Astmol Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Dzieńdobry! Przechodząc wpadłem, to i dorzucę swoje trzy grosze. Zima. Zabawa z braszami i kompozycją bardziej niż jakaś tęga rozkmina. Kilka randomowych stronek z powstającego w bólach komiksu o zombie. 4 różowe słonie przy jeziorku. Fragment cykliku o maszynach. Prace z konkursu "24h życia w depresji", edycji bodajże trzeciej. Necronomicon in the house. Uwielbiam klimaty Lovecrafta. Szalony profesor w swojem laboraturiozum. Marazm. Tak go sobie wyobrażam. W zasadzie to nie pamiętam co to dokładnie miało być... O, kogoś dopadł marator. Stare dobre bisleyowskie zajawki. Fragment pracy dyplomowej. Stare dobre mignolowe zajawki. Nie fragment pracy dyplomowej. Kolejny odgrzewany kotlet. Pełna amatorka ale lubię tą pracę. Tę. To by było na tyle. Trochę więcej stuffu na: http://ja.gram.pl/Astmol http://www.digart.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 bardzo ciekawy styl, i w co poniektórych pracach kadrowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 styl stworzony do rysowania okropienstw;] niestety bede szczery, ogladalem prace i zgadywalem jakich innych tworcow przywodza mi na mysl, tylko sie tu nie obuzaj tez tak mam. potencjal masz naprawde spory, poszukalbym teraz czegos swojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Masz trochę racji Bedyk... ale mimo wszystko dobrze że nie po focie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 zgadzam się z Bedyktem i SBT77, dodam od siebie,że atutem twoim jest swoboda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Dziwne jest to że tak jak bardzo lubię dążyć do swojego wyimaginowanego stylu (no może nie do końca) z równie wielką przyjemnością oglądam takie arty, chodź jedno i drugie różni się od siebie jak ogień i woda. Wpadaj częściej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 A ja powiem jedno: Zdrowo Chore! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astmol Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 styl stworzony do rysowania okropienstw;] niestety bede szczery, ogladalem prace i zgadywalem jakich innych tworcow przywodza mi na mysl, tylko sie tu nie obuzaj tez tak mam. potencjal masz naprawde spory, poszukalbym teraz czegos swojego To ciekawe, jak w różnych miejscach można się spotkać z różnymi opiniami. Jak dotąd wydawało mi się, że poza oczywistymi nawiązaniami do znanych twórców, o których napisałem pod obrazkami, i które de facto są pracami dość leciwymi, wypracowałem własne "mojo", które widać w pracach nowszych, jak cykl depresyjny czy komiks o umarlakach. Wiadomo, że dawne inspiracje zawsze gdzieś tam w głębi pozostają i może to być czasem widoczne. Mogło się też zdarzyć, że mam podobny styl do kogoś, kogo nie znam i nawiązanie jest nieświadome. Gdybyś mógł rzucić jakimiś nazwiskami czy linkami, byłbym wdzięczny. Nie oburzam się, ale nie kryję zaskoczenia :). Do tej pory byłem wielokrotnie wyróżniany właśnie za oryginalny styl, a tu może się okazać, że cały mój magiczny domek z kart legnie w gruzach :D Pozdrawiam wszystkich i dzięki za miłe słowa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Z opinią jest tak jak z... ...a, nieważne. Ważne że każdy ma swoją :)) Nie wiem czy w obecnych czasach da się być oryginalnym. Jest na świecie tyle miliardów ludzi, część z nich rysuje... Przy agresywnej ekspansji mediów statystycznie niemożliwe jest zupełne oderwanie opinii i oceny od takiej masy twórców, choćbyś zaczął tańczyć na rzęsach... Ważniejsze jest chyba by być wiarygodnym i tworzyć zgodnie z własnymi przekonaniami. Jeśli zaczniesz tworzyć wbrew sobie siłą rzeczy stracisz wiarygodność, bo nie wydaje mi się żeby to był proces całkowicie świadomy, albo wręcz uświadamialny. W każdym przypadku to co robimy jest nasycone prywatnym rozumieniem świata i sumą doświadczeń, wiedzy, własnej wizji. Dlatego jedni odnajdują się w stylistyce kiczu, drudzy w artystycznej ekspresji a inni w architektonicznej dyscyplinie. Według mnie - jakkolwiek by to nie brzmiało, nie warto ze sobą walczyć. A już napewno nie warto walczyć tylko dlatego że innym się to nie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 SBT77: mam nadzieje ze nie pijesz do mnie bo ja nigdzie nie napisalemze cos mi sie tu nie podoba =] co do wiarygodnosci i wlasnych przekonan zgadzam sie w 100%ach, ale wierze tez ze jak sie czlowiek wslucha w siebie (co nie jest proste) zawsze znajdzie to cos co wyroznia go na tle reszty, nawet jezeli to cos nie oszałamia na pierwszy rzut oka Astmol: w bance pojawily mi sie jeszcze nazwika: Rebelka, Sznajder, Janicki i pare innych postaci ktorych nazwisk nie pamietam, ale tez Polacy, jak siedzisz w komiksie to napewno kojazysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 SBT77: mam nadzieje ze nie pijesz do mnie bo ja nigdzie nie napisalemze cos mi sie tu nie podoba =] Nie, pisałem bardzo ogólnie. I nie napisałem też że mi się jakoś wybitnie podoba. Przeciwnie - nie gustuję w takiej