Kaczor 1984 Napisano 9 Maj 2004 Napisano 9 Maj 2004 A więc powracam z moim Mini tym razem już widocznym:) (mam nadzieję).
chveti Napisano 9 Maj 2004 Napisano 9 Maj 2004 narazie spox , pokaż siatkę i dodaj szczegóły bo narazie zbytnio nie ma co oceniać pozdr.
MC-Maxim Napisano 9 Maj 2004 Napisano 9 Maj 2004 spoko .. ja tez robilem kiedys Mini. Jest na mojej stronie jakbys chcial obejzec. Zycze powodzenia w dalszej pracy :)
Falcrum Napisano 9 Maj 2004 Napisano 9 Maj 2004 Jak to jest...jesteśmy polakami, a nie anglikami, więc dlaczego ciągle modelujemy mini, a nie fiata 126p ?? Przecie maluszek odegral większą rolę w naszym życiu...:? Naazie nie będę komentowal modelu...poczakam na siatkę i nastepne updaty... Pozdr
Pablo Napisano 9 Maj 2004 Napisano 9 Maj 2004 Falcrum- bo maluszekiem nie ma co sie podniecac :) tak jak mowisz...jego era juz dawno minela :) pozdr
Kryhas Napisano 9 Maj 2004 Napisano 9 Maj 2004 Jak do tej pory to model jest taki sobie bo przód jast płaski i dach krzywy.
Kaczor 1984 Napisano 9 Maj 2004 Autor Napisano 9 Maj 2004 A dach nadal krzywy na rogach:) jeszcze pokombinuje żeby to poprawić. I siatka(z przodu podzieliło mi się na trójkąty jak przełączyłem na jakiś inny typ obiektu):
Predator Napisano 9 Maj 2004 Napisano 9 Maj 2004 modelowales poly ? i przeszles na mesh ?? pytanie po co ? przez to potworzyly cisie trojkaty.
p_e_t_e_r Napisano 9 Maj 2004 Napisano 9 Maj 2004 maska ma za malą wypukłość, nie mam zadnych referek ale kiedys robilem tez austina mini i zwrocilem na to baczną uwagę. zamieszczam moj render niedokonczony w sumie tak dla ciekawostki, musze go skonczyc a ty poogladaj fotki zycze ci powodzenia przy tym austinie - bardzo wdzieczny model
MC-Maxim Napisano 9 Maj 2004 Napisano 9 Maj 2004 To ja tez wrzuce mojego Mini. Jezeli bedziesz mial jakies pytania to jezeli bede w stanie pomoge Ci :)
Kryhas Napisano 10 Maj 2004 Napisano 10 Maj 2004 Jednym słowem mówiąc będziesz miał przekichany przy modelowaniu z taką ilością trójkątów
Saczek_XTRM Napisano 10 Maj 2004 Napisano 10 Maj 2004 heh zastanawiam się jak poradzisz sobie ukształtowaniem przedniej szyby - musi wchodzić trochę do środka za uszczelką - czyżby cięcie polygonów i extrude??
Kaczor 1984 Napisano 11 Maj 2004 Autor Napisano 11 Maj 2004 heh zastanawiam się jak poradzisz sobie ukształtowaniem przedniej szyby - musi wchodzić trochę do środka za uszczelką - czyżby cięcie polygonów i extrude?? właśnie tak. I kolejny Update. Felgi być może zmienię ale się zastanawiam bo z tymi też wygląda nieźle.
Kryhas Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 Cooper coraz ładniej wygląda. Staraj się bo trzeba jeszcze troche popracować nad nim
Myszek Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 wyglada jak mydelniczka heh zartowalem jest ladnie, ale kilka miejsc jest do poprawy
Pussik Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 Ładnie. Przyjrzałam się modelikowi i odnosze wrażenie, że niebanalne jest wymodelowanie tych wszystkich łączeń itp. Chociażby dolny róg drzwi, przy przednim nadkolu. Troche sie tam gniecie, podobnie jak w narożnikach maski, od strony szyby. Czy przy szybie będą uszczelki??
