Napisano 8 Maj 201014 l Tak jak w temacie. Zaczalem chyab dosc nietypowo bo od felgi i samego kola :) Zachecam do komentowania i przesyłania swoich sugestii co do samego modelu. Bedzie to czesc porschaka za ktorego planuje sie na dniach zabrac :) Model robiony w Mayce. Referka: Moje Wypociny: Siateczka: Edytowane 6 Lipiec 201014 l przez SzakalSzaleniec
Napisano 8 Maj 201014 l Zrezygnowałbym z tej podwójnej krawędzi, która biegnie po okręgu wewnętrznej części felgi. Na refce ciężko rozszyfrować czy jest tam wcięcie biegnące między wpustami na śruby, czy to tylko refleks, a próbując to odwzorować trochę moim zdaniem popsułeś efekt, bo po mesh smooth dziwnie to wygląda i chyba tam nie pasuje. Inna uwaga, to spróbowałbym na Twoim miejscu zrobić następną felgę już jako jeden obiekt. Kiedy dojdzie Ci shader i refleksy podejrzewam, że to łączenie obiektów może być widoczne. Pozdr
Napisano 8 Maj 201014 l Autor Niestety jest tam to wglebienie w tej feldze... Referka w innym kolorze: Co do laczenia, to nie wpadlem na to ze refleksy moge sobie popsuc... Postaram sie jakos polaczyc wszystko z soba :)
Napisano 8 Maj 201014 l Jeśli tak, to spróbuj tą krawędź zaostrzyć nieco. Ogólnie u Ciebie teraz wygląda jakby to był rowek. Jeśli możesz, daj siatkę felgi, żeby była widoczna bardziej pod kątem, coś jak ostatnie ujęcie wyrenderowane, tylko jeszcze bardziej z boku:)
Napisano 8 Maj 201014 l te sruby na calym rancie nie sa wpuszczone w felge od tak, tylko maja otwory i profile od tych otworow odstaja poza felge..a ty tak poprostu to wpusciles w obiekt:/
Napisano 6 Lipiec 201014 l Autor Witam! Nie mialem jakos ostatnio motywacji co do tego modelu, ale jednak udalo sie cos sklecic. Tak wiec zamieszczam ostatnie moje rendery felgi + maly plakacik. Pozdrawiam
Napisano 6 Lipiec 201014 l Autor bo model wyciagniety z szafy i chcialem sie skupic na renderingu. Byla to moja peirwsze felga wiec nie zdawalem sobie jeszcze na pcozatku sprawy ze bedzie to az tak bardzo widoczne.
Napisano 6 Lipiec 201014 l niezbyt przyjemny efekt jojo... dalbym rownież wiekszego MS'a/TS'a. Po za tym nie najgorzej. pomijając fakt szprych:) pozdr
Napisano 12 Lipiec 201014 l a sory coś mi poznikało :/ Chodziło mi o połączenie szprych z obręczą oczywiście. Miało być "koniecznie polącz tam siatke"