nina Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 witam, to bedzie moja pierwsza praca na forum;) wysylam na razie szkice reczne, jeden inspirowany juz istniejacym obrazkiem. Smok Kalessin pochodzi z \"Ziemiomorza\" Ursuli K. Le Guin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Witamy na pokładzie... miłogo forumowania... :) Jak się postarasz będzie bardzo fajnie po szkicach ciężko cokolwiek powiedzieć, cóż miłego malowania... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Witamy :) Ja już jestem pewien, że to będzie dobra praca...:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mt Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 juz mi sie podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Zapowiada się nieźle, ale przed Tobą jeszcze daleka droga do końca i wszytko może się przydarzyć.... trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 mam nadzieję, że się powiedzie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2004 pierwszy szkic na kompie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2004 troche poprawiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Strasznie dziwnie zbudowany - łapy przednie masywniejsze od tylnych, jedno skrzydło większe od drugiego. Zgięcie szyi i ogona w tej chwili wygląda raczej nienaturalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 26 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2004 lekka zmiana.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 pracka zapowaida sie fajnie, imho możnaby poprzestawiać nózki i rączki na bardziej dynamiczną poze, ogon zawinąć bardziej w przestrzeni i zaakcentować pracke punktowo chłodem :) Może wyjść ciekawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yansen Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Nie wiem dlaczego, ale mnie się zawsze podobają rysuki drobną kreską, pełne szczegółów. Wiem, że nie ta technika ale... no cóż ... jestem krótkowidzem a na co dzień nie noszę okularów, więc \"rozmytego\" świata mam na co dzień dość. Reasumując - jak dla mnie to za mało ostre. Ale nie zapominaj, że ja się nie znam - więc jest to okiem amatora.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 27 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2004 zmienilam troche kolorystyke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 1 Maj 2004 Autor Share Napisano 1 Maj 2004 maly update:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 1 Maj 2004 Share Napisano 1 Maj 2004 nabiera smaczku..ale co do anatomii to bym sie jeszcze poczepial w szczegolnosci brzusio... pozdrowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 1 Maj 2004 Autor Share Napisano 1 Maj 2004 poprawilam brzuch, bo rzeczywiscie byl dziwny;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 1 Maj 2004 Share Napisano 1 Maj 2004 Ja bym nadal cos zmienił w pozie, może zeby duzo nie mieszac dodac bardziej wysunieta prawa łapke i odchylona drugą nozke. Mozna by tez ten ogon troszke przestawic w kartezjańskiej osi x-ów ;), w lewo lub prawo i dodac troszke cieplejszej / zimniejszej barwy. To moze dobrze wplynąc na obrazek. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 1 Maj 2004 Autor Share Napisano 1 Maj 2004 ale ogon ma kregi.. trudno bardziej go zawinac, zeby nie wygladal jak wstazeczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 myślałem raczej nie o zwijaniu tylko wygięciu na boki, bliżej osoby patrzącej na smoczysko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 2 Maj 2004 Autor Share Napisano 2 Maj 2004 dodalam druga lapke.