Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć,

robię kuchnię + salon wg własnego pomysłu + na bazie Boffi WK6, doradztwo bardzo mile widziane,

salon później.. progress niestety jeszcze wolny, bo głowię się nad proporcami i właściwym układem, to wtedy dopiero będzie można szybciej działać, jeśli podstawowa zabudowa i baza systemu kuchennego pójdą teges.

zapraszam! render na środku - na szybko :p

ct5y.jpg

szczegóły w poście #6

Edytowane przez Camel

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 6,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A może najpierw pomysł, później wizualizacja? ;) Póki co kolory są odpychające a kadr nieciekawy. Przemyśl kwestie materiałów, poszukaj ciekawego ujęcia.

Fajne książki, ramka paskudna, modele oświetlenia całkiem ciekawe, chociaż będą silnie dominować w projekcie - będziesz musiał okiełznać ich forme i pogodzić z resztą pomieszczenia.

Napisano
  • Autor

uwaga: płytki do wymiany, tekstura z nudów przesadzona na wszystkie ściany, też do poprawki, materiały leżą, kwiczą, rozwiązuję problem z reinhardem w powiązaniu z ziarnem bo coś vRay mnie tym strasznie denerwuje :| mebelek w podstawie salonu ciulowy ;) z bazdżenia się.. czas wziąć się w garść.

jednocześnie mówiąc: render na szybko, po raz kolejny.

gowienko.jpg

Napisano

Razi tile na kaflach podlogi i tapecie (w sumie nizbyt bolesne poprawki w teksturach) i złe mapowanie półek. Łączenie też zbyt mocno akcentowane. Trochę pustostan ale to w końcu wip.

Napisano
  • Autor

Kolejny raz zapowiadam że się wezmę w garść :/

używam reinharda 2,0 burn 0,1 a kolory tekstur kłamią - znaczy przejaśniane przez CM i dlatego je ściemniam, oświetlenie environmentalne przez vray sky portale

KaeMS: zaznaczyłem, że tekstury (materiały, sorry za ubiór w inne słowo) jeszcze leżą i kwiczą, a poza tym, nie rozumiem - jakie to i w jakim sensie łączenie zbyt mocno akcentowane?

Beznadziejna czarna tapeta na ścianach do odrąbania..

ct5y.jpg

Edytowane przez Camel

Napisano

Chodzi mi o tą szparę w miejscu, gdzie półki łączą się pod kątem prostym. Moim zdaniem jest zbyt wyraźna - za szeroka i przez to wygląda jakby mebel był niechlujnie montowany.