Napisano 13 Styczeń 201015 l Hej mam pytanko.. Instalowałem sobie Linuxa ubuntu (sciągnięty jako plik ISO z oficjalnej strony Linuxa http://www.ubuntu.pl ) No i d.. Po jakimś czasie instalacji wywala mi się czarny ekran z jakimis tam literkami (mogę sobie normalnie pisać a wygląda to jak DOS) Nie wiem o co chodzi. Mam wersje 32 bitową a instaluje to na kompie z WinXP. Mam dwie partycje na jednej Win a druga jest niesformatowana. W trakcie instalacji mam też możliwość odpalenia tego Ubuntu z płyty bez jakiejkolwiek instalacji i to samo się dzieje.. Wiecie może w czy jest problem??
Napisano 13 Styczeń 201015 l a moze juz zainstalowales ubuntu, tylko w wersji bez xow? sprobuj linux mint. to jest ubuntu ale jeszcze prostrze w istalacji... ja praktycznie nic nie musialem konfigurowac, wykryl absolutnie wszystkie urzadzenia, lacznie z tabletem chyba nawet.
Napisano 13 Styczeń 201015 l Stary- kopnij Ubuntu w d... Weź Linux Mint (który jest oparty na Ubuntu ale "tuningowany"). Prosta instalacja, wszystko "included", nie trzeba się babrać z konsolą
Napisano 13 Styczeń 201015 l w pierwszym ekranie wyboru nacisnij F2 (na dole bedzie legena) i wybierz tryb bezpiecznej grafiki. Jeśli zadziała to ubuntu nie może ruszyc przez kartę graficzna:)
Napisano 14 Styczeń 201015 l Autor Dzięki chłopaki popróbuje se.. Co do kompa to starawy jest a jaka mam kartę to nawet nie pamiętam.. W sumie to komp który podarowałem siostrze:) .. Popatrze także dzięki