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 moze to nie najszczesliwszy przyklad ale zwroc uwage na szyje i jej polaczenie z tlowiem, no i na cala poze sorry za kipska jakosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 6 Maj 2004 Autor Share Napisano 6 Maj 2004 masz racje, z ta szyja bylo cos nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 Ten ogon mi się kojarzy ze szczurem siedzącym na krawędzi stołu - jest wrażenie takie, że ten smok jest wielkości dużego szczura jak dla mnei przez ten ogon - Jak byłby jak wstęga jakoś przestrzennie pozawijany to dawałoby mu to masy i przestrzeni i klatę ma jakąś słabą :) - i jakby się objadł za dużo hehe - i ja nie wiem ale dziewczyny zazwyczaj robią takie podłużne oczy jakieś dziwne we wszystkim co żywe i niezywe. heheh i to koniec mojego marudzenia : Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 6 Maj 2004 Autor Share Napisano 6 Maj 2004 oczy podluzne byly w ksiazce. a co do ogona, to widziales, zeby jakies zwierze mialo ogon jak wstega?nawet szczur ma dosyc sztywny;) przeciez w ogonie sa kregi;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 wg. mnie poza jest troche dretwa i statyczna, ogon jest troche zasztywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 heyah... lubie smoczki ;-D a szczegolnie w takim klimacie... moj propos jest taki (moge sie mylic...) 1. przednia lapa osadzona troszku (ale naprawde minimalnie) nizej - ta krociutka strzalka 2. i lekko wyprostowana - jak gdyby chcial sie przymierzac do zlapania czegos... 3. tylna lapa rwniez lakko wyprostowana z ukierunkowaniem w tyl 4. ogon mniej wiecej tak jak zaznaczylem teraz smoczysko sprawia wrazenie skulonego pozdro i powodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 dziekuje za komentarze, pomysle nad propozycja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
król kier Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 everyman: 1. >:( 2. >:( 3. >:( 4. >:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Comodo Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 everyman -> Hmm. A co złego jest w skulonym smoku? Tak się zastanawiam, czy wszelakie komentarze na temat anatomii nieistniejącej istoty są uzasadnione. Istota magiczna wcalenie musi podlegać jej zasadom. No, chyba, że sama autorka chciała stworzyć najbardziej utarty model smoka europejskiego, wtedy komentować można ;) Dlatego nie będę się \"czepiał\" anatomii, a kompozycji. Dokładniej mam na myśli skrzydła. Linie skrzydeł są \"równoległe\". To jest nie dobre, gdyż wprowadza element symetryczności i statyczności, a w tej pracy chodzi raczej od dynamikę. To po prostu psuje cały efekt lotu. Więcej, psuje, w moim mniemaniu, całego smoka, gdyż wzrok zbyt ma ochotę się o te skrzydła \"zaczepiać\". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 anatomi dotyczyl tylko 1-wszy punkt pozostale dotyczyly ulozenia pozycji ciala ale mniejsza o to... w skulonym smoku nie ma nic zlego ale ten chyba atakuje (albo broni sie)? a kto widzial jakiekolwiek zwierze (istote) ktore kuli sie w samym momencie ataku (lub gdy chce odstraszyc napastnika) - moze jeakies jest ale nie przypominam sobie... przewaznie atakujacy stara sie wywrzec wrazenie zwiekszyc swoja posture przyjac grozna poze - cos jak na rysunku zamieszczonym przez little-ninja (dopiero zauwazylem) pozatym gusta sa rozne i sie o nich nie dyskutuje - to co podoba sie jednej osobie niekoniecznie podoba sie drugiej i na odwrot... powiedzialem co myslalem i nie wszyscy musza sie z tym zgadzac... nie narzucam przeciez ninie sposobu wykonania pracy ale moze dzieki roznym uwaga zauwazy cos co moze poprawic dla uzyskania lepszego efektu... tak jak z tymi skrzydlami - wczesniej tez mnie w nich cos draznilo ale nie wiedzialem co -> teraz juz wiem i zgadzam sie z toba w 100% pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 13 Maj 2004 Autor Share Napisano 13 Maj 2004 :) w sumie to zblizam sie do konca;) nie bede bardziej uszczegolawiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 13 Maj 2004 Autor Share Napisano 13 Maj 2004 kurde, nie dodalo sie.za duzo tych obrazkow tak wogole..mlo zmienionych:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxine Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 moim zdaniem powinnas przedtem wiecej poszkicowac..masz fajne wyczucie kolorystyczne.. ale to marnujesz bo nie postaralas sie zeby wybrac fajny kadr.. jets taki malo dynamiczny..co w przypadku laytajacego zwierza jets raczej bledem Comodo: warto zastanawiac sie nad forma i anatomia..nawet magiczna..(zeby smok nie wygladal jak z plasteliny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 Zrób mu strzałke na końcu ogona - bedzię pasować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi