Mykel Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 Dawno nic nie wrzucałem, wiec ostatnia mała pracka zainspirowana okładką książki notabenne z inspiracjami wnętrz. Finalnemu renderowi z MAxa dodałem troszke "vintage" efektu. 3ds max + vray +ps a to referka
Touch Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 No, powiem, jest nieźle:) Zdjąłbym trochę czerwonego i ewentualnie wymienił podłogę na bardziej stonowaną i ciemniejszą, bardziej zbliżoną do refki, ale ogólne wrażenie, bardzo pozytywne i na +:) Pozdr
carlosss Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 heh render wygląda lepiej niż zdjęcie, chociaż te "kamyczki" w kominku jakoś deczko odstają i sam ogień
Orangegraphics Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 to co carlosss. dosiądź do tego, zdesaturuj dość dużo podłoge, odcień poza tym ma dobry, zmniejsz gloss ramki od zdjęcia , powalcz z kominkiem,daj światło na piętrze bo czerń wychodzi i nie radzi sobie sampling GI tam u góry na schodach przez to. na koniec dodaj blue w poscie i wydaje mi się że wyjdzie naprawdę miodnie. jest dużo dobrego, żal tego by było nie poprawić.
halset Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 Kto te schody projektował? Przecież to pomyłka jakaś... A co do renderu to fajnie, ale jeszcze płomień z kominka popraw :)
Nezumi Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 Ogolnie wyglada super. Psujesz nieco efekt tym, ze nie chce ci sie wprowadzic nieco chaosu - ksiazki stoja idealnie prosto a mozna by je delikatnie pochylic, kamienie w palenisku sa poukladane w rowne rzadki i sa niemal identycznych rozmiarow i ksztaltow, podobnie jablka sa identycznych rozmiarow (co tam z tymi jablkami jest na talerzu? Strusie jaja czy kamienie moze? :D). Ogien tez odstaje troszke. To wszystko czystej wody czepialstwo bo pracka jest wypasiona dla takiego ogladacza jak ja. BTW - fajny ten motyw z wykorzystaniem miejsca pod schodami - moze nie jest to wybitnie wygodne miejsce ale lepsze to niz postawienie jakichs suchych patykow w wazonie...
Bonifatz Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 podpisuje sie pod tym co napisal Nezumi Przydałoby się trochę pognieść poduchy, rozrzucić lepiej kamienie w kominku i poprzesuwać książki jakoś randomowo. Ogólnie bardzo dobrze!
Frey Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 Pierwsze, co rzuca się w oczy, to te węgle w kominku. Wszystkie tej samej wielkości, idealnie gładkie - po prostu nierealistyczne
GramiYoe Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 Jest niezłe, podpisuje się pod rzeczami w/w które bym poprawił. Ja od siebie dorzucę, że na referce to coś pod kominkiem jakby taka komoda to mi raczej na jakiś kamień wygląda np. marmur BIANCO, a u Ciebie jak lakierowane drewno.... chyba by się spaliło :) Ogólnie jak poprawisz parę drobiazgów będzie super :) Aha no i jak dla mnie podłoga jednak psuje efekt.... w referce o niebo lepsza... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi