Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jest to mój drugi model. Mam nadzieje że sie spodoba;p

31866978.png

18016448.png

12339719.png

Wiem może nie jest zbyt ładny, ale troche czasu poświęciłem;p

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wow - osz kurdesz :) gdybys nie napisal ze to chopper to z pierwszego renderu bym sie nie domyslil. rewelacji nie ma ale moze nastepny work bedzie lepszy :)

Napisano

Może pokaż go narazie bez tych tandetnych materiałów bo naprawdę trudno powiedzieć co to jest.

Napisano

Jak wyżej, i może zacznij korzystać z jakichś referek, bo tu nic proporcji nie trzyma.

Napisano
  • Autor

A można troche jaśniej bo jak napisałem to dopiero mój drugi model, wiec za bardzo nie rozumie;p A proporcje są dobre:] mam plany tego modelu Choppera i wymiary są takie same;p Wymodelowałem sobie ten motocykl ponieważ robie go w realu i chciałem zobaczyć jak bd wyglądać.

Napisano

Jaśniej a co tu mówić? Nałożyłeś coś co ma imitować chrom... Usuń to i nałóż zwyczajną szarość z 3ds maxa. Pokaż jak to bd wyglądać

Napisano

I pokaz go bokiem. Czym to renderowales? Nie wierze, że opony sa z referek;]

Napisano

skompletuj trochę zdjęć chopperów i się ich trzymaj choć by nie wiem co... pokaż siatkę bo przypuszczam że z nią też nie wszystko ok... tekstury leżą i kwiczą... reasumując model do odratowania a tekstury niestety od nowa... ale je zostaw sobie na koniec... zajmij się porządnie modelem. Dla porównania:

http://farm4.static.flickr.com/3641/3346832584_19ab018305.jpg

Napisano

Jak tak ma wyglądać Choper który budujesz w realu to nie dostaniesz na to nawet homologacji. Tutaj wygląda jak by miał mieć 12metrów długości.

Popatrz na proporcje gdzie masz siedzenie i kierownice... Ludzie nie mają 4m rąk. Druga sprawa taki błotniczek co zrobiłeś z tyłu to nie ochronił by cię przed NICZYM!

Według mnie cały model nie ma propacji ani kształtów. Lepiej weź jakieś Blueprinty i wymodeluj to od nowa.

Napisano
  • Autor

Tak wygląda oryginał, noo przyznam że wyszedł w 3dsmaxie troche rozciągnięty;p

e987cc39d46d2ea6a431048d57b77843_def.jpg

Napisano

ustwiales to wogole jako blueprint w maxie czy na oko (patrzyles i probowales w maxie zrobic) Bo jezeli masz dobrze ustawiony blueprint to nie moze Ci wyjsc rozciagniety;] No chyba ze rozciagneles blueprinta:D

Jak ten chopper sie nazywa?

Napisano
  • Autor

Raczej na oko;p Wiem popełniłem błąd, ale już robie nowego Choppera (dokładniej). A nazwy nie pamiętam, ale często jest pokazywany American Chopper Series na Discovery

Napisano

To znajdz lepiej choppera którego będziesz miał mase zdjeć (głównie z boku)

Napisano
  • Autor

Witam. To jest mój nowy projekt (nie dokończony), musze dodać chromowane tekstury, doptacować opony i szczegóły. I tutaj ma pytanie, jak zrobić chromowane tekstury??

vcx.png

fdgdfgm.png