wooky73 Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 (edytowane) Na zdjeciach widac stan przed jakimikolwiek robotami, we wczesniejszych planach miały być drzwi półokrągłe z małymi okienkami przy tych kolumienkach stolarz zrobił po swojemu wywalił nie funkcjonalne okienka, miał byc tez kominek ale własciciele zmienili swój pomysł na to pomieszczenie projekt wrócił do mnie. Jestem ciekaw co wy na taki plan jaki teraz powstał(klientowi sie spodobał!!!) Edytowane 7 Luty 2010 przez wooky73
xmass Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 jak dla mnie to fajne, ale te zasłony coś nie takie jak trzeba. I ta tekstura na górnej zasłonie na drugim obrazku rozciągnięta.
Berger Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 Wg. mnie cień przy takim oświetleniu nie ma prawa być ostry.
kozioo Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 Wizki są szare, bure i mało kontrastowe. Słabe światło i materiały. Co do projektu nie będę się wypowiadał, bo brak mi słów. 1 1
wooky73 Napisano 7 Luty 2010 Autor Napisano 7 Luty 2010 (edytowane) Brazniew: cień masz racje powinien byc bardziej miekki, jak robiłem zdjecia oteczenia było takie nie wiadomo co z pogodą;) Edytowane 7 Luty 2010 przez wooky73
olaf Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 cos nie tak masz z renderem, 2.5h rendery z tak slabym swiatlem (mowie o refrakcji) to powstawaly kilka lat temu.
wooky73 Napisano 7 Luty 2010 Autor Napisano 7 Luty 2010 sadze ze przyczyna tkwi gdzie indziej gdy podłoga była zrobiona jednym planem z materiałem co nie wygladało cudownie renderowało sie w niecałe 30min, a ze teraz podłoga jest z odzielnych płytek i wstawek to natychmiast render wywalil do góry.
wooky73 Napisano 7 Luty 2010 Autor Napisano 7 Luty 2010 Bo jakos o tym nie pomyślałem;) ale teraz użyję!
plasti Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 displacement bedzie mogl byc liczony duzo dluzej niz te parenascie kafelek, chyba ze maja jakims cudem 2/3 dubdivide ms/ts
wooky73 Napisano 8 Luty 2010 Autor Napisano 8 Luty 2010 (edytowane) Podloga sklada sie z 405 obiektów i to prawda że disp sie liczy dłużej sporo dlużej, przeinstalowalem vray i czas odrobinę spadł;)A wogole po przeinstalowaniu vraya zrobilo sie cos dziwnego do tej pory procek jak liczył scenkę to działał na 100% teraz spadło do 35% mam Phenom II X4 965 Black Edition czy tak powinno być wydawało mi sie ze przy 100 powinien robić szybciej. Edytowane 8 Luty 2010 przez wooky73 1
s_vimes Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 Ta gipsościanka całkiem orginalna jak na to forum;) Jak widac od czasu do czasu przestaje wiać nudą;)))
Rekomendowane odpowiedzi