Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo fajnie, moim zdaniem.

Świetne zastosowanie dla wiggle - skromne ale mięsiste/rzeczowe :)

Fajna przestrzeń.

Klimatyczna praca kamery.

Razi kilka faflunków - niektóre obiekty są niewkomponowane - jakiś telewizorek fioletowy, krawędzie tego tunelu [5:05] - no i przeskok kamery w tunelu [5:07]. detale których ciężko uniknąć.

Gratuluję.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Zdaje sobie sprawę z niedociągnięć ale niestety miałem na to bardzo niewiele czasu, poza tym sam render trwał wieki.

Dzieki

Pozdrawiam

Napisano

Podoba mi się. Tiamatowe klimaty. W niektórych miejscach materiał z kamery w monitorach itp i nie do końca pasował mi do klimatu tych dziwnych wnętrz.

Napisano

Estetyka jest bardzo dobra i to najwiekszy atut..widac, ze masz swietne wyczucie plastyczne.

Poczatek bardzo dobry, jednak pozniej akcja zrobila sie zbyt zdystansowana, kamera nie pracowala w przestrzeni, ale mozna bylo inaczej dodac dynamiki. Wszystkie akcje byly na drugim planie, nic nie dzialo sie blizej widza..nie mozna bylo poczuc czegos odswiezajacego i niestety szybko zabrnelo to w monotonie. Mimo pieknej plastyki nie dawalem rady momentami, a moja dziewczyna odplynela

w polowie;) ja bylem bardziej dzielny, ale serio..to duzy mankament.

Najogolniej mowiac brakuje akcji, zmian energii...ta ich muzyka snuje sie leniwie i to niejako harmonizuje, ale

Jednak snuje sie przestrzennie i ma jakies tam badz co badz akcenty, ktore ozywiaja.

Za bardzo odizolowane od kamery te wszystkie sytuacje poza momentami jak wspomniany poczatek.

Tak wiec na moje odczucia obrazkowo git, filmowo/animacyjnie brak mocy troche.

A jak w ogole rynek teledyskow, slyszalem, ze ciezko jest finansowac zespolom takie projekty?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Masz racje, jest troche malo dynamizmu. Jest to po trochu spowodowane tempem utworu, jego dlugoscia a w glownej mierze czasem jaki mialem na wykonanie tego klipu. Poczatkowo mialo powstac 6 lokacji, skonczylo sie na 4. Mialem miesiac na stworzenie klipu wlaczajac w to zdjecia, obrubke materialu z RED'a, kluczowanie, itd. Klip powstawal "po godzinach i po nocach" i strasznie balem sie ze nie zdaze w terminie. Na pewno to pogorszylo jakosc finalna. Obiecalem sobie ze jak starczy czasu dopracuje wszystko ale niestety bylo go zbyt niewiele.

Jesli chodzi o rynek klipow....to dobrze slyszales:)

Dzieki za konstruktywne uwagi. Nastepny klip bedzie lepszy:)

Napisano

i muzyka fajna i teledysk klimatyczny: to drzewko na początku naprawde mnie urzekło :) nie znałam Disnoya, ale chyba sie nimi zinteresuje bo muzyka super :)