torm Napisano 11 Kwiecień 2010 Napisano 11 Kwiecień 2010 Witam, szukam dobrego komercyjnego (oczywiście NAJTAŃSZEGO) serwera wirtualnego. Jest tego sporo i nie bardzo chce mi się porównywać ceny i możliwości, a może ktoś z was jest w temacie na bierząco. Najbardziej interesuje mnie jak największy limit transferu przy niskiej cenie (co do powierzchni to oferowane są takie, że pewnie nigdy tego nie wykorzystam). pozdrawiam.
wjaworski Napisano 11 Kwiecień 2010 Napisano 11 Kwiecień 2010 Ja skorzystałem z ovh.pl i nie narzekam. Wybrałem ich między innymi dlatego, że mają porządne wsparcie dla użytkowników.
Paq Napisano 11 Kwiecień 2010 Napisano 11 Kwiecień 2010 Mogę polecić wg niezawodnych: http://www.linuxpl.com/ - za 48,80 zł brutto rocznie masz 20GB transferu miesięcznego. Stabilne serwery i bardzo rzetelna obsługa.
Gość Gosc Napisano 11 Kwiecień 2010 Napisano 11 Kwiecień 2010 kazdy pewnie poleci co innego :D jak zwykle ja powiem tylko tyle, kiedys serwery na home.pl byly bardzo cieniutkie, teraz wszystko dziala jak nalezy i jestem zadowolony (od kilku lat) - swietny dostep z Polski i zagranicy, prawie 2TB transferu za ok 330zl rocznie
torm Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 (edytowane) ovh.pl - wygląda najlepiej, boli mnie tylko mała ilość baz SQL :/ superhost.pl - całkiem nieźle wyglądają servery typu Hosting Reseller, bez żadnych ograniczeń duży transfer miesięczny linuxpl.com - też byłby fajny, ale 2 gb to jednak bardzo mało.. :/ home.pl - chyba ciut za drogi ...:/ jeszcze trochę poszukam... jak uda mi się znaleźć coś ciekawego to zapodam :) --edit-- swoją drogą to trafiłem na dość ciekawą stronkę, tylko tak się trochę zastanawiam czy nie są to jakieś działania marketingowe ;) http://www.hostingrank.pl/kat/wybor-serwerow/ Edytowane 12 Kwiecień 2010 przez torm
olaf Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 a po co Ci dużo baz mySQL? jak nie masz wiele obciążających projektów, to tylko zakładasz tabele kolejne.
Paq Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 linuxpl.com - też byłby fajny, ale 2 gb to jednak bardzo mało.. :/ W takim razie powiedz jakiego serwera oczekujesz. Pod jaką stronkę? I nie 2GB tylko 20GB/miesiąc. (co do powierzchni to oferowane są takie, że pewnie nigdy tego nie wykorzystam).Jak duża będzie/jest Twoja strona? 100MB? 200MB? Skoro nie wykorzystasz większości pojemności dyskowych to jak chcesz uzyskać transfer rzędu 20GB miesięcznie? Co do home.pl, to owszem mają jedne z droższych serwerów w ogóle, to samo tyczy się utrzymywania u nich domen.
zgred Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 Skoro nie wykorzystasz większości pojemności dyskowych to jak chcesz uzyskać transfer rzędu 20GB miesięcznie? A czy czasem transfer liczony nie jest nie tyle co wrzucisz, a ogólnie ruch na serwerze tzn. jak strona ma 10 mb to wejdzie 100 różnych ludzi z różnych komputerów to już jest 1 gb transferu zjedzone?
Gość Gosc Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 zgred, no dokladnie tak jest liczone jak napisales :D jesli kazdy user przegladnie cala strone i ona ma 10mb... to 1gb transferu wlasnie poszedl na spacer
Orangegraphics Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 ja się na tym nie znam za bardzo, ale mam na o12 i nie narzekam
torm Napisano 14 Kwiecień 2010 Autor Napisano 14 Kwiecień 2010 W takim razie powiedz jakiego serwera oczekujesz. Pod jaką stronkę? I nie 2GB tylko 20GB/miesiąc. Jak duża będzie/jest Twoja strona? 100MB? 200MB? Skoro nie wykorzystasz większości pojemności dyskowych to jak chcesz uzyskać transfer rzędu 20GB miesięcznie? z jedną stroną może bym się nie martwił, ale mam zamiar zamieszczać tam również strony klientów, więc limit jest tutaj najbardziej istotną sprawą... a 2GB to akurat powierzchnia jaką oferują... zwykle jest przynajmniej 10GB.. więc domyślam się, że nie jestem w stanie takiej ilości zapchać... ale przy 2GB, nie wiem czy mógłbym spać spokojnie :)
olaf Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 2gb to sporo. ja mam na roznych serewrach kilka stron klientow. jak sie pojawil taki, ktory migl mi zapchac serwer, to pojawila się wycena na hosting i kupilem osobny komercyjny na takie wypadki. jak sie rozkrecisz to i tak bedziesz potrzebowal kilku roznych.
Rekomendowane odpowiedzi