Areien Napisano 23 Listopad 2009 Napisano 23 Listopad 2009 A to moja ostatnia wizka, nawiasem mowiąc pierwszy exterior wiec jesli macie uwagi prosze o komentarze i rady:
pressenter Napisano 23 Listopad 2009 Napisano 23 Listopad 2009 U, do wipa, do wipa. Tzn sorry, że tak odrazu, ale nawet nie wiem gdzie zacząć od komentowania. Kolorystyka, kontrast, odbijajace się tło, kiepskie materiały, światło, błędy w architekturze, i jeszcze ten straszny czarny pasek na górze... Poważnie, polecam Ci przenieść to do wipa, tam uzyskasz konkretniejsze uwagi wraz z postępem prac, i proszę potraktuj to jako twórczą wskazówkę, a nie próbę zniechęcenia Ciebie, bo model fajny, ale można duuuużo więcej dużo lepiej zrobić. ;) Pozdrawiam Szymon
siwy Napisano 23 Listopad 2009 Napisano 23 Listopad 2009 zapomniałeś o 2 oknach dachowych które były w projekcie :) a wizka czerstwa na razie: kolory, światło, materiały, posprodukcja
świerszcz Napisano 23 Listopad 2009 Napisano 23 Listopad 2009 Poprzesuwałeś chyba wszystkie możliwe suwaki w PS na max. Więc na początek dam ci jedna radę... NIE RÓB TEGO ! Ten pasek z podpisem jest... bark mi słów
Tores Napisano 23 Listopad 2009 Napisano 23 Listopad 2009 Oj kiszka wyszła. Pokaż czysty render czy nie jest czasami lepszy od tej postprodukcji i sprawdź czy nie masz kolorystyki na monitorze źle ustawionej. PS. płatwie górne też tam były.
Bacry Napisano 23 Listopad 2009 Napisano 23 Listopad 2009 Najgorsze to te widoczne fotony (chyba że tak ma być).
Orcher Napisano 23 Listopad 2009 Napisano 23 Listopad 2009 wg mnie ta sciana w cieniu wyglada fajnie (taki klimat zniszczonego budynku), szkoda że do reszty nie pasuje.. A o reszczie wszystko zostało powiedziane czyli do wipa i jedziesz :-)
carlosss Napisano 23 Listopad 2009 Napisano 23 Listopad 2009 heh jakoś znajomo ten projekt wygląda :D ogólnie wizka nie daje rady do WIP'a
Areien Napisano 23 Listopad 2009 Autor Napisano 23 Listopad 2009 (edytowane) heh... :D no to widze ze wizka z serii "podobała sie mamie" nie przejdzie ^^, hehe dziek iza wskazówki, zamierzam wrzucic do wipa i studiowac z wami wsio od poczatku tylko mam jescze pytanie czy usuwac ten i zrobic w wipie next? na poczatku chcialem goły model bez tekstur wrzucic do wipa i przestudiowac all z wami, licze sie z wasza krytyka i dziekuje za nia tak brakuje jeszcze dwoch okien na poddaszu, kompletnie o nich zapomnialem, mialem sie wziac na koniec i jakos przeszly mi obok oczu, wynik tak hardkorowych ustawien w psie jest w duzej mierze zasludze tego ze wsio robie na lapku i jak wrzucam na komp to jest tragedia, bede musial brac sie za post pro na zwyklym monitorze z kineskopem bo wydaje mi sie ze najlepiej skalibrowane dają dobry efekt, sam projekt tak jak zauwazyliscie jest z katalogu Edytowane 23 Listopad 2009 przez Areien
delf77 Napisano 23 Listopad 2009 Napisano 23 Listopad 2009 drzewa okropnie niedokladnie posklejane .... mapy dawane w PS ? dziwna ta krzywa sciana z cegiel ; pasek na gorze z podpisem powoduje ze kadr jest brzydki ( leci w gore ), komin lewituje , plamy na scianach ... reszta modelu moze byc
Areien Napisano 23 Listopad 2009 Autor Napisano 23 Listopad 2009 (edytowane) kurcze co do krzywej sciany chodzi ci o mapowanie z lewej strony?? bo faktycznie dziwnie tekstura sie polozyla :/,, komin na moje oko nie lewituje, tam jest wygieta blacha. plamy zauwazylem dopiero na kompie stacjonarnym .. tak wyszlo ladniej na lapku :(( co do przeniesienia pracy do wip to ten mam poprostu zostawic w spokoju a w wipie zalozyc nowy watek tak?? Edytowane 23 Listopad 2009 przez Areien
adam_m Napisano 23 Listopad 2009 Napisano 23 Listopad 2009 co do przeniesienia pracy do wip to ten mam poprostu zostawic w spokoju a w wipie zalozyc nowy watek tak?? poproś administratora o przeniesienie wątku do wip'a.
delf77 Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 blacha na spodzie komina oraz blacha na polaci dachowej -- one maja przerwe z tego co widac na foto , albo to jakas zmykla w tej rozdzielczosci ..
Areien Napisano 24 Listopad 2009 Autor Napisano 24 Listopad 2009 nie, nie blacha wydaje sie byc ok bo nawet patrzalem na rzutach w cinemce wiec jednak wina tego drugiego :/
Rekomendowane odpowiedzi