little-ninja Napisano 18 Kwiecień 2004 Napisano 18 Kwiecień 2004 oki zaklepuje sobie watek dla mobilizacji...to chociaz inspiracje jakas wrzuce mam chwilke to jeszcze podrzuce cos wiecej o korzeniach dicka... bohater powstal na lamach komiksu w latach 30 poprzedniego wieku w usa ... na podstawie tego bohatera nakrecono film z Warren\'em Beatty i Madonna
Cpt.Obvious Napisano 18 Kwiecień 2004 Napisano 18 Kwiecień 2004 czekam na szkice, bo mogą byc ciekawe :) Powodzenia życze
boba Napisano 18 Kwiecień 2004 Napisano 18 Kwiecień 2004 no ja też bede się przygladał z niecierpliwościa... a i sproboje zmobilizowac jakims pifkiem albo 2 ma !! powodzenia!!! 3mam ksiuki!!!
little-ninja Napisano 18 Kwiecień 2004 Autor Napisano 18 Kwiecień 2004 dzx chlopaki jeszcze sie zastanawiam nad postaciami czy jeszcze bardziej odejsc od realizmu...zobaczymy
little-ninja Napisano 18 Kwiecień 2004 Autor Napisano 18 Kwiecień 2004 oki zaczalem prace tak bardziej powaznie...poszedlem w kierunku zwierzat pozdr
leander Napisano 18 Kwiecień 2004 Napisano 18 Kwiecień 2004 Co on ma z nosem? ;) Bardzo fajny swiatlocien sie zapowiada.
little-ninja Napisano 19 Kwiecień 2004 Autor Napisano 19 Kwiecień 2004 cos na swobodny wzor twojego avatarowego leander :D
little-ninja Napisano 19 Kwiecień 2004 Autor Napisano 19 Kwiecień 2004 cos z nogami mi nie pasuje ale ide spac bo za 3 h musze wstac...kurna waldus
leander Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 hehe, no teraz faktycznie kropka w kropke moj avatar ;)
Ufooox Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 Siehehe Little ninja górą! wiedz że w ciebie wierze :) Jest GENIALNIE, kocham takie klimaty, miodzio!
Siegmar Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 No no ... jest dynamicznie ... bedzie git ... kurna waldus ... :D
little-ninja Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Napisano 20 Kwiecień 2004 kuuuuuuuuu..rka za 2 h pobudka...tabletem sie to robi dluzej no ale moze przynajmnie sie czegos naucze... dzx chlopaki za miłe slówka ale jakas konstruktywna krytyka tez by sie przydala ... no i caly czas mysle o kolorkach to bedzie masiakra
little-ninja Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Napisano 20 Kwiecień 2004 ktora wersja z noga jest oki ??? moze mi ktos powiedziec bo sie zaraz poloze do luzka ... cholewa jedna grrrrrrrrrr
giorgione Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 za płąską ma tą stopę :P reszta spox - barzdo fajny klimat:D Pozdr giorgione
little-ninja Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Napisano 20 Kwiecień 2004 za płaska hy,hy to zemsta g.???a długość nogi??na pierwszym czy na drugim jest odpowiednia???
mime Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 fajny ruch uchwyciles, ciekawe jak to pokolorujesz
boba Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 ...no proszę... niby nie mam czasu, a w ciągu 2 dni tyle szkiców?? little-ninja Ty chyba masz za duzo wolnego czasu ;) nie bierz sobie do serca tego, co zaraz powiem, bo sam nie czuję się jakąś grubą fiszą z machania rączką (choć usilnie otatnio trenuję), ale ani 1 wsza ani 2 noga mi się jakoś nie podoba... no i włosy i nosek tej panienki... może by tak te włoski porysowac nie tak każdy z osobna a jakoś kępkami?? no nie wiem... chcialeś to ponarzekalem... teraz trochę prawdy - bardzo podoba mi się ekspresyjnośc w ujęciu bohatera bijąca z tych szkiców- chyba to nadaje caly charakter kompozycji... uważaj żeby jej nie zatracić w poźniejszej fazie ;) powodzenia !!
little-ninja Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Napisano 20 Kwiecień 2004 no wiec dzx chlopaki za wypowiedzi ... wiesz mime ... sam nie wiem...