Saczek_XTRM Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 na początku referki - dobrze się im przyjrzyj - to oryginalne mini :p
Saczek_XTRM Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 1.to to uwypuklenie wchodzi na maskę?? a nie widać na referkach . . 2.ta szyba a właściwie przejście- tak jak myślałem - sknocone 3.a tutaj te pofałdowanie powinno być niżej :) 4.dach ma nie tą wypukłość 5.załamanie na chłodnicy 6.łagodniej, łagodniej 7.a linia przy szybie jest bardziej kanciata 8.próg powinien odstawać tak jak w referku z poszerzanymi nadkolami - bo w końcu trzeba trzymać się 1 wersji 9.krzywo, 10.ta rynna tak nie odstaje!!!! jeszcze kilka drobnych ale to z czasem POZDRO, ogólnie fajnie, ale to nie jest wcale taki łatwy modelik
Pussik Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 Ptk. 5 można rozszerzyć. :-) W chłodnicy wiele rzeczy sie nie zgadza. Na zdjęciach jest ona przecięta, jest kanciasta na obwódce itd...
Kaczor 1984 Napisano 12 Maj 2004 Autor Napisano 12 Maj 2004 1. Chyba nie wchodzi:) to się spróbuje poprawić 2. I takie zostanie:P jakbym zaczął tam grzebać to pół modelu by się pokrzywiło pewnie 3. Powinno się udac je zrobić 4. Obniżę go i powinno byćok bo chyba za wysoki ten dach zrobiłem 5.6.7. Pokombinuje się:) 8. Włąściwie to powinna tam być chromowana listwa jak na zdjęciu które zamieszczam 10. Odstaje tylko z innego kąta tego nie widać(te miniaki na twoich zdjęciach są pod mniejszym kątem) Czy przy szybie będą uszczelki?? Są:) poszerze je troche jeśli się uda. A wogóle to robię mniej-więcej taką wersję tylko że nadkola mi wyszły za małe.
Kaczor 1984 Napisano 16 Maj 2004 Autor Napisano 16 Maj 2004 I kolejny update Zrobiłem przedni \"grill\" od nowa, dodałem światła, kierunki, klamki, wycieraczki. Poprawiłem parę wytkniętych wcześniej błędów (i dodałem parę nowych:) m.in. przy światłach się coś popsuło) Lusterka zrobie od nowa bo te są strasznie kanciaste.
Saczek_XTRM Napisano 16 Maj 2004 Napisano 16 Maj 2004 no no nie powiem sporo zrobiłeś z tego co zaznaczyłem, to dobrze dążymy do naprawdę ładnego modelu :P Pozdrawiam
Kaczor 1984 Napisano 19 Maj 2004 Autor Napisano 19 Maj 2004 No i tył. wiem że nie jest równo nad zderzakiem ale juz mi sie nie chce z tym babrac. Teraz zabieram się za wnętrze.
Kryhas Napisano 19 Maj 2004 Napisano 19 Maj 2004 Szkoda że nie chcesz robić już tyłu (poprawiać) bo wygląda jak po drobnej stłuczce, ale bryka ładnie ci wyszła (nie licząc tyłu) :(
Pussik Napisano 19 Maj 2004 Napisano 19 Maj 2004 Bleee, Kaczor, musisz tył poprawić. Inaczej nie pozwolę Ci opuścić tego topicu. ;) Poza tymi wszystkimi kanciastymi i niedopracowanymi miejscami z tyłu to jest dobrze.
illy Napisano 19 Maj 2004 Napisano 19 Maj 2004 jak dla mnie felgi daj klasyczne i ten zacisk na smieci, bedzie naprawde taki retro fajnie wygladac, i brytyjska flage na dach
Kaczor 1984 Napisano 20 Maj 2004 Autor Napisano 20 Maj 2004 Bleee, Kaczor, musisz tył poprawić. Inaczej nie pozwolę Ci opuścić tego topicu. ;) Czy już mogę iść?? :P
Kryhas Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 Jest dużo lepiej niż było ale jeszcze nie jest superowo. Musisz popracowac.
Rekomendowane odpowiedzi