Napisano 29 Maj 201014 l Cześć, mam mały problem: chciałbym stworzyć lonisko tylko nie wiem ?jak? Chodzi o to, że są tacy co robią je mega szczegółowo: http://www.epkk.pl/ Gość robił to w gmax (prymitywna wersja 3ds max) Macie jakieś podejżenia jak mógł to zrobić? Bardzo dziękuję za pomoc. P.S. Nie chodzi o to, że nie umiem tego modelować, tylko ?z czego?(blueprinty, obrazki)
Napisano 29 Maj 201014 l Plan (zdjęcie z góry) to można wziąść z google maps, albo zumi. Resztę, tzn jak wyglądają elewacje budynków to najlepiej jakby się przejść na lotnisko i wszystko obfotografować, dzięki temu ma się świetne referki jak i materiały na tekstury. Niestety raczej nikt Cie nie wpuści ot tak na teren lotniska.
Napisano 30 Maj 201014 l Autor Jeszcze jakieś pomysły? Może są w internecie jakieś obrazki? Niestety raczej nikt Cie nie wpuści ot tak na teren lotniska. Niedługo ide przetestować coś lepszego niż taras widokowy - w epkk (Balice) jest jakaś uliczka która przypadkiem prowadzi do płyty.
Napisano 30 Maj 201014 l Chcesz iść tak nielegalnie na teren lotniska? :D Może być ostro :P Proponuję ugadać, że robisz jakiś projekt na studia czy coś i musisz zrobić wizualizację lotniska i wybrałeś akurat te ;) Być może da radę.
Napisano 30 Maj 201014 l Autor Troche by mi to zajęło: 2 terminale, wieża + bydynek z nią połączony, hangar, hangar Bell Helicopters, nazwy dróg kołowania i nie chciałby zostać przejechany przez jakiegoś Boeinga... hehe
Napisano 30 Maj 201014 l nawieksza baza lotnisk i samolotów cywilnych w sieci. Spory portal z supportem i w ogole. Kazdy szanujacy sie fan lotnictwa (do ktorych sie nie zaliczam) zna tą stronę ;) http://www.airliners.net/
Napisano 30 Maj 201014 l Autor Proponuję ugadać, że robisz jakiś projekt na studia czy coś i musisz zrobić wizualizację lotniska i wybrałeś akurat te ;) Być może da radę. Tylko, że brakuje mi pare lat do bycia studentem...
Napisano 30 Maj 201014 l Poszukaj sobie na googlu stron wirtualnego lotnictwa. Często tam można dostać prawdziwe, szczegółowe mapy lotniska. Co do numerów pasów, to najczęściej znajdziesz je już w samym google maps (pasy mają duże białe numerki). No i jeszcze pozostaje pozbierać zdjęcia budynków, no ale to już albo za zgodą, albo w stylu ninja, albo po prostu przeczesać internet. Możliwe, że z dobrą argumentacją i odrobiną szczęścia, jakieś materiały może byś dostał od samego lotniska... kto wie.
Napisano 31 Maj 201014 l Autor Poszukaj sobie na googlu stron wirtualnego lotnictwa. Często tam można dostać prawdziwe, szczegółowe mapy lotniska. Co do numerów pasów, to najczęściej znajdziesz je już w samym google maps (pasy mają duże białe numerki). Takich rzeczy nie musicie pisać - jestem pilotem vatsim i wiem o lotniskach więcej niż wy (chyba, że ktoś tutaj na forum też jest na vatsim)
Napisano 1 Czerwiec 201014 l Autor Prosze moderatora o zamknięcie tematu - nic już więcej z niego nie będzie...