09121986 Napisano 4 Kwiecień 2010 Napisano 4 Kwiecień 2010 Ostanie zleconko. Dosyć dużo renderów ,mam nadzieje że nie znudzicie się oglądając :) Konstruktywna krytyka wskazana. Za tydzień wrzucę piętro. Pozdro 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Areien Napisano 4 Kwiecień 2010 Napisano 4 Kwiecień 2010 jak dla mnie rewelka :)) ale moznaby sie przyczepic mapowania drewna gdzieniegdzie i ta na maxa pociągnieta perspektywa troche imho razi :)) swietne panele, ustawienia tekstury czy ukladane?? :D - bo tak wygladaja realistycznie
pressenter Napisano 4 Kwiecień 2010 Napisano 4 Kwiecień 2010 No cóż, może nie być zbyt dużo komentarzy, bo ostatnie prace, jakie w FW się pojawiają, są troszkę inne jesli chodzi o poziom. Pisałeś, że potrzebujesz twórczej krytyki zatem oto ona: -większość kadrów strasznych, przez to ustawienie kamery pod kątem i nie stosowanie korekcji tejże -takie ujęcia kamery jak w łazienkach, bardzo kiesko się prezentują, trzebab było skorzystać z clipping, i umieszczać kamery troszkę poza pomieszczeniami -przy tak niskim samplingu wszelkiego rodzaju chromów i aluminium aberacja słabo się prezentuje -horyzont, na trzecim ujęciu szczególnie, źle dopasowany -materiały bardzo, ale to bardzo, kuleją, chodzi mi tutaj w szczególności o drewno drzwi w hallu, i to wenge w salonie I szum, bardzo wszystko szumi, jakbyś renderował z szumem ustawionym na 0,02. Dać szum tak na 0,008, sampling świateł troszkę podciągnąć, parametry IRR... Gdzieś w którymś wątku hcpitera Świerszczu o tym pisał sporo, jak to zrobić dobrze i bez specjalnych podbić czasu. Mam nadzieję, że się nie obrazisz, to miała być konstruktywna krytyka na przyszłość. ;) Pozdrawiam Szymon
09121986 Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 Areien - dzięki:) podłoga to shader ... pressenter - no fakt nie spodziewałem się zbyt dużej aprobaty tego wątku.W sumie to nie włożyłem nawet grama serca w te pracy i robiłem byle tylko jak najszybciej to oddać ,bo sam projekt i wytyczne mi sie nie podobały wcale... co od ktytyki to juz mi pare osob powiedziało ze stać mnie na coś lepszego ;p heh a do tego co napisałeś to zgadzam się :) i dzięki , mam nadzieję że w następnym razem będzie mniej do wypomnienia ;) Dzięki ! :) Pozdrawiam
NV Napisano 6 Kwiecień 2010 Napisano 6 Kwiecień 2010 Widać, że nie włożyłeś serca w te prace i ty komercha ale widać też, że technicznie masz bardzo dobrze opanowane środowisko, w którym robisz. Myślę, że jakbyś usiadł nad jednym projektem tak długo jak nad tą całą mieszanką to mogłaby być srebrna galeria :)
09121986 Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 hehe Nvidia z tą srebrną to Cie troszku poniosło hehe ;) ale fakt smierdzi to komerchą i małym wkładem pracy ;p coś swojego postaram się niebawem zrobić, heh może góra mi lepiej pojdzie bo wałśnie sięza nią zabieram :) pozdro
telthona Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 momentami miałam wrażenie że nie ma lustra nad umywalką. ale całościowo, to muszę powiedzieć że ta wizka robi wrażenie ;) zarówno z powodu realistycznego wykonania jak i samego projektu. ten dom jest po prostu piękny :)
09121986 Napisano 20 Kwiecień 2010 Autor Napisano 20 Kwiecień 2010 heh spoko :) dzięki ... jednak komuś się spodobało :)
Rozpustelnik Napisano 20 Kwiecień 2010 Napisano 20 Kwiecień 2010 Na ostatnich kadrach łazienek drzwi wejściowe wydają się otwierać do środka...
GramiYoe Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 Jeśli chodzi o wizki to muszę poprzeć pressentera... Co do projektu...bleee
Rekomendowane odpowiedzi