Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

dziś wieczorem naszło mnie aby coś porobić ;) jak na razie 818 i na dzisiaj starczykubel_final_new.jpg

Edytowane przez szczuro

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Słabo się znam na Low-Poly, więc mogę się mylić:

kubel2.jpg

1. Te zbiegające się linie wyglądają, jakby tam za kołem był vertex - jeśli jest niepotrzebny to zawsze klika tris ;)

2. weld do najbliższego na dole to kolejny trójkącik

3. Nie wiem co dokładnie chcesz umieścić na tym planie, ale po przecięciu pionowo na pół może zastąpi wszystkie tris przy 2

Ten taki kołpak na zapasowym kole bardzo gęsty, może jeszcze tam Ci się uda zaoszczędzić.

Bardzo fajny modelik, jedziesz dalej!

Napisano
  • Autor

1. niestety nie mogę usunąć tego

2. nie było jeszcze skonczone ale dzieki za podpowiedz

koło takie gęste zostawiłem sobie żeby mieć z czego schodzić :) dobiłem do 1000

Kubel3.JPG

Napisano

nooo wyglada spoko - zabieraj sie za uv i texturki bo czasu malo zostalo

Napisano
  • Autor

nigdy nie byłem masterem tekstur ;/ a wczoraj w połowie pixelartu :) straciłem warstwy przez reseta, może i dobrze bo były beznadziejne ;P teraz próbuje od początku w inkscape taką bazę pod bumpa i color na raz :) Kubel4.JPG

jeszcze co prawda nie skonczona i nie wiem czy wyrobie się ze wszystkim, ale liczę na jakieś komentarze bo z tekstur jestem noga :P

a i wywaliłem seama na szybie :) 996 :)

Edytowane przez szczuro

Napisano
  • Autor

experymentuje z diff, Kubel6.JPG

empeck: a kółka wyszły średnio, ale to nie ich docelowy kolor

kuba: w poprzednim chciałem pokazać detal w środku :) ogólnie nie pracuje w perspektywie :) a blender domyślnie ma ustawioną jakąś beznadziejną :)

Napisano
  • Autor

chyba więcej nie chce mi się nad tym siedzieć, może jeszcze coś z rana poprawię Kubel7.JPG

Napisano

Nie lubię takich fov'ów. Można sie problemów z oczyma nabawić, tyle jeśli chodzi o prezentacje.

Tekstura średnia, bardzo średnia.

Trójkąty na kole zmarnowane, bo nie widać ich praktycznie.

Napisano

Świetny modelik wyszedł - teksturka faktycznie troche slaba a;le normal na modelu nadrabia.

pozdro

Napisano

Wg mnie jest dużo lepiej, Gdyby tylko posiedzieć dłużej nad samym difem i przybrudzeniami to byłoby świetnie.

Napisano
  • Autor

niestety żona ma dziś urodziny i nie będe miał za bardzo czasu :) po za tym do bro i tak mi daleko ;)