Kris_R Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 Mi bardziej podchodził z wyprostowaną lewą nogą, gdy stał na szeroko rozstawionych, ale bardziej stabilnie. Większy pewniacha z niego był...
dr Ug Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 Aaale fajne! Kto Ci kaze kolorowac? Zlej to, wroc do korzeni! ;) Czern i biel, rasterek, albo kreskowanie. Bedzie przynajmniej oryginalnie i z dusza.
little-ninja Napisano 21 Kwiecień 2004 Autor Napisano 21 Kwiecień 2004 kris_r ... chyba masz racje wyprostuje mu te noge DruG... ja sobie kaze ;)...a tak powaznie to chyba zrobie 2 wersje jak zdaze pozdrawiam
Kooba Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 DruG dobrze mówisz :) (dać ci woodki) większość tych prac już ma lub niebawem będzie mieć ten sam styl, który mi osobiście się znudził :) little-ninja daj czadu odskocz, pokaż coś innego a nie tylko kolejną kolorowankę :) Co do nóg to cię czepnę proporcji bo wydaje mi się, że jego prawa noga jest za krótka w stosunku do lewj (użyłeś w niej - lewej - skrótu a obie są prawie identycznej długości )
Master Kiełbaster Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 Ja proponuję zmienić serwer na coś szybszego. Z interi średnio się ściągają obrazki :(
little-ninja Napisano 22 Kwiecień 2004 Autor Napisano 22 Kwiecień 2004 kooba .... chyba nie przeczytales wszystkiego...ten z krotka noga to efekt po obrobce bo wydawala mi sie za dluga... no ale przesadzilem;P master ... ze zmiana serwera to nie moge sie czasowo wyrobic kurna a teraz male porownanko ...kris specialy for you ;)... wyprostowalem mu noge ale teraz wyglada jak by sie mial zaraz przewrocic ... no zobaczcie sami bo wymiekam pozdrowka
Master Kiełbaster Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 wg mnie ten z ugiętą nogą lepsiejszy :)
ikim Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 w wersji gdzie obie nozki są proste mam dziwne wrazenie ze zaraz poleci do tyłu. Z ugiętą jest IMHO lepiej, tylko wycofałbym ja jeszcze bardziej do tyłu, pozatym fajnie zapowiada się - podpisuje sie pod tym co Drug napisał - zrób wersje cz-b jako główną, z rasterkami itd,, mniam:)
goomisia Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 a ja mam za to wrazenie, ze pozycja z ugieta noga jest nienaturalna - jesli gosciu zaslana/zastepuje laske to przed nia powinien miec prosta noge, ewentualnie ta druga zgieta - dla mnie, pomimo ze moze mniej stabilnie, lepiej wyglada z prostymi girkami - jakos lepiej czuje dynamike :)
dr Ug Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 Ee, proste nogi sa do d***. Wez no nindża wstan z tego swojego krzesla, stan w podobnej pozycji (z ugieta noga) i obacz, co sie dzieje (co moze sie dziac) z druga noga. Gdybym nie byl w pracy, to pewnie zrobilbym to za Ciebie, ale smialiby sie ze mnie kumple;) Prostym konczynom mowie stanowcze nie! ;)
little-ninja Napisano 22 Kwiecień 2004 Autor Napisano 22 Kwiecień 2004 no wiec ja ci goomisia powiem ze wlasnie z wyprostowanymi jest 0 dynamiki wyglada jkby mu nogi w d++ wlazly ale zrobilem to dla krisa eh ...pozycja z ugieta moim zdaniem jak najbardziej do wykonania drug...he,he chlopie ja juz sobie trenowalem i potrafie tak stanac ;D...jedyne co mi nie pasuje to ze ta prosta noga jest zbyt prosta ale tak mi sie podoba swiatlocien na jego plaszczu ze boje sie jej tykac ;)mozesz wrzucic zdjecie drug i zademonstrowac poze chetnie zobacze he,he
little-ninja Napisano 23 Kwiecień 2004 Autor Napisano 23 Kwiecień 2004 oki narazie nogi zostawilem w spokoju ... zajalem sie paniena, tak zeby nie bylo, ze nic nie robie... no i zostaje przy czarno bialym rys ... wygraliscie pozdrawiam
little-ninja Napisano 23 Kwiecień 2004 Autor Napisano 23 Kwiecień 2004 moze oskarzycie mnie o jakies masakratorstwo ale szczegoly sa jak perelki ... a zreszta mam jakies zboczenie na punkcie lancuszkow na nogach...eh pozdrawiam
giorgione Napisano 24 Kwiecień 2004 Napisano 24 Kwiecień 2004 klimat jst ekstra - na prawdę :) ale to cieniowanie pozostawia wiele do życzenia :P pozdr giorgione
little-ninja Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Napisano 24 Kwiecień 2004 co dokladnie ci sie nie podoba w cieniowaniu kotku????;P
misiekhc Napisano 24 Kwiecień 2004 Napisano 24 Kwiecień 2004 reka kolesia trzymajaca panienke tez jest plaska, dodaj wiecej oblosci koncowce plaszcza, zeby bylo widac ze jakies miesko tam jest, ale ogolnie to szacowne, pozdro
little-ninja Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Napisano 24 Kwiecień 2004 oj misiekhc, za kolesia sie jeszcze nie bralem dopiero dotknalem delikatnie panieny ;P... co do reki to on jej nie dotyka tylko profilaktycznie trzyma lape zeby mu nie wyskoczyla gdzies gdie nie powinna ;) ps ma ktos pomysl na tlo ??bo zastanawiam sie nad ceglana sciana ze smietnikami... ps2. wiesz misiekhc im dluzej patrze na ta reke tez zaczyna mi przeszkadzac ty skubancu sila sugestii co?? pozdrawiam
giorgione Napisano 24 Kwiecień 2004 Napisano 24 Kwiecień 2004 nom - z tą rączką to faktycznie no i mógłbyś poprawić rękę trzymajaca gana - też nie ma cienia :P no i buty panienki nie maja cienia - takie równo ośwuetlone - a wydaje mi sie że powinny być choć ciut ciemniejsze :) Bardzo przyjemnie to zaczyna wyglądać:D pozdre giorgione
RK Napisano 24 Kwiecień 2004 Napisano 24 Kwiecień 2004 Fajna, wyraźna stylizacja, pewna ręka, trochę drobnych niedopracowań - czytasz dużo francuskich komiksów ? ;) Pewnie mnie znienawidzisz ale... dodałbym kolor :) Pasowałoby chyba też jakieś liternictwo z lat 20-30- temat aż się prosi o \"plakatowe\" podejście w starym stylu.
romo Napisano 24 Kwiecień 2004 Napisano 24 Kwiecień 2004 Świetnie - fajnie by wyglądali w świetle dużego reflektora (reflektoru???). RK jeżeli chodziło o Blacksada (a tak mi się wydaje bo panienka jest nim wyraźnie \"inspirowana\" - chyba że to przypadek) to jest to komiks hiszpański (co oczywiście nie zmienia faktu, że jest zaje***** :) )
little-ninja Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Napisano 25 Kwiecień 2004 chlopaki na komiksach nauczylem sie czytac...RK co do znienawidzenia to troche przesadziles ;P ... kolor rzeczywiscie by sie przydal, a z tym reflektorem to byl zamiar od poczatku mocne zolte swiatlo i cienie na murze albo cos podobnego co do blacksada to ...kuurka nie da sie ukryc ze podobienstwo jest ale bardziej podswiadome (w szczegolnosci pierwsza czesc polozyla mnie na lopatki, za rysunki poklon) co do kobitki moja ma kocie usta a nie ludzkie ;P pozdrawiam
RK Napisano 26 Kwiecień 2004 Napisano 26 Kwiecień 2004 @ Romo- nie wymieniałem tytułu - chodzi mi o stylizację kreski i światłocienia a nie bezpośrednie podobieństwo :). Cokolwiek by nie mówić- mniej siedzenia po nocach więcej updatów ;)
little-ninja Napisano 29 Kwiecień 2004 Autor Napisano 29 Kwiecień 2004 oki czas na update ...RK ty cwaniaku ;) ...moze wiele sie nie zmienilo na pierwszy rzut oka ale wystarczy rzucic okiem poraz drugi i ... poprawilem te cholerne nogi + rozne takie drug specjalnie dla ciebie zamieszczam zdjecie z poza zebys nie myslal ze sobie tego nie przestudjowalem... heh ps jeszcze swiatlo na plaszczu na jego prawej nodze jest zle polozone ... wiec sobie darujcie narka
little-ninja Napisano 29 Kwiecień 2004 Autor Napisano 29 Kwiecień 2004 oki jakos nie moglem zasnac wiec maly szybki updejcik...poprawka na plaszczu
Cpt.Obvious Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Fajniutka praca, ale łape lewą można by bardziej poprawic bo wygląda to teraz jakby miał reke złamaną :)
misiekhc Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 przyciemnij nogi panienki bo wychodza do przodu za bardzo, ale poza tym i reka to szacowne
dr Ug Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 EEE, nindża, pokaz facjate ;) Rekaw trzeba troszke zaokraglic. Zobacz na swoim zdjeciu, jak sie uklada.
Rekomendowane odpowiedzi