astrologos Napisano 24 Kwiecień 2010 Napisano 24 Kwiecień 2010 (edytowane) By astrologos at 2010-04-24 By astrologos at 2010-04-24 Witam:) Na tym modelu właściwie uczyłem się w 3dsmax modelowania/materiałów/światła. Opierałem się na zdjęciach modelu Ducati Monster, ale nie dążyłem /jak widać;)/ do wiernego oddania wzorca. Przy okazji pytanie do bardziej doświadczonych "modelarzy";) o podejście do materiałów przy przenoszeniu modelu "outdoor" - jakieś ogólne zasady? pozdrawiam!:) Edytowane 24 Kwiecień 2010 przez astrologos
plasti Napisano 24 Kwiecień 2010 Napisano 24 Kwiecień 2010 b ladnie, jedyne co to opony maja slaby material, i chrom na 3cim renderze na wydechu dziwnie wyszedl, modelik swietny a no i studio, bo praktycznie jakby go nie bylo... fri stars odemnie 3*(za model) :D
astrologos Napisano 24 Kwiecień 2010 Autor Napisano 24 Kwiecień 2010 Oponyyyy jakoś trawię, gorzej z nóżką i nie chciało mi się kratek dodawać na baku. A co do studia powiem, że czerń ma zbawienny wpływ na materiały hehe;) Plasti, jakieś sugestie co do outdoor scene w kontekście materiałów? Widziałem masz auta w terenie na renderach? pozdro p.s w wydechu odbija się siedzenie! Przyroda nie jest doskonała haha;)
Hynol Napisano 24 Kwiecień 2010 Napisano 24 Kwiecień 2010 Bardzo fajne. Oprócz świateł i migaczy ;). Studio by się jakieś inne przydało (tło przede wszystkim). Pozdrawiam.
astrologos Napisano 24 Kwiecień 2010 Autor Napisano 24 Kwiecień 2010 A światła i migacze to dla mnie wielka zagadka. Mam nadzieję, w następnym modelu to przeskoczę;) A w studiu nie chciałem tła świadomie - ot takie moje zboczenie;) Jeśli masz jakieś sugestie lordzie ciemności, co do materiałów na migacze i lampy to chętnie poczytam, pozdro
dac77 Napisano 24 Kwiecień 2010 Napisano 24 Kwiecień 2010 Ciemne elementy zlewają się z tłem i trochę trzeba byłoby lepiej oświetlić.
astrologos Napisano 24 Kwiecień 2010 Autor Napisano 24 Kwiecień 2010 No cóż, ten model uważam za skończony, inaczej znalazłby się w dziale WIP. To max moich maxowych możliwości na teraz;) Dotychczasowe błędy wezmę pod uwagę w następnej pracy. Dziękuję za cenne uwagi! pozdro:)
Stig Napisano 25 Kwiecień 2010 Napisano 25 Kwiecień 2010 jest dobrze, nie ma co dosiadłby człowiek tej maszyny
peter_f Napisano 26 Kwiecień 2010 Napisano 26 Kwiecień 2010 Świetny model i fajne materiały (niebieski lakier). Bardzo czuć maszynę. Jedynie jak powiedział wcześniej Hynol możnaby pobawić się ze studiem bo kierownica niknie na tym tle. Poza tym gitarra!
astrologos Napisano 2 Maj 2010 Autor Napisano 2 Maj 2010 Witam, to już koniec z motosajklem, przyrzekam;) Bekgrałdn robiony komórką, KU 990, nie oczekujmy cudów;) Pozdrawiam, dzięki za wszelkie uwagi, które są bardzo inspirujące;) Miłego!
olaf Napisano 2 Maj 2010 Napisano 2 Maj 2010 słabo wtopiony. moze popraw w szopie. jakis fajny custom design na nim by sie przydal, bo tak to jak kolejny model ze stocku wygląda.
astrologos Napisano 2 Maj 2010 Autor Napisano 2 Maj 2010 Poprawianie foty z komórki w szopie?;) Ja tylko chciałem się nauczyć matt szadoła. I voila;) Poczekaj, aż zrobię autooooooooooooooooo. Zadbam o bekgrałnd na poziomie, pozdro!
plasti Napisano 2 Maj 2010 Napisano 2 Maj 2010 (edytowane) cien za malo rozmyty i za jasny, kolory wyblakly jednak..... imho szlo sie pobawic szopem z pol godzinki :D Edytowane 2 Maj 2010 przez plasti
astrologos Napisano 2 Maj 2010 Autor Napisano 2 Maj 2010 Plasti a autora nie zapytałeś , co sądzi o ingerencji w jego materiał?;) Co to za Kleks?;)
Rekomendowane odpowiedzi