Tomala Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 Mari jest aplikacją przeznaczoną do malowania tekstur w 3d opracowaną przez WETA digital. Program miał umożliwić artystom płynne malowanie wielu textur w wielkich rozdzielczościach zachowując przy tym płynność i możliwość podglądu textur w warunkach zbliżonych do finalnej kompozycji. Według zapowiedzi twórców narzędzia do malowania jakie oferuje Mari mogą zawstydzić najlepsze programy dedykowane do malowania w 2d. Program umożliwia ładowanie modeli wraz z animacjami dzięki czemu mamy podgląd np na miejsca w których tekstura jest rozciągana itp. Więcej... 1
Tomasz_87 Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 no zapowiada sie interesująco ale zobaczymy jak w praktyce bedzie i ile zawolają za program :)
Tomala Napisano 30 Marzec 2010 Autor Napisano 30 Marzec 2010 Podobno ma kosztować w okolicach 500$. Nie wiem ile kosztuje bp bo w sumie nigdy nie używałem, ale pamiętam że deep paint 3d swegu czasu też tani nie był.
Nezumi Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 A ja czytalem, ze 500 ale euro: "Mari will go into Beta soon and is expected to be in the order of around 500 euros, but no actual pricing has been officially announced. " zrodlo i wiecej info: http://www.fxguide.com/article604.html
Tomala Napisano 31 Marzec 2010 Autor Napisano 31 Marzec 2010 jak wyjdzie oficjalna wersja to na widę też będzie.
danilo2 Napisano 31 Marzec 2010 Napisano 31 Marzec 2010 szkoda tylko, że jest na linuxa 64 :/ A to da sie to cudo już testować? :D
Bhaal Napisano 31 Marzec 2010 Napisano 31 Marzec 2010 danilo2: na powyższym linki zakładka Features-> Workflow :)
danilo2 Napisano 31 Marzec 2010 Napisano 31 Marzec 2010 Bhaal dzięki ;] Ja tam już byłem, ale miałem nadzieję że na linuxa da sie to juz pobrac i potestować :D
sicksicksick Napisano 1 Kwiecień 2010 Napisano 1 Kwiecień 2010 nic nowego ..prubują opchnąć jakis szit razem z avatarem heeh ..to tak jak przeniesc gimpa na windoze efekt nieporoownywalny z stabilnoscia gimpa na liuxie ..zrobili sobie stabilnego linuxa i poszly te wszystkie textury mega wielkie bo windoza to szit i taka historia a program dziwnie nie zachwyca..niczym nowym..:/ 1
Szczery. Napisano 1 Kwiecień 2010 Napisano 1 Kwiecień 2010 nic nowego...? Jakoś ludzie na cg talku osrali się na miętowo na wieść o tym programie. Idź przelecieć pingwina i nie wal smutów na winde.
Kris_R Napisano 1 Kwiecień 2010 Napisano 1 Kwiecień 2010 Dobrze powiedziane Szczery! Dosadnie, rzeczowo i prosto w ryj. Przecież ten soft to miazga. Z samego opisu łatwo to wywnioskować. Ech.
SYmek Napisano 7 Kwiecień 2010 Napisano 7 Kwiecień 2010 ... odcinek 78 w temacie tej beznadziejnie banalnej aplikacji ;) http://www.fxguide.com/fxguidetv.html
Rekomendowane odpowiedzi