stylistyce, aczkolwiek lubię niezależność i odwagę, oraz to że nie funduje mi się kolejnego fotomonto, bo te już mi się powoli przejadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Pojazd z Mignoli Cykl O Maszynach i Zima wymiataja. Poza tym swietnie bez skrepowania. Polecam "Glinno" Jacka Frąsia jesli nie czytales to Ci moze sie spodobac:) klimat i estetyka. pzdr Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 No i jeszcze Emmanuel Malin ;) --> http://www.emmanuelmalin.com/ Obserwuję Cię na digarcie, miło widzieć i tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Bisley, klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astmol Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 No i jeszcze Emmanuel Malin ;) --> http://www.emmanuelmalin.com/ Obserwuję Cię na digarcie, miło widzieć i tutaj. O tak, Malin tak. Miło mi również! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astmol Napisano 12 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2010 Olowki+fotoszop. Na zajawce szatanem z Parnassusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astmol Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2010 taki tiszert, wyslalem na DBH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 ow mochdę.. wzor na koszulke mega :D:D az mnie sie zachcialo cos zaprojektowac ^^, super krecha.. taki zonk jak zobaczylem b&w a tu dobil mnie jescze wiekszy "zonk" ;] super ty btw. ile wyszlo ci za cala prasowanke?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astmol Napisano 19 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2010 Dzieki ;) Projekt przeszedl selekcje na DBH, mozna na niego oddawac glosy : http://www.designbyhumans.com/vote/detail/67507 Jak ktos gdzies cos to z gory danke! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astmol Napisano 12 Luty 2010 Autor Share Napisano 12 Luty 2010 Taki maly wypadek przy pracy. Robione miedzy innymi rzeczami w dosc dlugim rozlozeniu czasowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astmol Napisano 5 Maj 2011 Autor Share Napisano 5 Maj 2011 kilka mazów z ostatnich miesiecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wish69 Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 A mnie ciwkawi niezmiernie jak poradziłbyś sobie z martwą naturą ;) Wiesz kiedyś miałem uprzedzenie do takich artystycznie udziwnionych prac, właściwie nadal coś z tego jeszcze mam. Wolę też schabowego zamiast ostryg ;) Faktem jest, że dobrze czujesz się w tej wybranej stylistyce, znam kilka Twoich pracek, wiesz co robić z wolną przestrzenią, nie widziałem chyba żadnej słabej kompozycji. a na niektórych forach krążą o Tobie legendy.. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 Jak dla mnie 5***** i nieważne jakbyś poradził sobie z martwą. Robisz to co chcesz robić i to jest dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astmol Napisano 5 Maj 2011 Autor Share Napisano 5 Maj 2011 A mnie ciwkawi niezmiernie jak poradziłbyś sobie z martwą naturą ;) Wiesz kiedyś miałem uprzedzenie do takich artystycznie udziwnionych prac, właściwie nadal coś z tego jeszcze mam. Wolę też schabowego zamiast ostryg ;) Faktem jest, że dobrze czujesz się w tej wybranej stylistyce, znam kilka Twoich pracek, wiesz co robić z wolną przestrzenią, nie widziałem chyba żadnej słabej kompozycji. a na niektórych forach krążą o Tobie legendy.. ;) To ciekawe, zwlaszcza z tymi forami. A z martwa sobie musialem radzic ladnych pare lat, teraz ciskam sobie na radosci to co mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astmol Napisano 1 Luty 2012 Autor Share Napisano 1 Luty 2012 Zaczalem sie bawic troche digitalem, na razie raczej sredniawka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 Nice prace naprawdę ciekawe i świetny styl :D i tak sie zastanawia czy to czasami nie ty tworzysz scenariusze do "włatcy móch " ??:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astmol Napisano 18 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2012 Taki projekcik. Można głosować. Ale nie trzeba. http://www.designbyhumans.com/vote/detail/210807 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 18 Lipiec 2012 Share Napisano 18 Lipiec 2012 A nawet zagłosuję, fajnisty projekt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astmol Napisano 14 Luty 2014 Autor Share Napisano 14 Luty 2014 Ostatnio zacząłem się zajmować zupełnie inną odnogą grafiki, mianowicie zostałem packaging designerem. Całkiem fajna to robota i pozwala mi przeżyć, ale nie miałem zbyt dużo czasu na robienie tego co tak na prawdę mnie jara, czyli dziwnych ryjów i macek. Przez to odnoszę wrażenie, że trochę cofam się w rozwoju. Na ratunek przyszli koledzy, z którymi zacząłem robić gierę na Androida w klimatach Lovecraftowskich. Nie czuję się zbyt swobodnie w digital paintingu i zdaję sobie sprawę, że te pracki są dalekie od tego, jakie by być mogły ale przynajmniej wracam na właściwe tory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi