Ninja Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 (edytowane) Cze. Kolejne mam pytanie. Czy da się jakoś wygładzić obiekt nie używając mesh smooth, turbo smooth, ponieważ później jest problem z teksturami itp.? Lub w jakiś sposób zagęścić siatkę?(np. 1 polygon podzielić na 4 itp.) Myślałem, żeby zchamferować krawędzie, ale to raczej nie wypali. Proszę o pomoc. Edytowane 22 Luty 2010 przez Ninja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insane0r Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 Poligony mozesz zageszczac z tego co pamietam opcja tesselate, chyba tak to sie pisze, nie chce mi sie odpalac maxa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesol Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 możesz np. użyć turbo smootha i klikając prawym klawiszem na modyfikator użyć opcji collapse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ninja Napisano 23 Luty 2010 Autor Share Napisano 23 Luty 2010 Dzięki, o to mi chodziło. Mam jeszcze pytanie: Da się użyć mesh lub turbo smootha tylko dla wybranej części/elementu obiektu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarox Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 W Mesh Smooth odznacz opcje Apply To Whole Mesh, wtedy wygładzi zaznaczoną część obiektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ninja Napisano 24 Luty 2010 Autor Share Napisano 24 Luty 2010 To działa. Dzięki wam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi