Napisano 30 Marzec 201015 l Mari jest aplikacją przeznaczoną do malowania tekstur w 3d opracowaną przez WETA digital. Program miał umożliwić artystom płynne malowanie wielu textur w wielkich rozdzielczościach zachowując przy tym płynność i możliwość podglądu textur w warunkach zbliżonych do finalnej kompozycji. Według zapowiedzi twórców narzędzia do malowania jakie oferuje Mari mogą zawstydzić najlepsze programy dedykowane do malowania w 2d. Program umożliwia ładowanie modeli wraz z animacjami dzięki czemu mamy podgląd np na miejsca w których tekstura jest rozciągana itp. Więcej...
Napisano 30 Marzec 201015 l no zapowiada sie interesująco ale zobaczymy jak w praktyce bedzie i ile zawolają za program :)
Napisano 30 Marzec 201015 l Autor Podobno ma kosztować w okolicach 500$. Nie wiem ile kosztuje bp bo w sumie nigdy nie używałem, ale pamiętam że deep paint 3d swegu czasu też tani nie był.
Napisano 30 Marzec 201015 l A ja czytalem, ze 500 ale euro: "Mari will go into Beta soon and is expected to be in the order of around 500 euros, but no actual pricing has been officially announced. " zrodlo i wiecej info: http://www.fxguide.com/article604.html
Napisano 31 Marzec 201015 l szkoda tylko, że jest na linuxa 64 :/ A to da sie to cudo już testować? :D
Napisano 31 Marzec 201015 l Bhaal dzięki ;] Ja tam już byłem, ale miałem nadzieję że na linuxa da sie to juz pobrac i potestować :D
Napisano 1 Kwiecień 201015 l nic nowego ..prubują opchnąć jakis szit razem z avatarem heeh ..to tak jak przeniesc gimpa na windoze efekt nieporoownywalny z stabilnoscia gimpa na liuxie ..zrobili sobie stabilnego linuxa i poszly te wszystkie textury mega wielkie bo windoza to szit i taka historia a program dziwnie nie zachwyca..niczym nowym..:/
Napisano 1 Kwiecień 201015 l nic nowego...? Jakoś ludzie na cg talku osrali się na miętowo na wieść o tym programie. Idź przelecieć pingwina i nie wal smutów na winde.
Napisano 1 Kwiecień 201015 l Dobrze powiedziane Szczery! Dosadnie, rzeczowo i prosto w ryj. Przecież ten soft to miazga. Z samego opisu łatwo to wywnioskować. Ech.
Napisano 7 Kwiecień 201015 l ... odcinek 78 w temacie tej beznadziejnie banalnej aplikacji ;) http://www.fxguide.com/fxguidetv.html