Napisano 10 Luty 201015 l Napis jasnoszary na białym jest niewidoczny. Zastanawiam się, czy ten "ludzik" nie powinien być z odrobinkę grubszych linii (głowa zwłaszcza). Chociaż taki ma swój urok mimo, że oklepany pomysł. Ogólnie fajnie i jestem na tak :)) Pozdro
Napisano 11 Luty 201015 l na shutterstock.com jest takich znaków graficznych kilka, strasznie to ograne, proponuje zacząć od nowa - bo to już każdy widział wiele razy co do samego napisu kerning zbyt mały, widać to szczególnie pomiędzy "a" i "ł" pzdr Elimo
Napisano 11 Luty 201015 l Autor Dzięki za wszystkie komentarze, będę wiedział, na co zwracać uwagę następnym razem.
Napisano 13 Luty 201015 l naruszasz obszar ochronny w gornym prawym rogu (lapka), lewym, górnym (Z). Przez to wyszlo nie swobodnie tylko klaustrofobicznie. Jak dajesz delikatne linie typo i ludzika to grube 5% i 7.5% zbyt mocno przyciagaja wzrok i odciagaja uwage od logotypu. Kompoozycja nijak ma się do sposobu czytania kartki przez człowieka (omiatania wzrokiem, poczytak o tym).
Napisano 2 Marzec 201015 l naruszasz obszar ochronny w gornym prawym rogu (lapka), lewym, górnym (Z). Przez to wyszlo nie swobodnie tylko klaustrofobicznie. Jak dajesz delikatne linie typo i ludzika to grube 5% i 7.5% zbyt mocno przyciagaja wzrok i odciagaja uwage od logotypu. Kompoozycja nijak ma się do sposobu czytania kartki przez człowieka (omiatania wzrokiem, poczytak o tym). Czytam Twojego posta już 3-ci raz i nijak nie wiem o co Ci chodzi z tym obszarem ochronnym. Mogłabyś napisać to albo w prostszy sposób i pokazać dokładnie o co chodzi lub dać namiar gdzie mogę o tym poczytać. Pozdrawiam, Janusz
Napisano 2 Marzec 201015 l kazde logo ma obszar chroniony, naruszanie go sprawa, ze logotyp zlewa się z resztą projektu i jest mniej czytelny. poszukaj w sieci logobookow i corporate ID, tu gdzies w zasobach forum jest link do brandbookow roznych marek, ale nie pamietam w ktorym składowisku. Zobaczysz jak to dziala w praktyce i będziesz mogl odniesc do przykładu z wątku. Nastepnym razem zamiast czytac moje, leepiej poszukac w googlu, rownie wtorny ja moja wiedza, ale pełniejszy ;)