi sie średnio widzi:/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 22 Listopad 2009 Autor Share Napisano 22 Listopad 2009 Zacząłem coś takiego i nie wiem co z tm dalej zrobić. Macie jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasamaru Napisano 22 Listopad 2009 Share Napisano 22 Listopad 2009 mozna z tego przerobic na tego zioma z "opowiesci z krypty" zrobic;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 lucek91-dodaj jakiś kark, wyłupiaste oczy, no i jakiś wzór na kapeluszu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 23 Listopad 2009 Autor Share Napisano 23 Listopad 2009 bbandi: Może znajdę dzisiaj pół godzinki to coś dorzucę jeszcze. Przy okazji zapraszam do udziału:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 Dzięki ale rzeźbiarz ze mnie to raczej mierny:/, wolę ogladać pracę tych którzy maja smykałke do tego typu rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NASTRASH Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 Świetny temacik, moj wybor padl na Nosferatu. Base mesh z maxa - kilka extudowanych boxow na glowe, uszy, zeby a oczy to zbrushowe polymeshe3d. Caly czas wykorzystany wiec poprawek nie bedzie :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 Proponawałbym Ci przeznaczyć jeszcze pare minut na poprawienie brwi, bo wyglądaja jakby wieniec cezara, no i zęby szerzej to nie królik tylko krwiożerczy wampir. pozatm całkiem ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 taki quasi progress odemnie- no time fo' sculpting,homies. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Listopad 2009 Share Napisano 25 Listopad 2009 mega sympatyczny koleszka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Listopad 2009 Share Napisano 25 Listopad 2009 hej i ja sie dorzucam dla fazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 25 Listopad 2009 Share Napisano 25 Listopad 2009 Wow nieźle, właśnie co zacząłem "nockę w pracy" a tu taki miły koleszka się pojawia:), narazie prowadzisz bez dwóch zdań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 26 Listopad 2009 Share Napisano 26 Listopad 2009 niec work man. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 26 Listopad 2009 Share Napisano 26 Listopad 2009 KLICEK możesz coś powiedzieć więcej o tych zmarszczkach? Czym robione (jakim brushem)? Domyślam się, że rękawiczka (czy coś takiego) była robiona w innym sofcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Listopad 2009 Share Napisano 26 Listopad 2009 rekawiczka model z wingsa, zmarszczi po prostu na poczatku troche clej toolem na szybko zaznaczasz miejsca gdzie pozniej cos bedzie, pozniej na przemian clej tubes ze standardem i smoothem czasem troche flata. Rewelki nie ma, bo wstepnie chcialem pozaznaczac miejsca na detal zeby czasu nie tracic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 27 Listopad 2009 Share Napisano 27 Listopad 2009 To jest ostateczna moja wersja. Pewnie niema różnicy, ale próbowałem kilka rzeczy zmienić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forestt Napisano 27 Listopad 2009 Share Napisano 27 Listopad 2009 Trochę późno się za to wziąłem, no ale udało się coś zlepić przed czasem:-) Klaun z horroru Kinga. NASTRASH - masz mój głos na chwilę obecną, reszta pracek spoko, no ale jednak ta wpadła mi w oko najbardziej:-) pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 27 Listopad 2009 Share Napisano 27 Listopad 2009 forestt, z "To"? Moim zdaniem całkiem fajny, ale ten cylinder jest jego Piętą Achillesową ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 27 Listopad 2009 Share Napisano 27 Listopad 2009 Bardzo fajna pracka KLICEK, tylko kapelusz mu wisi w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forestt Napisano 27 Listopad 2009 Share Napisano 27 Listopad 2009 Z "It" :-) nie starczyło mi czasu na włosy, dodałem więc cylinder żeby taki łysol nie wyszedł :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 27 Listopad 2009 Share Napisano 27 Listopad 2009 Uff:) widzę że się ruszył speedsculpting,już się bałem że wymyśliłem najgorszy temat w historii konkursu:D.Narazie Frankenstein I Freddy najfajniejsze,może jeszcze ktoś coś wrzuci:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 27 Listopad 2009 Autor Share Napisano 27 Listopad 2009 Przedłużyć jeszcze czy głosujemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 27 Listopad 2009 Share Napisano 27 Listopad 2009 Ruszamy z sondą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi