Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem, czy umiejscowiłem ten temat w dobrym miejscu, więc proszę moderatorów o ostateczne przeniesienie go w inne. Mam problem i liczę na pomoc. Czy wie ktoś może jak zrobić znośną trawę w 3ds maxie ( bez v-raya), w ostateczności z darmowymi ( lub tanimi ) plug-inami. Liczę na waszą pomoc!!

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

najprościej za pomocą włosów :) (jakkolwiek by to brzmiało). Całkiem dobrze supportowane są przez mentala. Czyli poczytaj o hair and fur.

Napisano

próbowałem.... no i jest mały problem, bo przy większych wartościach ilości " kłosów" kosmicznie wydłużają czas renderingu ( a używać muszę od 20000 do 40000), gdyż mam importowane modele *.obj z ArchiCADa i mają całkiem nie małą skalę. Jakieś inne pomysły, albo podpowiedzi w H'n'F ?

Napisano

Oooo mistrzowie!!!! Wypada mi chyba bić przed Wami al-lachy!! W szczególności Tobie DUNDE!!! Wielkie dzięki za filmik i za resztę tutków, nigdy bym na to nie wpadł!!

PS I tak na boczku... znacie jeszcze jeszcze jakiś równie skuteczny i nie wiarygodny sposób na drzewka i roślinki? Z góry wielkie dzięki za pomoc!!