Napisano 18 Marzec 201015 l dziś wieczorem naszło mnie aby coś porobić ;) jak na razie 818 i na dzisiaj starczy Edytowane 22 Marzec 201015 l przez szczuro
Napisano 19 Marzec 201015 l Słabo się znam na Low-Poly, więc mogę się mylić: 1. Te zbiegające się linie wyglądają, jakby tam za kołem był vertex - jeśli jest niepotrzebny to zawsze klika tris ;) 2. weld do najbliższego na dole to kolejny trójkącik 3. Nie wiem co dokładnie chcesz umieścić na tym planie, ale po przecięciu pionowo na pół może zastąpi wszystkie tris przy 2 Ten taki kołpak na zapasowym kole bardzo gęsty, może jeszcze tam Ci się uda zaoszczędzić. Bardzo fajny modelik, jedziesz dalej!
Napisano 19 Marzec 201015 l Autor 1. niestety nie mogę usunąć tego 2. nie było jeszcze skonczone ale dzieki za podpowiedz koło takie gęste zostawiłem sobie żeby mieć z czego schodzić :) dobiłem do 1000
Napisano 21 Marzec 201015 l Autor nigdy nie byłem masterem tekstur ;/ a wczoraj w połowie pixelartu :) straciłem warstwy przez reseta, może i dobrze bo były beznadziejne ;P teraz próbuje od początku w inkscape taką bazę pod bumpa i color na raz :) jeszcze co prawda nie skonczona i nie wiem czy wyrobie się ze wszystkim, ale liczę na jakieś komentarze bo z tekstur jestem noga :P a i wywaliłem seama na szybie :) 996 :) Edytowane 21 Marzec 201015 l przez szczuro
Napisano 21 Marzec 201015 l Autor experymentuje z diff, empeck: a kółka wyszły średnio, ale to nie ich docelowy kolor kuba: w poprzednim chciałem pokazać detal w środku :) ogólnie nie pracuje w perspektywie :) a blender domyślnie ma ustawioną jakąś beznadziejną :)
Napisano 21 Marzec 201015 l Autor chyba więcej nie chce mi się nad tym siedzieć, może jeszcze coś z rana poprawię
Napisano 21 Marzec 201015 l a rdza gdzie? Fajnei wyszło, nie powiem:) ale klamki mogles srebrne zrobic:)
Napisano 22 Marzec 201015 l Nie lubię takich fov'ów. Można sie problemów z oczyma nabawić, tyle jeśli chodzi o prezentacje. Tekstura średnia, bardzo średnia. Trójkąty na kole zmarnowane, bo nie widać ich praktycznie.
Napisano 22 Marzec 201015 l Świetny modelik wyszedł - teksturka faktycznie troche slaba a;le normal na modelu nadrabia. pozdro
Napisano 22 Marzec 201015 l Wg mnie jest dużo lepiej, Gdyby tylko posiedzieć dłużej nad samym difem i przybrudzeniami to byłoby świetnie.
Napisano 22 Marzec 201015 l Autor niestety żona ma dziś urodziny i nie będe miał za bardzo czasu :) po za tym do bro i tak mi daleko ;)