Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem z najnowszym 3ds. Podczas uruchomienia pojawia się błąd: Error parsing Xaml file. Root element is missing. Po naciśnięciu ok pojawia się kolejny: The main ribbon configuration file is possibly corrupt. Wcześniej miałem ten problem przeinstalowanie pomogło jakiś czas chodził dobrze i teraz znowu się pojawił. Po uruchomieniu nie ma całego menu Graphite, wie ktoś co z tym zrobić i co może być powodem?? Dodam,że teraz po 2 kolejnych uruchomieniach i zatwierdzeniu przy 2 błędzie problem zniknął, jednak co jakiś czas się pojawia w sumie bez żadnej przyczyny.

Edytowane przez jarox

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Nikt nie wie co z tym zrobić? Znowu mam ten błąd i nic nie pomaga oprócz kolejnej instalacji. Znalazłem już odpowiedź na forum autodesku.

Edytowane przez jarox

Napisano

Nie trzeba relistalować. Wystarczy że odnajdziesz plik MaxManaged.xaml.backup i zmienisz mu nazwę na MaxManaged.xaml . ( polecam zrobienie sobie dodatkowej kopii na wszelki wypadek )

Plik znajduje się: \\workstation\Users\**USERNAME**\AppData\Local\Aut odesk\3dsMax\2011 - 64bit\enu\UI

Napisano
  • Autor

Dzięki, znalazłem odpowiedź jakiś czas temu na forum autodesku. Swoją drogą mogliby to naprawić w hotfixie, już kilka razy zamieniałem ten plik.

Napisano

Drodzy moim mam identyczny problem ale nie mogę znaleźć folderu AppData, trop kończy się na users > dokumenty> 3dsmax ale w nim nie ma folderów o których piszecie spotkał się ktoś z takim problemem?

Napisano

Jeżeli dobrze pamiętam, folder jest domyślnie ukryty.

Organizuj ->opcje folderów i wyszukiwania->widok->Pokaż ukryte pliki, foldery i dyski.

Powinno grać. :)

Napisano

Teraz juz ukazał się folder AppData/ Local i dalej nie ma folderu Autodesk , jakieś pomysły? idę przywracać system. Albo w sumie zainstaluje 2012 maxa tam chyba nie powinno być takiego problemu.

Edytowane przez jakimek