p_e_t_e_r Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 po raz pierwszy w nurbs. staram sie skopiowac mojego pilota do tv LG bo jest bardzo prosty, w zasadzie zbudowany z samych primitives Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 i dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Model wydaje się być dobry... Chyba też spróbuje opanować nosorożca :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 i nieduzy update, dzis juz mam dosyc. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 z pospiechu zapomnialem jednego guzika :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 no widze ze ktos tu jeszcze zaczyna nurbsy :) . Prosty obiekt no ale jak na początek naprawde niezle tak trzymaj delej ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Widze że coraz więcej osób zaczyna bawić się w Rhino z NURBSami. Co do modeliku to bardzo ładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 no fajnie jak na poczatek chyba gdzies juz widzialem taki pilot :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 p_e_t_e_r -> widze ze w domu masz telewizor Gold Stara mam identyczny pilocik dobrze go odwzrowales :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 SPOX ,ja za nurbsami nie przepadam bo nie umiem na nich robić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 no chyba mamy te same telewizory :) najpierw godzine siedzialem z suwmiarka i mierzylem tego pilota zeby wykonac wlasne referki. to jest fajne w rhino ze mozna bardzo precyzyjnie wykonac sobie rzuty 2D a potem na ich podstawie budowac bryly ale tu niestety mam duuuzo nauki przed soba.coz od czegos trzeba zaczac, wiec niech to bedzie pilocik pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Ładne. :-) Też mam TV LG, ale pilot jest inny. Podobny. Coraz więcej osób prowokuje do NURBSów. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 prostokatne guziki i wyzlobienie ze tak powiem dorobione... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 7 Maj 2004 Autor Share Napisano 7 Maj 2004 postanowilem jednak troszke porzadniej zrobic tego pilota i pokazac wnetrze z dodatkowymi guzikami zeby bylo ciekawiejj wczesniejsze guziki nie pasowaly mi i zrobie je od nowa bardziej szczegolowo bo za plaskie byly normalnie maja pewien arcus... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 7 Maj 2004 Autor Share Napisano 7 Maj 2004 przyciski. zostaly jeszcze tylko przyciski specjalne (te pod klapką), ktore wymodeluje jutro dobranoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 nono, teoretycznie obiekt nieciekawy, bo kto by tam pilota do TV modelował ;) ale wykonanie świetne, widać, że dużo się namęczyłeś, żeby dogładnie go odwzorować :) jak skończysz ten projekt to chcę zobaczyć jakiś samochód w twoim wykonaniu i mam nadzieję, że będzie tak samo sczegółowy :D pozdrawiam P.S. niech żyje Rhino! :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercikh Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 moja siostra też ma tv LG i tego samego pilota :P :P ładnie wygląda, teraz jeszcze daj na to texturki i wymodeluj sam telewizor :P :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 a wiesz ze o tym myslalem... moj tv LG ma fajną linie w sam raz dla NURBS, zobacze moze sie za niego zabiore. od samochodow sa tu panowie bzyku i spolka ja zajme sie AGD hehe update - przyciski telegazety pod klapka i sterowania video Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 W zasadzie modeling zakonczony. teraz czeka mnie teksturowanie i w zwiazku z tym mialbym prosbe. jesli ktos ma jakis fajny link ktory mu pomogl w osiagnieciu fajnego realistycznego materialu w scenie z GI itd to bylbym wdzieczny za udostepnienie. posiadam brazil\'a i chcialbym za jego pomoca dokonczyc co zaczalem w jakiejs prostej scenie. chodzi o wizualizacje na jakims jasnym tle gdzie w zaszadzie jest tylko pilot i jakas powierzchnia. wiecie taki industrialowy render bez zadnych stoliczkow telewizorow itd. dziekuje jesli ktos sie znajdzie p.s. dla ciekawistki zamieszczam zrzut gdzie pokazalem wiekszosc linii pomocniczych jakie posluzyly mi do wykonania tego modelu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 p_e_t_e_r --> modeling end teraz zapodaj mi tu renderke z materialami :) cche ujzec swojego pilota :) czekam na rendery , przeczowam ze bedzie piknie wygladac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 nalozone tylko zwykle diffuse i bump w celu sprawdzenia jak wyglada wyeksportowana siatka w zwyklym scanline maxowskim. teraz czas zasiasc do brazila i zrobic ladne materialy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 no no no wyglada calkiem piknie :) to Ty p_e_t_e_r modelujesz w Rhino i exsprotujesz do maxa ??. Sprobuj w maxie zrobic takiego pilota :) . pilot wyglada naprawde przekonujaca , dobra robote odwaliles . Jesli exsportujesz do maxa to troche dziwne na towim miejscu zapoznalbym sie z renderowaniem w rhino. