Kulki Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Hej mam pytanko.. Instalowałem sobie Linuxa ubuntu (sciągnięty jako plik ISO z oficjalnej strony Linuxa http://www.ubuntu.pl ) No i d.. Po jakimś czasie instalacji wywala mi się czarny ekran z jakimis tam literkami (mogę sobie normalnie pisać a wygląda to jak DOS) Nie wiem o co chodzi. Mam wersje 32 bitową a instaluje to na kompie z WinXP. Mam dwie partycje na jednej Win a druga jest niesformatowana. W trakcie instalacji mam też możliwość odpalenia tego Ubuntu z płyty bez jakiejkolwiek instalacji i to samo się dzieje.. Wiecie może w czy jest problem??
kengi Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 a moze juz zainstalowales ubuntu, tylko w wersji bez xow? sprobuj linux mint. to jest ubuntu ale jeszcze prostrze w istalacji... ja praktycznie nic nie musialem konfigurowac, wykryl absolutnie wszystkie urzadzenia, lacznie z tabletem chyba nawet.
gof Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Być może masz uszkodzony obraz ISO. Sprawdź sumę kontrolną.
RK Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Stary- kopnij Ubuntu w d... Weź Linux Mint (który jest oparty na Ubuntu ale "tuningowany"). Prosta instalacja, wszystko "included", nie trzeba się babrać z konsolą
wesol Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 w pierwszym ekranie wyboru nacisnij F2 (na dole bedzie legena) i wybierz tryb bezpiecznej grafiki. Jeśli zadziała to ubuntu nie może ruszyc przez kartę graficzna:)
Kulki Napisano 14 Styczeń 2010 Autor Napisano 14 Styczeń 2010 Dzięki chłopaki popróbuje se.. Co do kompa to starawy jest a jaka mam kartę to nawet nie pamiętam.. W sumie to komp który podarowałem siostrze:) .. Popatrze także dzięki
Rekomendowane odpowiedzi