Napisano 18 Kwiecień 201014 l Dawno nic nie wrzucałem, wiec ostatnia mała pracka zainspirowana okładką książki notabenne z inspiracjami wnętrz. Finalnemu renderowi z MAxa dodałem troszke "vintage" efektu. 3ds max + vray +ps a to referka
Napisano 18 Kwiecień 201014 l No, powiem, jest nieźle:) Zdjąłbym trochę czerwonego i ewentualnie wymienił podłogę na bardziej stonowaną i ciemniejszą, bardziej zbliżoną do refki, ale ogólne wrażenie, bardzo pozytywne i na +:) Pozdr
Napisano 18 Kwiecień 201014 l heh render wygląda lepiej niż zdjęcie, chociaż te "kamyczki" w kominku jakoś deczko odstają i sam ogień
Napisano 18 Kwiecień 201014 l to co carlosss. dosiądź do tego, zdesaturuj dość dużo podłoge, odcień poza tym ma dobry, zmniejsz gloss ramki od zdjęcia , powalcz z kominkiem,daj światło na piętrze bo czerń wychodzi i nie radzi sobie sampling GI tam u góry na schodach przez to. na koniec dodaj blue w poscie i wydaje mi się że wyjdzie naprawdę miodnie. jest dużo dobrego, żal tego by było nie poprawić.
Napisano 18 Kwiecień 201014 l Kto te schody projektował? Przecież to pomyłka jakaś... A co do renderu to fajnie, ale jeszcze płomień z kominka popraw :)
Napisano 18 Kwiecień 201014 l Ogolnie wyglada super. Psujesz nieco efekt tym, ze nie chce ci sie wprowadzic nieco chaosu - ksiazki stoja idealnie prosto a mozna by je delikatnie pochylic, kamienie w palenisku sa poukladane w rowne rzadki i sa niemal identycznych rozmiarow i ksztaltow, podobnie jablka sa identycznych rozmiarow (co tam z tymi jablkami jest na talerzu? Strusie jaja czy kamienie moze? :D). Ogien tez odstaje troszke. To wszystko czystej wody czepialstwo bo pracka jest wypasiona dla takiego ogladacza jak ja. BTW - fajny ten motyw z wykorzystaniem miejsca pod schodami - moze nie jest to wybitnie wygodne miejsce ale lepsze to niz postawienie jakichs suchych patykow w wazonie...
Napisano 18 Kwiecień 201014 l podpisuje sie pod tym co napisal Nezumi Przydałoby się trochę pognieść poduchy, rozrzucić lepiej kamienie w kominku i poprzesuwać książki jakoś randomowo. Ogólnie bardzo dobrze!
Napisano 18 Kwiecień 201014 l Pierwsze, co rzuca się w oczy, to te węgle w kominku. Wszystkie tej samej wielkości, idealnie gładkie - po prostu nierealistyczne
Napisano 21 Kwiecień 201014 l Jest niezłe, podpisuje się pod rzeczami w/w które bym poprawił. Ja od siebie dorzucę, że na referce to coś pod kominkiem jakby taka komoda to mi raczej na jakiś kamień wygląda np. marmur BIANCO, a u Ciebie jak lakierowane drewno.... chyba by się spaliło :) Ogólnie jak poprawisz parę drobiazgów będzie super :) Aha no i jak dla mnie podłoga jednak psuje efekt.... w referce o niebo lepsza... Pozdrawiam