torm Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 Witam, najnowsza produkcja :) wszelkie C&C jak zwykle... mile widziane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 widzialem juz kilka identycznych logotypów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 Napis jasnoszary na białym jest niewidoczny. Zastanawiam się, czy ten "ludzik" nie powinien być z odrobinkę grubszych linii (głowa zwłaszcza). Chociaż taki ma swój urok mimo, że oklepany pomysł. Ogólnie fajnie i jestem na tak :)) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 Bardzo fajne, choć faktycznie mało oryginalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 skojarzylo mi sie z - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elimo Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 na shutterstock.com jest takich znaków graficznych kilka, strasznie to ograne, proponuje zacząć od nowa - bo to już każdy widział wiele razy co do samego napisu kerning zbyt mały, widać to szczególnie pomiędzy "a" i "ł" pzdr Elimo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 11 Luty 2010 Autor Share Napisano 11 Luty 2010 Dzięki za wszystkie komentarze, będę wiedział, na co zwracać uwagę następnym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 13 Luty 2010 Autor Share Napisano 13 Luty 2010 Przy okazji pokażę jeszcze projekt wizytówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 naruszasz obszar ochronny w gornym prawym rogu (lapka), lewym, górnym (Z). Przez to wyszlo nie swobodnie tylko klaustrofobicznie. Jak dajesz delikatne linie typo i ludzika to grube 5% i 7.5% zbyt mocno przyciagaja wzrok i odciagaja uwage od logotypu. Kompoozycja nijak ma się do sposobu czytania kartki przez człowieka (omiatania wzrokiem, poczytak o tym). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 2 Marzec 2010 Share Napisano 2 Marzec 2010 naruszasz obszar ochronny w gornym prawym rogu (lapka), lewym, górnym (Z). Przez to wyszlo nie swobodnie tylko klaustrofobicznie. Jak dajesz delikatne linie typo i ludzika to grube 5% i 7.5% zbyt mocno przyciagaja wzrok i odciagaja uwage od logotypu. Kompoozycja nijak ma się do sposobu czytania kartki przez człowieka (omiatania wzrokiem, poczytak o tym). Czytam Twojego posta już 3-ci raz i nijak nie wiem o co Ci chodzi z tym obszarem ochronnym. Mogłabyś napisać to albo w prostszy sposób i pokazać dokładnie o co chodzi lub dać namiar gdzie mogę o tym poczytać. Pozdrawiam, Janusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Marzec 2010 Share Napisano 2 Marzec 2010 kazde logo ma obszar chroniony, naruszanie go sprawa, ze logotyp zlewa się z resztą projektu i jest mniej czytelny. poszukaj w sieci logobookow i corporate ID, tu gdzies w zasobach forum jest link do brandbookow roznych marek, ale nie pamietam w ktorym składowisku. Zobaczysz jak to dziala w praktyce i będziesz mogl odniesc do przykładu z wątku. Nastepnym razem zamiast czytac moje, leepiej poszukac w googlu, rownie wtorny ja moja wiedza, ale pełniejszy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi