Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

To mój pierwszy post na tym forum. Od jakieś czasu kombinuje sobie taki ciągnik siodłowy. Część użytkowników może go kojarzyć z tematu imć Kellyq'a - mamy takiego multiwip'a

Modeling w Blenderze, rendering chwilowo w Yafaray'u (nie wiem czy tak zostanie)

maz5.th.png

maz6.th.png

Wszelkie uwagi mile widziane.

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ludzie, weźcie i opamiętajcie się, co kolejny model robiony w blenderze to lepszy, jak tak może być. Jakbyś dodał spawy do tego to ja już nie wiem, tylko tu widzę mój upadek plackiem na klawiaturę. Tak trzymać.

Posted

pierwszy post na forum... Opony genialnie zrobione, az nie moge wyjsc z podziwu ;) Ten naczep na przyczepe tez niczego sobie:P Masz takiego w domu? Nie widze innego wyjasnienia na taka ilosc detali... 6!

Posted

Update.

Chwilowo zabrałem się za przyczepę. Wygląda jak wygląda, bo brakuje jeszcze mnóstwo detalu (samemu ciągnikowi też jeszcze kilku rzeczy brakuje). Już wiem, że jako dopełnienie zestawu ciągnik+przyczepa będzie 2s7 Pion - radziecka armata samobieżna kalibru 203 mm.

maz8.th.png

Posted

Update

Trochę posiedziałem nad materiałami. Jako, że ten projekt to jednocześnie nauka malowania tekstur, efekty są jakie są.

maz13.th.png

Posted

extra, ale wydaje mi sie że na dachu troche mniej błotka. Na kołach przekręć troszku materiał tak aby każde koło inaczej sie "pobrudziło"

Pozatym dobrze jest.:)

Posted

Nie do końca pasują mi te tekstury. Wykonam je jeszcze raz (od zera), ale w chwili obecnej chce skończyć modelowanie. Aktualnie pracuję nad dopełnieniem zestawu, czyli samobieżną haubicą kal. 203 mm - 2S7 Pion

pion3.th.png