Napisano 9 Maj 200420 l narazie spox , pokaż siatkę i dodaj szczegóły bo narazie zbytnio nie ma co oceniać pozdr.
Napisano 9 Maj 200420 l spoko .. ja tez robilem kiedys Mini. Jest na mojej stronie jakbys chcial obejzec. Zycze powodzenia w dalszej pracy :)
Napisano 9 Maj 200420 l Jak to jest...jesteśmy polakami, a nie anglikami, więc dlaczego ciągle modelujemy mini, a nie fiata 126p ?? Przecie maluszek odegral większą rolę w naszym życiu...:? Naazie nie będę komentowal modelu...poczakam na siatkę i nastepne updaty... Pozdr
Napisano 9 Maj 200420 l Falcrum- bo maluszekiem nie ma co sie podniecac :) tak jak mowisz...jego era juz dawno minela :) pozdr
Napisano 9 Maj 200420 l Autor A dach nadal krzywy na rogach:) jeszcze pokombinuje żeby to poprawić. I siatka(z przodu podzieliło mi się na trójkąty jak przełączyłem na jakiś inny typ obiektu):
Napisano 9 Maj 200420 l modelowales poly ? i przeszles na mesh ?? pytanie po co ? przez to potworzyly cisie trojkaty.
Napisano 9 Maj 200420 l maska ma za malą wypukłość, nie mam zadnych referek ale kiedys robilem tez austina mini i zwrocilem na to baczną uwagę. zamieszczam moj render niedokonczony w sumie tak dla ciekawostki, musze go skonczyc a ty poogladaj fotki zycze ci powodzenia przy tym austinie - bardzo wdzieczny model
Napisano 9 Maj 200420 l To ja tez wrzuce mojego Mini. Jezeli bedziesz mial jakies pytania to jezeli bede w stanie pomoge Ci :)
Napisano 10 Maj 200420 l Jednym słowem mówiąc będziesz miał przekichany przy modelowaniu z taką ilością trójkątów
Napisano 10 Maj 200420 l heh zastanawiam się jak poradzisz sobie ukształtowaniem przedniej szyby - musi wchodzić trochę do środka za uszczelką - czyżby cięcie polygonów i extrude??
Napisano 11 Maj 200420 l Autor heh zastanawiam się jak poradzisz sobie ukształtowaniem przedniej szyby - musi wchodzić trochę do środka za uszczelką - czyżby cięcie polygonów i extrude?? właśnie tak. I kolejny Update. Felgi być może zmienię ale się zastanawiam bo z tymi też wygląda nieźle.
Napisano 11 Maj 200420 l Cooper coraz ładniej wygląda. Staraj się bo trzeba jeszcze troche popracować nad nim
Napisano 11 Maj 200420 l wyglada jak mydelniczka heh zartowalem jest ladnie, ale kilka miejsc jest do poprawy
Napisano 11 Maj 200420 l Ładnie. Przyjrzałam się modelikowi i odnosze wrażenie, że niebanalne jest wymodelowanie tych wszystkich łączeń itp. Chociażby dolny róg drzwi, przy przednim nadkolu. Troche sie tam gniecie, podobnie jak w narożnikach maski, od strony szyby. Czy przy szybie będą uszczelki??
Napisano 11 Maj 200420 l 1.to to uwypuklenie wchodzi na maskę?? a nie widać na referkach . . 2.ta szyba a właściwie przejście- tak jak myślałem - sknocone 3.a tutaj te pofałdowanie powinno być niżej :) 4.dach ma nie tą wypukłość 5.załamanie na chłodnicy 6.łagodniej, łagodniej 7.a linia przy szybie jest bardziej kanciata 8.próg powinien odstawać tak jak w referku z poszerzanymi nadkolami - bo w końcu trzeba trzymać się 1 wersji 9.krzywo, 10.ta rynna tak nie odstaje!!!! jeszcze kilka drobnych ale to z czasem POZDRO, ogólnie fajnie, ale to nie jest wcale taki łatwy modelik
Napisano 11 Maj 200420 l Ptk. 5 można rozszerzyć. :-) W chłodnicy wiele rzeczy sie nie zgadza. Na zdjęciach jest ona przecięta, jest kanciasta na obwódce itd...
Napisano 12 Maj 200420 l Autor 1. Chyba nie wchodzi:) to się spróbuje poprawić 2. I takie zostanie:P jakbym zaczął tam grzebać to pół modelu by się pokrzywiło pewnie 3. Powinno się udac je zrobić 4. Obniżę go i powinno byćok bo chyba za wysoki ten dach zrobiłem 5.6.7. Pokombinuje się:) 8. Włąściwie to powinna tam być chromowana listwa jak na zdjęciu które zamieszczam 10. Odstaje tylko z innego kąta tego nie widać(te miniaki na twoich zdjęciach są pod mniejszym kątem) Czy przy szybie będą uszczelki?? Są:) poszerze je troche jeśli się uda. A wogóle to robię mniej-więcej taką wersję tylko że nadkola mi wyszły za małe.
Napisano 16 Maj 200420 l Autor I kolejny update Zrobiłem przedni \"grill\" od nowa, dodałem światła, kierunki, klamki, wycieraczki. Poprawiłem parę wytkniętych wcześniej błędów (i dodałem parę nowych:) m.in. przy światłach się coś popsuło) Lusterka zrobie od nowa bo te są strasznie kanciaste.
Napisano 16 Maj 200420 l no no nie powiem sporo zrobiłeś z tego co zaznaczyłem, to dobrze dążymy do naprawdę ładnego modelu :P Pozdrawiam
Napisano 19 Maj 200420 l Autor No i tył. wiem że nie jest równo nad zderzakiem ale juz mi sie nie chce z tym babrac. Teraz zabieram się za wnętrze.
Napisano 19 Maj 200420 l Szkoda że nie chcesz robić już tyłu (poprawiać) bo wygląda jak po drobnej stłuczce, ale bryka ładnie ci wyszła (nie licząc tyłu) :(
Napisano 19 Maj 200420 l Bleee, Kaczor, musisz tył poprawić. Inaczej nie pozwolę Ci opuścić tego topicu. ;) Poza tymi wszystkimi kanciastymi i niedopracowanymi miejscami z tyłu to jest dobrze.
Napisano 19 Maj 200420 l jak dla mnie felgi daj klasyczne i ten zacisk na smieci, bedzie naprawde taki retro fajnie wygladac, i brytyjska flage na dach
Napisano 20 Maj 200420 l Autor Bleee, Kaczor, musisz tył poprawić. Inaczej nie pozwolę Ci opuścić tego topicu. ;) Czy już mogę iść?? :P