jarox Napisano 27 Kwiecień 2010 Napisano 27 Kwiecień 2010 (edytowane) Mam problem z najnowszym 3ds. Podczas uruchomienia pojawia się błąd: Error parsing Xaml file. Root element is missing. Po naciśnięciu ok pojawia się kolejny: The main ribbon configuration file is possibly corrupt. Wcześniej miałem ten problem przeinstalowanie pomogło jakiś czas chodził dobrze i teraz znowu się pojawił. Po uruchomieniu nie ma całego menu Graphite, wie ktoś co z tym zrobić i co może być powodem?? Dodam,że teraz po 2 kolejnych uruchomieniach i zatwierdzeniu przy 2 błędzie problem zniknął, jednak co jakiś czas się pojawia w sumie bez żadnej przyczyny. Edytowane 27 Kwiecień 2010 przez jarox
jarox Napisano 30 Kwiecień 2010 Autor Napisano 30 Kwiecień 2010 (edytowane) Nikt nie wie co z tym zrobić? Znowu mam ten błąd i nic nie pomaga oprócz kolejnej instalacji. Znalazłem już odpowiedź na forum autodesku. Edytowane 30 Kwiecień 2010 przez jarox
Falcrum Napisano 26 Maj 2010 Napisano 26 Maj 2010 Nie trzeba relistalować. Wystarczy że odnajdziesz plik MaxManaged.xaml.backup i zmienisz mu nazwę na MaxManaged.xaml . ( polecam zrobienie sobie dodatkowej kopii na wszelki wypadek ) Plik znajduje się: \\workstation\Users\**USERNAME**\AppData\Local\Aut odesk\3dsMax\2011 - 64bit\enu\UI
jarox Napisano 26 Maj 2010 Autor Napisano 26 Maj 2010 Dzięki, znalazłem odpowiedź jakiś czas temu na forum autodesku. Swoją drogą mogliby to naprawić w hotfixie, już kilka razy zamieniałem ten plik.
jakimek Napisano 20 Styczeń 2013 Napisano 20 Styczeń 2013 Drodzy moim mam identyczny problem ale nie mogę znaleźć folderu AppData, trop kończy się na users > dokumenty> 3dsmax ale w nim nie ma folderów o których piszecie spotkał się ktoś z takim problemem?
Miłosz3ds Napisano 20 Styczeń 2013 Napisano 20 Styczeń 2013 Jeżeli dobrze pamiętam, folder jest domyślnie ukryty. Organizuj ->opcje folderów i wyszukiwania->widok->Pokaż ukryte pliki, foldery i dyski. Powinno grać. :)
jakimek Napisano 20 Styczeń 2013 Napisano 20 Styczeń 2013 (edytowane) Teraz juz ukazał się folder AppData/ Local i dalej nie ma folderu Autodesk , jakieś pomysły? idę przywracać system. Albo w sumie zainstaluje 2012 maxa tam chyba nie powinno być takiego problemu. Edytowane 20 Styczeń 2013 przez jakimek
Rekomendowane odpowiedzi