Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

szukam dobrego komercyjnego (oczywiście NAJTAŃSZEGO) serwera wirtualnego. Jest tego sporo i nie bardzo chce mi się porównywać ceny i możliwości, a może ktoś z was jest w temacie na bierząco. Najbardziej interesuje mnie jak największy limit transferu przy niskiej cenie (co do powierzchni to oferowane są takie, że pewnie nigdy tego nie wykorzystam).

pozdrawiam.

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja skorzystałem z ovh.pl i nie narzekam. Wybrałem ich między innymi dlatego, że mają porządne wsparcie dla użytkowników.

Napisano

Mogę polecić wg niezawodnych: http://www.linuxpl.com/ - za 48,80 zł brutto rocznie masz 20GB transferu miesięcznego. Stabilne serwery i bardzo rzetelna obsługa.

Napisano

kazdy pewnie poleci co innego :D jak zwykle

ja powiem tylko tyle, kiedys serwery na home.pl byly bardzo cieniutkie, teraz

wszystko dziala jak nalezy i jestem zadowolony (od kilku lat) - swietny dostep z Polski i zagranicy, prawie 2TB transferu za ok 330zl rocznie

Napisano
  • Autor

ovh.pl - wygląda najlepiej, boli mnie tylko mała ilość baz SQL :/

superhost.pl - całkiem nieźle wyglądają servery typu Hosting Reseller, bez żadnych ograniczeń duży transfer miesięczny

linuxpl.com - też byłby fajny, ale 2 gb to jednak bardzo mało.. :/

home.pl - chyba ciut za drogi ...:/

jeszcze trochę poszukam... jak uda mi się znaleźć coś ciekawego to zapodam :)

--edit--

swoją drogą to trafiłem na dość ciekawą stronkę, tylko tak się trochę zastanawiam czy nie są to jakieś działania marketingowe ;)

http://www.hostingrank.pl/kat/wybor-serwerow/

Edytowane przez torm

Napisano

a po co Ci dużo baz mySQL? jak nie masz wiele obciążających projektów, to tylko zakładasz tabele kolejne.

Napisano
linuxpl.com - też byłby fajny, ale 2 gb to jednak bardzo mało.. :/
W takim razie powiedz jakiego serwera oczekujesz. Pod jaką stronkę? I nie 2GB tylko 20GB/miesiąc.

(co do powierzchni to oferowane są takie, że pewnie nigdy tego nie wykorzystam).
Jak duża będzie/jest Twoja strona? 100MB? 200MB? Skoro nie wykorzystasz większości pojemności dyskowych to jak chcesz uzyskać transfer rzędu 20GB miesięcznie?

Co do home.pl, to owszem mają jedne z droższych serwerów w ogóle, to samo tyczy się utrzymywania u nich domen.

Napisano
Skoro nie wykorzystasz większości pojemności dyskowych to jak chcesz uzyskać transfer rzędu 20GB miesięcznie?

A czy czasem transfer liczony nie jest nie tyle co wrzucisz, a ogólnie ruch na serwerze tzn. jak strona ma 10 mb to wejdzie 100 różnych ludzi z różnych komputerów to już jest 1 gb transferu zjedzone?

Napisano

zgred, no dokladnie tak jest liczone jak napisales :D

jesli kazdy user przegladnie cala strone i ona ma 10mb... to 1gb transferu wlasnie poszedl

na spacer

Napisano
  • Autor
W takim razie powiedz jakiego serwera oczekujesz. Pod jaką stronkę? I nie 2GB tylko 20GB/miesiąc.

Jak duża będzie/jest Twoja strona? 100MB? 200MB? Skoro nie wykorzystasz większości pojemności dyskowych to jak chcesz uzyskać transfer rzędu 20GB miesięcznie?

z jedną stroną może bym się nie martwił, ale mam zamiar zamieszczać tam również strony klientów, więc limit jest tutaj najbardziej istotną sprawą...

a 2GB to akurat powierzchnia jaką oferują... zwykle jest przynajmniej 10GB.. więc domyślam się, że nie jestem w stanie takiej ilości zapchać... ale przy 2GB, nie wiem czy mógłbym spać spokojnie :)

Napisano

2gb to sporo. ja mam na roznych serewrach kilka stron klientow. jak sie pojawil taki, ktory migl mi zapchac serwer, to pojawila się wycena na hosting i kupilem osobny komercyjny na takie wypadki.

jak sie rozkrecisz to i tak bedziesz potrzebowal kilku roznych.