Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam po raz pierwszy.

Bohater znany i świtnie już kiedyś narysowany przez Kirbiego (nie mnie się do niego równać), jednakże potencjał Magusa jest raczej wystarczająco duży.

Niniejszym więc zgłaszam swój akces do bitwy i kłaniam się nisko starym wyjadaczom. Salut

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jakos koncept bardziej mi sie podoba od szkicu uporzadkowanego(wiecej ruchu na koncepcie), a nt. rysowania postaci z ksiazek Pratchetta to mam swoje zdanie, otoz Kirby przedstawil te postacie idealnie, dla mnie niemozliwym jest aby ktos przebil go w obrazowaniu swiata dysku (a i jeszce w grach byl rincewind przeciez)i daltego dosc sceptycznie podchodze do tego, ale moze mnie zaskoczysz? powodzenia

Napisano

No prawda, szkic ciekawszy. Duzo sie na nim dzieje a czarne zdecydowanie rzadzi, a zwlaszcza cien na twarzy 8)

Napisano

Może wykluje się coś naprawdę ciekawego :)

Z taką postacią można nieźle zaszaleć.

Napisano

Zobaczymy czy rzeczywiście oddasz naturę tego najbardziej \"utalentowanego\" Maga w całym świecie dysku.

Zresztą Ja poprostu chciąłbym mieć trochę spokoju.

Póki co idzie (ślizga, leci) w dobrą stronę, ale kolor jest w tym przypadku chyba najistotniejszym czynnikiem. Powodzenia.

Napisano

Praca zapowiada się ciekawie choc przyznam że z światem dysku styczności raczej nie miałem. W mniej higienicznym szkicu pewne elementy były bardziej spontaniczne (czyt. fajniejsze) tak czy inaczej wygląda to ok.

Napisano
  • Autor

for a few colours more... (a w tle Lacuna Coil)

rince1.jpg

Napisano

Mysle ze zanim skonczysz postać powinienes zrobic tło, chocby schematycznie, od razu ustali ci się kolorystyka pracy:) Pozatym mam kadr jest srasznie duszny, nie wiem czy zrobiles to umyslnie ale IMHO przydaloby sie wiecej wolnego mijesca . Moze z lewej strony - pokazalbys przed czym Rincewind tak ucieka:))))

Pozdr i zycze powodzenia w bojach:)

Napisano

moim zdaniem brzydkie kolory wybrales jak na postac bajkowa, a poza tym rincewind smigal na czerwono ...

...kilka rincewindow pedzla kirbyego :

http://www.ie.lspace.org/ftp-lspace/images/misc/discworld-postcard.jpg

http://www.ie.lspace.org/ftp-lspace/images/misc/eric-and-rincewind.jpg

http://www.ie.lspace.org/ftp-lspace/images/misc/discworld-postcard-2.jpg

...tak dla porownania;)

Napisano
  • Autor

\"De gustibus...\"

- szata będzie miała ostatecznie kolor zbliżony do aktualnego rysunku.

- Wielkość kadru i tło j.w

Cierpliwości drodzy forumowicze...Sobie i wam życzę.

Nie jest łatwo robić coś kiedy wcześniej ktoś inny zrobił to samo bardzo dobrze, ale można próbować, no nie ?

Przepraszam za bałagan ale nieopatrznie zrobiłem overwrite-a na starym pliku.

rince1.jpg

a na winampie Nightwish :)

Napisano
  • Autor

Update (still no shadows)

rince2.jpg

a w tle Jacek Kaczmarski (R.I.P) :(

Napisano

Tło jest płaskie i jest co w nim poprawic. Zobacze co zrobisz dalej, napewno przyda sie jakies konkretne źródło światła ale pewnie dasz rade. Postać troszke nachodzi na tło , ale mysle ze i to sie zrobi z czasem. Czekam na update\'y :)

Napisano
  • Autor

Introducing.......(some) LIGHTS :D

a tak przy okazji to dzięki za wszelkie opinie i komentarze - bardzo pomagają w pracy.

rince31.jpg

Metallica - St. Anger - kick ass !

Napisano

Ale schrzaniles... ten burn bije po oczach. Radze Ci to poprawic concept fajny

Napisano
  • Autor

Pierwsza korekta świateł (niewielka ale....)

rince32.jpg

Napisano
  • Autor

druga korekta...i chyba już jestem blisko końca. Wszystkie uwagi, bluzgi, opinie i ewentualne pochwały mile widziane.

rince33.jpg

Evanescence - imaginary :)

Napisano

chciałeś szybko skończyć tę pracę?ja bym posiedział trochę nad tym i owym.a szczególnie te \"burny i dodga\".myślę, że stać cie na więcej.owocnej pracy życzę

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności