morello Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 jest to mój drugi model. Mam nadzieje że sie spodoba;p Wiem może nie jest zbyt ładny, ale troche czasu poświęciłem;p
Lukasz_D Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 wow - osz kurdesz :) gdybys nie napisal ze to chopper to z pierwszego renderu bym sie nie domyslil. rewelacji nie ma ale moze nastepny work bedzie lepszy :)
latos Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 Może pokaż go narazie bez tych tandetnych materiałów bo naprawdę trudno powiedzieć co to jest.
halset Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 Jak wyżej, i może zacznij korzystać z jakichś referek, bo tu nic proporcji nie trzyma.
morello Napisano 13 Maj 2010 Autor Napisano 13 Maj 2010 A można troche jaśniej bo jak napisałem to dopiero mój drugi model, wiec za bardzo nie rozumie;p A proporcje są dobre:] mam plany tego modelu Choppera i wymiary są takie same;p Wymodelowałem sobie ten motocykl ponieważ robie go w realu i chciałem zobaczyć jak bd wyglądać.
latos Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 Jaśniej a co tu mówić? Nałożyłeś coś co ma imitować chrom... Usuń to i nałóż zwyczajną szarość z 3ds maxa. Pokaż jak to bd wyglądać
Gość kakaku Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 I pokaz go bokiem. Czym to renderowales? Nie wierze, że opony sa z referek;]
lestat85 Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 skompletuj trochę zdjęć chopperów i się ich trzymaj choć by nie wiem co... pokaż siatkę bo przypuszczam że z nią też nie wszystko ok... tekstury leżą i kwiczą... reasumując model do odratowania a tekstury niestety od nowa... ale je zostaw sobie na koniec... zajmij się porządnie modelem. Dla porównania: http://farm4.static.flickr.com/3641/3346832584_19ab018305.jpg
latos Napisano 14 Maj 2010 Napisano 14 Maj 2010 Jak tak ma wyglądać Choper który budujesz w realu to nie dostaniesz na to nawet homologacji. Tutaj wygląda jak by miał mieć 12metrów długości. Popatrz na proporcje gdzie masz siedzenie i kierownice... Ludzie nie mają 4m rąk. Druga sprawa taki błotniczek co zrobiłeś z tyłu to nie ochronił by cię przed NICZYM! Według mnie cały model nie ma propacji ani kształtów. Lepiej weź jakieś Blueprinty i wymodeluj to od nowa.
morello Napisano 14 Maj 2010 Autor Napisano 14 Maj 2010 Tak wygląda oryginał, noo przyznam że wyszedł w 3dsmaxie troche rozciągnięty;p
Gość kakaku Napisano 14 Maj 2010 Napisano 14 Maj 2010 ustwiales to wogole jako blueprint w maxie czy na oko (patrzyles i probowales w maxie zrobic) Bo jezeli masz dobrze ustawiony blueprint to nie moze Ci wyjsc rozciagniety;] No chyba ze rozciagneles blueprinta:D Jak ten chopper sie nazywa?
morello Napisano 14 Maj 2010 Autor Napisano 14 Maj 2010 Raczej na oko;p Wiem popełniłem błąd, ale już robie nowego Choppera (dokładniej). A nazwy nie pamiętam, ale często jest pokazywany American Chopper Series na Discovery
Gość kakaku Napisano 14 Maj 2010 Napisano 14 Maj 2010 To znajdz lepiej choppera którego będziesz miał mase zdjeć (głównie z boku)
Simple_man Napisano 14 Maj 2010 Napisano 14 Maj 2010 W razie czego moge ci udostepnic model mojego dziela OCC SPLITBACK co bys mogl podpatrzec to i owo. Jak cos daj znac na PM. Swoja droga ten model tez robilem :)
morello Napisano 17 Maj 2010 Autor Napisano 17 Maj 2010 Witam. To jest mój nowy projekt (nie dokończony), musze dodać chromowane tekstury, doptacować opony i szczegóły. I tutaj ma pytanie, jak zrobić chromowane tekstury??
Rekomendowane odpowiedzi