Skocz do zawartości

\"Bohater książkowy\" - Alicja (ta z krainy czarów)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Książka Lewisa Carrolla inspirowała już wielu autorów. Na deviantarcie mozna pełno znaleźć pełno prac przedstawiających Alicję. Pomyślałem, że podejdę do tematu trochę inaczej i pokażę Alicję bez pokazywania jej :D

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dokładnie....ja namawiam do fotomontazu, rób technika w której czujesz sie nalepiej.....może nei wszyscy będą zadowleni ale z pewnością będzie oryginalnie....to do boju!

Napisano

no narazie nie ma co za dużo mówić...pozatym że mam dziwne uczucie, że podłoga rzuca cień na ściane...albo to wina mocnej kompresji...pozatym jeżeli jush przy cieniach jesteśmy to przy lusterku by się jakiś przydał...

EDIT: Lustro to może za dużo powiedziane...rama wystarczy B)

pozdrawiam...

Napisano

Ogolnie git, bardzo fajny pomysl. Cienie sa mocno nierealistyczne, i reka chyba za duza, ale wydaje mi sie, ze uproszczenia nie przeszkadzaja przy tego typu pracy.

Napisano

Bardzo mi się podoba, jednak tak chamsko ucęta ręka troche tu przeszkadza ale co ja sie będe czepiać wzasadzie dopiero co wystartowałeś, powodzenia!

Napisano

Dłoń wydaje sie za duza w stosunku do reszty ciala. No i bardzo subiektywna uwaga: Alicja mi sie kojarzy z osoba cieplejsza, niewinniejsza, a ta pani jest troche zbyt wyniosla.

Napisano

chm, spoko, ale nie wyglada jakby przeszla na druga strone lustra, tylko jakby wychodzila oknem. Mozna by jakos zasugerowac odbijajacy sie pokoj, chyba ze to co tam widac to fototapeta :)

Napisano

Robi bardzo miłe wrażenie.., bardzo świerza i przyjemna praca... ale do rzeczy...

Mnie osobiście troszkę razi to białe tło ściany, której nie ma i brak cieni na podłodze od kszesła o nóg... niby drobiazgi ale psują wrażenie całości.. ewidentnie...

Napisano

sensik za uwagi.

dłoń jest rzeczywiście większa i tak miało być (tylko kto mi teraz uwierzy?? \"schrzanil i nie chce sie przyznac\").

ta pani nic w sobie nie ma z wynioslosci - koniec kropka.

okna inaczej wygladaja - chyba sie czepiasz bezebub ;)

nad ścianą pomyślę, a cienie są!! kurde bele- okulary na nosek.

wkrótce poprawki:)

Napisano

cienie pod krzeslem by sie przydaly (popatrz jak to w realu jest i ta noga co jest zalozona do gory nie rzuca cienia na podloze.... ) kolory sa zbyt sterylne i nowe, sciana daje wrazenie pustki. keep working, pozdro

Napisano

pomysł bardzo fajny, tylko wykończenie takie sobie

za ostre krawędzie obiektów - cień nóg ten tutaj jest impossible:) - przecież krzesło jest oddalone od ściany - to też powinno być zasugerownie zupełnie innym położeniem cienia

pozdr

giorgione

Napisano

proponuje zadzialac swiatlem zeby zaczelo byc bardziej tajemniczo bo jak na razie to poustawiales tylko \"przedmioty\"...a w koncu \"alicja..\" to przejarana bajka ktora ma wiele niedomowien

pozdrawiam

Napisano

O, fajnie sie ocieplil klimat obrazka :) Mi sie podoba. I zdaje sie zmniejszyles jednak dlon :) Tylko jakby za duza kompresja jpg i sukienka staje sie troche niewyrazna.

Napisano

Dla mnie trochę \"wiejski\" jest ten widoczek - tirex popracuj nad nim - może trochę bardziej magiczne obrazy w tym lustrze a nie drzewka ?

Napisano

Niepotrzebne to \"opalanie papieru\"- praca jest fajna, nie ma co jej psuć efektem jak z akademii o historii w szkole. Zgraj gamę kolorystyczną- w tej chwili błękit nieba z obrazka rozpieprza wszystko- podmień niebo i wszystko będzie ok. Może ciekawie byłoby zagrać na kontraście dwu gamm- tego co jest \"rzeczywiste\" i tego co jest w lustrze wraz z postacią... Just an idea...

Napisano

Kłobuc - nie wiem, czy zauważyłeś jak mało miejsca jest za lustrem i jaki jest w ogóle sens tej pracy. od początku tworzenia tej grafiki magia przenika się. niesamowite rzeczy egzystują przed lustrem!

Napisano

Nie chcę cię do nieczego namawiać - to twoja praca, towja bitwa, a ja się nie znam, ale wywaliłbym to drzewo i bardziej wyeksponował tego króla, bo ledwo co go widać. Zauważyłem... Króliczek bardzo pozytywny i drabinka również, te szczególiki cieszą oko, mimo to, to lustro jakoś przyciąga wzrok. Wcześniej sugerowałem żebyś je zmniejszył, ale teraz wydaje mi się, że chyba mógłbyś je trochę powiększyć. Ogólnie i tak mi się podoba. Ale może być lepiej... To jest tylko pomysł do przemyślenia, powtarzam najważniejsze, to Twoja praca.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności