Napisano 27 Sierpień 201014 l Ciekawy styl :) W ostatnim szkicu proporcjonalnie jest ok. Wrzucaj więcej :)
Napisano 29 Sierpień 201014 l Autor Dzięki Fusman! ;> Jedziem dalej: Portret dla znajomej Edytowane 4 Wrzesień 201014 l przez Silvanus
Napisano 29 Sierpień 201014 l wow Silvanus nieźle jedziesz do przodu ten ostatni portret bardzo ładny tylko ten obrys mi się nie podoba może że tak miało być;p oby tak dalej pozdrawiam
Napisano 29 Sierpień 201014 l Autor wow Silvanus nieźle jedziesz do przodu ten ostatni portret bardzo ładny tylko ten obrys mi się nie podoba może że tak miało być;p oby tak dalej pozdrawiam o Kpax! Miło widzieć, dzięki bardzo. Obrys zrobiłem ze względu, że uwypukla rysunek. Dobrze się robi robiąc grubszy obrys niż linie w środku (szczegóły).
Napisano 29 Sierpień 201014 l Szybko posuwasz się do przodu :) Sugestie ode mnie - ostatni portret wyszedł troszkę płasko, wydaje mi się, że zabrakło odważniejszego waloru. I mimo wszystk ooobrys nie potrzebny - gdyby walor był ciemniejszy, całość miałaby większy kontrast i nie trzebaby było zaznaczać krawędzi postaci. Idziesz w dobrym kierunku.
Napisano 31 Sierpień 201014 l Autor Nowa pani: za mało kontrastu, wiem. ~.- EDIT: teraz tak porównałem rysunek w realu z tym zeskanowanym i stwierdzam, że ten na kartce wygląda 3 razy lepiej. Musze pokombinować z kontrastem. Tak to mniej więcej wygląda na kartce: Edytowane 31 Sierpień 201014 l przez Silvanus
Napisano 31 Sierpień 201014 l Autor WIP ilustracji do pewnego projektu gry zręcznościowej/przygodowej, w której mam przyjemność bycia grafikiem 2d. Dla zainteresowanych - 2 screeny: 1 2 Progres pracy: Edytowane 31 Sierpień 201014 l przez Silvanus
Napisano 1 Wrzesień 201014 l Dobra, dynamiczna kompozycja...przeszkadza mi ten labirynt w oddali...po pierwsze ustawiony jest w innej perspektywie niż reszta, a po drugie ustawiony jest w troszkę złym miejscu...konkretnie chodzi mi o to że powinien być przesunięty trochę w lewo żeby wieża nachodziła na niego... Czekam na dalsze postępy ;) Pozdrawiam
Napisano 1 Wrzesień 201014 l Ooo, zawsze lubiłem takie organiczne kompozycje, tzn. poskręcane, z kilkoma perspektywami i kompaktowym rozmieszczeniem elementów :) Ale Tasior ma rację z umiejscowieniem labiryntu - wieża powinna na niego nachodzić. Będziesz to kolorować?
Napisano 1 Wrzesień 201014 l Autor Tak, często popełniam ten błąd (na przykładzie tego labiryntu) - zamiast zachować pewien realizm i przypadkowość, to ja staram się wszystko rysować tak, że wygląda to w taki, a nie inny sposób (sztucznie). Nad przekształcaniem tego w digital się zastanawiałem, ale pewnie spróbuję. Jednak jakoś na tablecie jeszcze nie idzie mi tak, jakbym chciał, żeby szło. Staram się na ten moment mało na nim rysować z tego względu, że muszę zadbać najpierw o podstawy w ołówku, które zaniedbałem. I tak nie wiążę przyszłości z digital-paintingiem (chociaż niedawno wiązałem, ale nie chce być blady, mieć dołów pod oczami i mieszkać w mieście ;o), ale jako hobby na pewno pozostanie.
Napisano 2 Wrzesień 201014 l Ta ostatnia praca świetnie się zapowiada. Czekam na finisz, mam nadzieję w kolorze, chociaż w ołówku tez ma mnóstwo uroku. I podpisuję się pod wymianą miejsca położenia labiryntu :)
Napisano 4 Wrzesień 201014 l Autor Ta ostatnia praca świetnie się zapowiada. Czekam na finisz, mam nadzieję w kolorze, chociaż w ołówku tez ma mnóstwo uroku. I podpisuję się pod wymianą miejsca położenia labiryntu :) Dzięki! Co do zmiany na digital, to nie wydaje mi się, żeby powstało z tego coś szczególnie imponującego biorąc pod uwagę moje umiejętności. Labirynt rozciągnąłem według wymagań zlecającego (miał być wokół pałacu z lodu). Ogólnie niechętnie kończę tą prackę, bo jest w niej mnóstwo takich szczegółów... no nie wiem, np. rysowanie każdego pojedynczego drzewka, albo dokańczanie tego labiryntu (który i tak miał być obrośnięty roślinnością itp.). kontynuacja: Edytowane 4 Wrzesień 201014 l przez Silvanus
Napisano 4 Wrzesień 201014 l Autor Metalowy kubek... moja pierwsza martwa od dłuższego czasu. Trochę krzywy, wiem.
Napisano 17 Wrzesień 201014 l Autor Po małej przerwie portret Audrey Tautou z "Amelii" i time-lapse do tego: Time-lapse większa wersja: http://img148.imageshack.us/img148/3913/amelia2.jpg
Napisano 18 Wrzesień 201014 l w pracy z ruinami chmurki bym jednak wywalił, nie wyglądają zbyt przekonująco. labirynt już mniej kłuje, horyzont chyba wciąż za nisko. Poza tym fajne. kubek spoko, ale radzę ci poćwiczyć rysowanie okręgów w perspektywie. krawędź płynu nie zgadza się z zewnętrzną krawędzią kubka i jest mocno oczkowata, jeśli wiesz o co mi chodzi.
Napisano 18 Wrzesień 201014 l wogóle nie konstruujesz a to nie dobrze bo pani ameli strasznie poleciały proporcje.
Napisano 18 Wrzesień 201014 l wogóle nie konstruujesz co najbardziej widać w tym timelapsie - nie masz mordy a katujesz sie kołnierzykiem..
Napisano 18 Wrzesień 201014 l Autor Tak, zgadza się, dopiero po wszystkich zauważyłem z daleka, że proporcje twarzy kuleją. Powrót do digitalu po małej przerwie: Czapka z natury: Z wyobraźni:
Napisano 18 Wrzesień 201014 l Baardzo fajnie prezentuje sie dalszy plan w tej ostatniej pracy. Nie znam sie za mocno na envirosach, ale to co mi sie nie do konca podoba, to ze sa w niej jakby tylko dwa plany - moglbys jeszcze troche popracowac nad przestrzenia i rzucic nieco kolorow na przod zeby nie bylo tak monochromatycznie :)
Napisano 19 Wrzesień 201014 l Autor Baardzo fajnie prezentuje sie dalszy plan w tej ostatniej pracy. Nie znam sie za mocno na envirosach, ale to co mi sie nie do konca podoba, to ze sa w niej jakby tylko dwa plany - moglbys jeszcze troche popracowac nad przestrzenia i rzucic nieco kolorow na przod zeby nie bylo tak monochromatycznie :) Heh, no tutaj, to akurat porwałem się z motyką na księżyc, bo nigdy nie ćwiczyłem envirów i maznąłem to raczej tak dla rozluźnienia, żeby zrobic coś absolutnie spontanicznie, z wyobraźni, a zainspirował mnie do tego >ten pan<.> Dobra, to teraz trochę inaczej. >Ten próba pędzla: i dalej:
Napisano 19 Wrzesień 201014 l dopóki nie zaczniesz konstruować czy to perspektywicznie (envrios) czy anatomicznie to wszystko się będzie rozjeżdżać
Napisano 7 Październik 201014 l Autor po przerwie (jak to zwykle u mnie bywa): papryczki, które zrobiłem 5 miesięcy temu w b&w: żuczek: i skończona ilustracja, którą wcześniej męczyłem: