zipper Napisano 22 Maj 2004 Napisano 22 Maj 2004 hahah .... ja tez ostatnio ja wracalem ze szkoly ... to podlecialem do malucha jakiegos chlopa ... i mowie ... kur*** tutaj jest przeciez przeciecie ....!!!! a gosc do mnie wylecial z lapami ... i mowi : jak ci zaraz przetne to zobaczysz :) co do modelu ... to nie jest zle ... ale to co na nim sie odbija jest fatalne ... sprobuj uzyc otoczenia w conajmniej sredniej rozdzielczosci ... najlepiej w mapowaniu sphere albo conajmniej cylindrical pozdrawiam ...
Samot-nick Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 nie zle nie jest tylko trzeba troche nad nim posiedziec. Wytrwalosci w pracy !
xMark Napisano 23 Maj 2004 Autor Napisano 23 Maj 2004 postaram sie to porawic, dzieki za pokazanie bledow wszystkim a co do ogladania na miescie auta to jeszcze nie widzialem tej wersji meganki.
xMark Napisano 23 Maj 2004 Autor Napisano 23 Maj 2004 jeszcze bez poprawek nie chcialo mi sie dzis dlubac
xMark Napisano 23 Maj 2004 Autor Napisano 23 Maj 2004 nad swiatlami to jeszcze posedze jak znajdze sposob ich zrobienia, bo narazie nie mam pomyslu
nielot007 Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 no no powiem ze jak zobaczylem ten(te??) kolory lakieru to mnie az zdziwko wzielo naprwde bardzo fajnie to wyglada!!!
Kryhas Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 Coraz lepiej to wychodzi. Nad tyłem musisz jeszcze popracować bo widać niedociągnięcia
Samot-nick Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 bardzo fajny lakier :) szczegolnie ten czarny ( nie wiem czemu ale furki w tym kolorku najbardziej mi sie podobaja) zdradzisz tajemnice tego lakieru ??? przednim swiatlom prawie nic nie brakuje jeszcze chwilka i bedom pikne :)
Saczek_XTRM Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 no widzęże jak zapodałeś jakiś inny lakierek, nie ten z tutka to od razu samochodzik lepiej wygląda :P Tylko jedną mam prośbę zrób też inny lakier a nie tylko czarny - bo na tym lakierze nie widać uroku samochodu (pisałem już otym dla jurka-sw) -pozdrawiam-
Predator Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 moim zadaniem lakier jest ladny ale do realizmu to mu bardzo wiele brakuje wejdz na evermotion tam jest tutek dotyczacy lakieru . Co do autka to bardzo ladne :) .
xMark Napisano 23 Maj 2004 Autor Napisano 23 Maj 2004 widzialem ten tutek :D i nieciekawie wychodzil. tam ejszcze bylo cos z shaderami tylko ten plik jak sicagnolem to nie dziala mi. co to w ogole sa shadery?
xMark Napisano 23 Maj 2004 Autor Napisano 23 Maj 2004 przepis na lakier?? prosze bardzo material fałrejofski diffuse- falloff/ i tutaj kolor lakieru ustawiamy(dolny ciemniejszy gornny jasniejszy) reflection-falloff nad autkiem bialy plane z self ilumination na 100 i tyle :D
xMark Napisano 23 Maj 2004 Autor Napisano 23 Maj 2004 przepis na lakier?? prosze bardzo material fałrejofski diffuse- falloff/ i tutaj kolor lakieru ustawiamy(dolny ciemniejszy gornny jasniejszy) reflection-falloff nad autkiem bialy plane z self ilumination na 100 i tyle :D
Samot-nick Napisano 23 Maj 2004 Napisano 23 Maj 2004 he he tak myslalem bo mam taki sam tylko u mnie zamiast czarny wychodzi szary. Jak znam zycie jakbym chcial zrobic szary wyszedl by czarny :)
xMark Napisano 27 Maj 2004 Autor Napisano 27 Maj 2004 troche bledow poprawilem ale nadal nie jest idealnie, powoli zaczynam konczyc ten model bo juz sil zaczyna do niego brakowac.
Falcrum Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 Calkiem dobze Ci idzie :) jest jeszcze tochę (sporo) do poprawienia... Wydaje mi się, ze popelniasz podstawowy błąd z któym spotykają się wszyscy początkujący graficy ( w tym ja też tam mialem :P więc wiem o czym mówie...), a mianowićei \"wysyp\" renderków ( z różnymi ustawieniami światła, materialów i renderera...) po każdej (nawet malutkiej) poprawce...To nie ma sensu...Lepiej trochę odczekać i \"pomęczyć\" się na do modelem, niż tracić czas na rendery... Pozdr
Predator Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 To i owo poprawisz i bedzie sie naprawde pieknie prezentowac , czekam na kolejne updaty z poprawkami , podoba mi sie !!!
Samot-nick Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 Falcrum dobrze pisze, jak Cie model zmeczyl odstaw go na tydzien, nic na sile, jak nie robisz na zlecenie to sie mozesz pobawic w dopieszczanie.
Monster Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 To moze byc ryzykowne. Potem tydzien zamieni sie w dwa, a potem nagle miesiac minie i szkoda bedzie do grata wracac. Znam z autopsji :) Ale moze Tobie przerwa zrobi na dobre.
Pussik Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 Ostatni niebieski render jest miodzio. :-) Srebrny też jest ładny, ale co to za czarny trójkąt u dołu? Szyby jeszcze do poprawy bo kiczowato wyglądają. Ale już jest naprawdę NIEŹLE! Nie sadziłam, że z tego modelu wyjdzie tak ładnie. :-)
xMark Napisano 28 Maj 2004 Autor Napisano 28 Maj 2004 hyhy z moich modeli zawsze ladnie wychodzi :P (wrodzona skormnosc) dzieki wszystkim za komentarze. a co do wysypu renderkow, ekhm no coz po prostu jestem niecierpliwy :D
Kryhas Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Pięknie !! Z tyłu koło świateł jest troszke krzywo ale ogólnie full wypas :]
sikham Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 ojojoj przez ten lakier widać jak to wszysko jest krzywe :( i ten tył :/ megane ma wyraźniejsze linie nadwozia z tyłu i te Twoje rowki ;/ wiec musisz go wylkepać i pomajstrować z tyłem
xMark Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Napisano 13 Czerwiec 2004 maly updejt, zrobilem srodek, polaczylem polowki. mysle ze juz niedlugo ukoncze prace nad tym modelem. pozdro
Gość User190 Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 Fajny modelik, tylko mało szczegółów (via przednia szyba) i niezbyt dobrze odwzorowana krzywizna karoserii. Słabe materiały.. wszystkie do poprawy..
Rekomendowane odpowiedzi