Napisano 8 Grudzień 200915 l FINAŁ: niestety braklo czasu na dopracowanie miasta. ale juz trudno. miniaturka: i link do ciut wiekszej wersji: TUTEJ Dla chetnych link do ostatecznej wykonczonej pracy tu na forum [zobacz] --------------------------------------- Zaklepuje watka :) i wrzucam znany juz szkic wstepny Edytowane 19 Styczeń 201015 l przez ortheza
Napisano 9 Grudzień 200915 l Autor Szkic sceny krok po kroku tak okolo 4h roboty Edytowane 9 Grudzień 200915 l przez ortheza
Napisano 9 Grudzień 200915 l Autor Predzej zaglada Pompejów :) nie widzialem jescze filma 2012 wiec bez insynuacji
Napisano 9 Grudzień 200915 l po korekcie od razu skojarzyło mi się z http://www.digart.pl/praca/383720/Malak_Adonai.html tym :)
Napisano 9 Grudzień 200915 l ollaboga z tymi skojarzeniami.. ;p swietnie sie zapowiada, ta wersja wieksza zdecydowanie najlepsza ;]
Napisano 10 Grudzień 200915 l mieszaja sie 2 klimaty: "wakacyjno popoludniowy" i "o k...a prz...ane" , chyba osobiscie zdecydowalbym sie rozwiazac prace na kozysc jednego z nich, ale i tak jest ciekawie, czekam na kolejne wstawki
Napisano 12 Grudzień 200915 l te dwa 'cosie' wiszace ze statku po prawej zaburzaja Ci kompozycje, oko sie zatrzymuje na nich tak niefajnie. Mysle ze bedziesz wiedzial o co mi chodzi ;D Nie moge sie doczekac finalnej wersji ;D
Napisano 13 Grudzień 200915 l Autor ja mysle ze dobrze ze sie zatrzymuje. Te cosie to beda kosze z uratowanymi ludzmi. jak dobrze pojdzie to jutro updejt
Napisano 13 Grudzień 200915 l widzi mi sie jakies zamkniecie po prawej i lewej stronie,tak by 'otulic' arke...moze jakies zniszczone budynki, ruiny, w kazdym razie cos co wzniesie sie w pionie i 'zamknie' obrazek. ten pierwszy lecacy meteor-widzialbym go chyba wiekszego, ladnie rozbryzgujacego ziemie na pierwszym planie. Nie wiem co tam plynie na dole-woda,lawa? jezeli tak to jej tez dodaj ruchu, niech np. rozbija sie o skaly, no i dalszy plan jakos bym zaakcentowal- moze jakies delikatne swiatla, ogien, cos co sugeruje ze tam jest zycie,ale niestety arka nie zdołala ich uratowac i czeka ich kleska- taka dalsza opowiesc;] pozatym kozacko i chyba jestem pewien kto wygra ta bitwe;]
Napisano 13 Grudzień 200915 l Jak koncept samej arki średnio zaprojektowany wyszedł to ilustracja broni wszystko... czekam na finish, brawo, pozdrawiam...
Napisano 13 Grudzień 200915 l Autor o ruiny sie nie bojta, bedzie ich sporo, a daleki plan prawie nietkniety jeszcze. Z czasem scena sie zabuduje. bo poki co pustwo :] Co do lawy to ona wlasnie taka jest, cieknie jak owscianka, i raczej nic sie nie rozbryzguje tylko sie leje. ale pomysle jeszcze moze jakies bable gazu cy cus
Napisano 14 Grudzień 200915 l a jam mam wrażenie, że uciekają nie w tą stronę, że lecą tam gdzie jest zagrożenie. Powodem jest chyba światło, a raczej jego jego brak na pierwszym planie, plan drugi i horyzont są za to pięknie oświetlone, takie wrażeni powoduję również kierunek z którego lecą meteoryty, tak mi się wydaję.
Napisano 14 Grudzień 200915 l Autor no bo "jescze" nie uciekaja. Dopiero zbieraja ziomow. arka krazy nad miastem a male latawki zbieraja ludziow. dlatego statki sa zwrocone "w zła strone".
Napisano 18 Grudzień 200915 l dodaj może jakiegoś elementa na pierwszy plan może niech to będzie jakaś lecąca skała coś co nieco przytrzyma widza również w dolnej części kadru. //Pozdr.
Napisano 29 Grudzień 200915 l Fantastyczna kolorystyka u Ciebie. I klimat też, aż słyszę muzykę patrząc na obrazek. Bardzo jest filmowo i wymownie.
Napisano 31 Grudzień 200915 l Ten dym po lewej świetnie wyszedł, bardzo fajnie buduje atmosferę. Trajektorie lotu tych pocisków/meteorów są trochę mało dynamiczne, może lepiej by działały zupełnie proste? Ale nie ma co gdybać, dzieje się sporo i fajnie się dzieje :) Powodzenia :)
Napisano 31 Grudzień 200915 l Autor finał w pierwszym poscie. braklo czasu na dopracowanie miasta i paru innych detali. dokoncze pozniej :)
Napisano 31 Grudzień 200915 l wszysytko pieknie tylko zastanawiam sie czy polaczenie kolorystyki cieplej (dol) i zimnej (gora) to dobry pomysl.. ale i tak super