Napisano 5 Maj 200420 l No więc przeglądam to forum od dawna, postanowiłem że stworzę wip\'a ,ponieważ rzadko kończę swoje prace i mam nadzięję, że umieszczenie wipa na znanym forum, mnie zmotywuje. Tematem jest obcy , podobny do \"itiego\" hehe, wiem , to nie jest moja pierwsza praca ,grafiką zajmuję się już jakiś rok.
Napisano 5 Maj 200420 l ET go home hehehe.smieszny troche i to wszystko co moge o nim powiedziec....te nogi ma jakies dziwnedo poprawy) no i szyja....ale tak jak na poczatek przygody z maxem to spoko :) inspirowales sie czyms czy tylko tak z czysty przypadek tworczosci w maxie
Napisano 5 Maj 200420 l Autor To nie jest początek przygody z grafiką 3d, tworzę w Maya od jakiegoś roku. To siateczkę mordki dam:
Napisano 5 Maj 200420 l E.T. na haus ... ciekawe polaczenie sztuki picassa z nowoczesna technika naszych zielonych przyjaciol. a na powaznie, to ciekawy stworek, czekam na dalsze prace i teksturowanie, moze bedzie realistyczny bardziej choc musze poweidziec ze srednio mi sie podoba to siatka logicznie prowadzona.po meshsmooth gorzej
Napisano 5 Maj 200420 l heh czy kosmici z jakich widzimy z filmow nie sa chude jak kijki??? nie mowie ze masz robic patyczaka z filmu ale dla mnie troche za gruby??
Napisano 5 Maj 200420 l jak dla mnie to głowe ma za dużą w stosunku do ciała... ale to kwestia wizji autora.... nogi są ok ale tułów jakiś dziwnye, nie podoba mi sie. poza tym bardziej urozmaiciłbym mu twarz... tzn głowe.... troche ją uwypuklił i poprawił oczodoły... pozdrawiam.
Napisano 5 Maj 200420 l Autor Kurcze komp mi się zawiesił i straciłem ostatni stan modelu ale zdązyłem renderka zapisać, trochę się męczyłem z tym nogami :/ . Postaram się dorobić szczegóły jeszcze tylko łapki dorobię.
Napisano 5 Maj 200420 l Zrób mu może trzeci palec u nogi. Będzie lepiej wyglądał. Sama postać śmieszna nawet. Wygląda trochę jak pryszczata dziewczynka w okularach z grubą oprawką. Nie pasuje mi anatomia, nie przekonuje mnie. Szczegóły są chyba zupełnie nie przemyślane. Bardzo dziwnie i brzydko wygląda klatka piersiowa. Głowa też jest mocno nie przemyślana. Ale ogólnie pomysł mi się podoba. Może z tego wyjść coś fajnego, oryginalnego ... mały gruby kosmita z głupim wyrazem twarzy.
Napisano 7 Maj 200420 l no rączka przebija wszystko - jak reszte tak uszczegółowisz i zrobisz cos z tą głową i proporcjami -będzie ok
Napisano 8 Maj 200420 l spoko ufok :> ale trzeba dopracowac szczegoly,jakies wiekszcze pofaldowania i znieksztalcenia bo teraz jest stanowczo z gładki...chyba ze nadrobiloby sie to jakas ładną texturą. Szczegolnie na glowie bym sie skupil, bo w takim stylu mozna z pewnoscia na miliony sposobow zrobić ciekawie urozmaicony łeb...powodzenia
Napisano 8 Maj 200420 l Autor Okej, mam zamiar zmarszczki i fałdki zrobić bumpem, jeszcze może wymodeluje te większe, dorobiłem powieki, powiekszyłem troche łapki:
Napisano 9 Maj 200420 l tył fajny, popracuj jeszcze nad przodem i nad twarzą.... ogólnie to odbrze Ci idze. czekam na rezultat końcowy
Napisano 9 Maj 200420 l Autor Nom przystępuję do teksturowania, bump daje fajny efekt, narysowany w corel painter 8. Kanał color i diffuse to procedurale do wymiany niedługo. I pamiętajcie, krem przeciw zmarszczkom mimicznym i chirurgia poczeka , łecheeheheh.