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 wiesz co do rhino jest renderer flamingo ale nie przekonuje mnie zbytnio i wydaje mi sie (a moze sie myle), ze ma on mniejsze mozliwosci niz maxowski engine. a wogole to lepiej znam maxa niz rhino i chcialbym bawic sie w brazilu a watpie zeby byl pod rhino... moze ktos kto sie na tym zna napisze mi pare slow na ten temat... poki co przerwa, czas na nauke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 image Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 Ładny pilocik ale niektórych zdjęć nie widze i nie wiem dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 noa ja tez nie wiem dlaczego ich nie widac. a najlepsze jest to, ze nie widac tych samych zdjec tylko za kazdym razem inne wypadaja.... jak sie odswiezy strone raz lub dwa to w koncu sie laduja cos forum szwankuje chyba ostatnio - pozdrowienia dla moderatorow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 brawo peter swietnie wykonany obiekt bardzo technicznie i dokladnie. wiedze ze nawet warstwy wykorzystujesz tylko chwalic :). textury zrób tez w rhino napisy itp. potem wyexportuj jako ai i w PS je tylko pokoloruj naprawde swietne efekty mozna tak uzyskac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 warstwy niesamowicie ulatwiaja prace. w maxie 4-5 warstwy sa bardzo niewygodne i nieintuicyjne. w rhino mozna wszystko blyskawicznie sobie porozkladac na layers i potem dowolnie ukrywac zamrazac , kolorowac a wszystko dla niesamowitej wygody i estetyki. nie rezygnuje z poly, ale mozna sie zakochac w rhino ze wzgledu na precyzje charakterystyczna dla programow CAD\'owskich. Bzyku: poslalem ci kiedys wiadomosc p2p dostales ??? mialem pytanko apropos rhino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 a to z nudow przerobiony w photoshopie render z dodanymi liniami scanline co niby sie mi z telewizja kojarzyc. jak nie scenka to przynajmniej te linie cos wnosza co nie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 mi sie podoba ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 dales czadu z pilocikiem jak by co to na jeden skladam zamowienie bo juz od kilku miesiecy jest prawie na emeryturze ten pilot a naprawde byl bardzo dobry :) to tak na boku:). Piknie wyszlo pododajesz napisy i bedzie prawie perfecto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 oto ostatnie probne rendery w zwyklym scanline. od nastepnego razu biore siu juz za solidną scenę z GI i brazilem. a tu pare testow z jakze pieknie blyszczacymi przyciskami choc nienaturalnie to widac na nich jakosc powierzchni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 and the second: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 no teraz wyglada elegancko , tylko jak juz widac z przyblizenia to te przyciski zmiany kanalow w rzeczywistosci ciut inaczej wygladaja ale niema co sie dziergac do tego jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 no kurde jak żywy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 no oryginalnie przyciski sa troche wyzsze ale te juz sa starte od przelaczania kanalow, a to ze sie tak blyszcza to od tlustych paluchow telemaniakow :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 No to masz bardzo ladny przedmiot wymodelowany jeszcze tylko dodaj napisy choc jak mowisz ze wytarty , a i umnie on taki jest to mozesz nierobic tych napisow :) jak ci sie zechce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 napisy beda zrobione ale odpowiednio przerobione w ps zeby wygladaly na swoj wiek tzn troche starte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 A to spoxik czekam na kolejne updaty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 No na razie to jako tako, nie podobaja mi sie materialy. Czekam na updaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 materialow to tu praktycznie nie ma jeszcze. jedynie zwykly kolor diffuse oraz mapa bump to wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi