Napisano 24 Kwiecień 200420 l Taka o to sobie scenka z zegarkiem w roli głównej. Mam problem z serwetką, co by tu zrobić by wyglądała realniej ? Jeśli macie jakieś pomysły co tu dorzucić, to bardzo prosze.
Napisano 24 Kwiecień 200420 l To jest serwetka ?? hmmm ;). Lepiej by było gdyby np. ten budzik był zaprojektowany przez Ciebie, bo wygląda jak pierwszy lepszy z jakiegoś targowiska :P
Napisano 24 Kwiecień 200420 l Autor W scenie jeszcze wiele sie zmieni...lepiej pomóżcie mi jak zrobić tą serwetke ;)
Napisano 24 Kwiecień 200420 l przede wszystkim moim zdaniem powinna byc bardziej azurowa....czyli mniej materialu wiecej otworów...po drugie jak juz pisano jest za gruba, Pomysl nad jakim ciekawszym i bardziej skomplikowanym wzorem. Nie wiem jak Ty to robisz ale ja taka serwetke splinami bym poskladal i bardzo delikatnie extrudowal...
Napisano 24 Kwiecień 200420 l Autor Serwetka poprawiona, jeszcze ją oteksturuje albo pokombinuje z displace map.
Napisano 24 Kwiecień 200420 l to chyba przegiecie zeby serwetke modelowac?:> opacity + dobry bump i po sprawie :)
Napisano 25 Kwiecień 200420 l juz lepiej wygląda ta serwetka niz na poczatku, ale dalej nie jest dobra. ja chyba bym zrobił tak jak uncle - czyli popracuj w Photoshopie. na razie ta serwetka ma chyba więcej polygonów niż cała reszta razem wzięta
Napisano 25 Kwiecień 200420 l napisał uncle to chyba przegiecie zeby serwetke modelowac?:> opacity + dobry bump i po sprawie :) Nie kazdy idzie na latwizne...
Napisano 25 Kwiecień 200420 l co racja to racja latwiej jest w 2D Pamietaj ze kazdy otwor musi byc obczyty no chyba ze jest to plastikowa ceratka...
Napisano 25 Kwiecień 200420 l nie chodzi ze o to ze w 2d jest latwiej, bo tak naprawde jest o wiele trudniej, ciezko jest zrobic odpowiedni bump map zeby uzsykac efekt materialu a nie plastikowej serwetki, ale jest to mozliwe ;>
Napisano 2 Maj 200420 l Autor W scenie pojawi sie jeszcze młotek na szaweczce, wiadomo w jakim celu ;). Zostało jeszcze poprawić modeling w paru miejscach i dokończyć tekstórowanie, możliwe że pojawi sie jeszcze pare obiektów dla wypełnienia sceny... Piszcze swoje uwagi...
Napisano 2 Maj 200420 l 1) popraw teksturę na bardziej korkową 2) daj jeszcze więcej dziur w serwetce 3) po co ten młotek? :)