Napisano 22 Maj 200420 l hahah .... ja tez ostatnio ja wracalem ze szkoly ... to podlecialem do malucha jakiegos chlopa ... i mowie ... kur*** tutaj jest przeciez przeciecie ....!!!! a gosc do mnie wylecial z lapami ... i mowi : jak ci zaraz przetne to zobaczysz :) co do modelu ... to nie jest zle ... ale to co na nim sie odbija jest fatalne ... sprobuj uzyc otoczenia w conajmniej sredniej rozdzielczosci ... najlepiej w mapowaniu sphere albo conajmniej cylindrical pozdrawiam ...
Napisano 23 Maj 200420 l nie zle nie jest tylko trzeba troche nad nim posiedziec. Wytrwalosci w pracy !
Napisano 23 Maj 200420 l Autor postaram sie to porawic, dzieki za pokazanie bledow wszystkim a co do ogladania na miescie auta to jeszcze nie widzialem tej wersji meganki.
Napisano 23 Maj 200420 l Autor nad swiatlami to jeszcze posedze jak znajdze sposob ich zrobienia, bo narazie nie mam pomyslu
Napisano 23 Maj 200420 l no no powiem ze jak zobaczylem ten(te??) kolory lakieru to mnie az zdziwko wzielo naprwde bardzo fajnie to wyglada!!!
Napisano 23 Maj 200420 l Coraz lepiej to wychodzi. Nad tyłem musisz jeszcze popracować bo widać niedociągnięcia
Napisano 23 Maj 200420 l bardzo fajny lakier :) szczegolnie ten czarny ( nie wiem czemu ale furki w tym kolorku najbardziej mi sie podobaja) zdradzisz tajemnice tego lakieru ??? przednim swiatlom prawie nic nie brakuje jeszcze chwilka i bedom pikne :)
Napisano 23 Maj 200420 l no widzęże jak zapodałeś jakiś inny lakierek, nie ten z tutka to od razu samochodzik lepiej wygląda :P Tylko jedną mam prośbę zrób też inny lakier a nie tylko czarny - bo na tym lakierze nie widać uroku samochodu (pisałem już otym dla jurka-sw) -pozdrawiam-
Napisano 23 Maj 200420 l moim zadaniem lakier jest ladny ale do realizmu to mu bardzo wiele brakuje wejdz na evermotion tam jest tutek dotyczacy lakieru . Co do autka to bardzo ladne :) .
Napisano 23 Maj 200420 l Autor widzialem ten tutek :D i nieciekawie wychodzil. tam ejszcze bylo cos z shaderami tylko ten plik jak sicagnolem to nie dziala mi. co to w ogole sa shadery?
Napisano 23 Maj 200420 l Autor przepis na lakier?? prosze bardzo material fałrejofski diffuse- falloff/ i tutaj kolor lakieru ustawiamy(dolny ciemniejszy gornny jasniejszy) reflection-falloff nad autkiem bialy plane z self ilumination na 100 i tyle :D
Napisano 23 Maj 200420 l Autor przepis na lakier?? prosze bardzo material fałrejofski diffuse- falloff/ i tutaj kolor lakieru ustawiamy(dolny ciemniejszy gornny jasniejszy) reflection-falloff nad autkiem bialy plane z self ilumination na 100 i tyle :D
Napisano 23 Maj 200420 l he he tak myslalem bo mam taki sam tylko u mnie zamiast czarny wychodzi szary. Jak znam zycie jakbym chcial zrobic szary wyszedl by czarny :)
Napisano 27 Maj 200420 l Autor troche bledow poprawilem ale nadal nie jest idealnie, powoli zaczynam konczyc ten model bo juz sil zaczyna do niego brakowac.
Napisano 27 Maj 200420 l Calkiem dobze Ci idzie :) jest jeszcze tochę (sporo) do poprawienia... Wydaje mi się, ze popelniasz podstawowy błąd z któym spotykają się wszyscy początkujący graficy ( w tym ja też tam mialem :P więc wiem o czym mówie...), a mianowićei \"wysyp\" renderków ( z różnymi ustawieniami światła, materialów i renderera...) po każdej (nawet malutkiej) poprawce...To nie ma sensu...Lepiej trochę odczekać i \"pomęczyć\" się na do modelem, niż tracić czas na rendery... Pozdr
Napisano 27 Maj 200420 l To i owo poprawisz i bedzie sie naprawde pieknie prezentowac , czekam na kolejne updaty z poprawkami , podoba mi sie !!!
Napisano 27 Maj 200420 l Falcrum dobrze pisze, jak Cie model zmeczyl odstaw go na tydzien, nic na sile, jak nie robisz na zlecenie to sie mozesz pobawic w dopieszczanie.
Napisano 27 Maj 200420 l To moze byc ryzykowne. Potem tydzien zamieni sie w dwa, a potem nagle miesiac minie i szkoda bedzie do grata wracac. Znam z autopsji :) Ale moze Tobie przerwa zrobi na dobre.
Napisano 27 Maj 200420 l Ostatni niebieski render jest miodzio. :-) Srebrny też jest ładny, ale co to za czarny trójkąt u dołu? Szyby jeszcze do poprawy bo kiczowato wyglądają. Ale już jest naprawdę NIEŹLE! Nie sadziłam, że z tego modelu wyjdzie tak ładnie. :-)
Napisano 28 Maj 200420 l Autor hyhy z moich modeli zawsze ladnie wychodzi :P (wrodzona skormnosc) dzieki wszystkim za komentarze. a co do wysypu renderkow, ekhm no coz po prostu jestem niecierpliwy :D
Napisano 28 Maj 200420 l Pięknie !! Z tyłu koło świateł jest troszke krzywo ale ogólnie full wypas :]
Napisano 28 Maj 200420 l ojojoj przez ten lakier widać jak to wszysko jest krzywe :( i ten tył :/ megane ma wyraźniejsze linie nadwozia z tyłu i te Twoje rowki ;/ wiec musisz go wylkepać i pomajstrować z tyłem
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Autor maly updejt, zrobilem srodek, polaczylem polowki. mysle ze juz niedlugo ukoncze prace nad tym modelem. pozdro
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Fajny modelik, tylko mało szczegółów (via przednia szyba) i niezbyt dobrze odwzorowana krzywizna karoserii. Słabe materiały.. wszystkie do poprawy..