defibrylator Napisano 14 Czerwiec 2010 Napisano 14 Czerwiec 2010 Cztery tygodnie siedzenia wieczorami, jakieś 200h renderowania, odrobina compositingu w AFX i szczypta inspiracji terminatorem2. kliknij mnie
Lukasz_D Napisano 14 Czerwiec 2010 Napisano 14 Czerwiec 2010 podoba mi sie pomysl i wykonianie :) w 23 sekundzie widac jak kapsle przez siebie przechodza ale to taki szczegół :P
vision3d Napisano 14 Czerwiec 2010 Napisano 14 Czerwiec 2010 animacja calkiem fajna, ale same swiatelko i materialy bardzo srednie, niekiedy wyglada jakbys wyrenderowal sam kanal diffuse.
KLICEK Napisano 14 Czerwiec 2010 Napisano 14 Czerwiec 2010 dokladnie, wszystko spoko, tylko dlaczego renderowales sam difius ?
defibrylator Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Napisano 14 Czerwiec 2010 Przechodzenie kapsli wynikło z ograniczenia Mographa w Cinemie - moduł nie oferuje kolizji przy morphowaniu z jednej matrycy do drugiej. Co się tyczy światła i materiałów - to efekt kompromisu efekt/czas renderowania. W wersji "wypaśnej" jedna klatka 640x360 renderowała się około godziny, co przy prawie minutowej animacji w 30 fps skończyłoby się tym, że nigdy bym tego nie wyrenderował. Ogoliłem więc render z GI i innych " obciążaczy". Druga kwestia to moja wiedza, która jest.. powiedzmy że daleka od eksperckiej ;) //edit poprawiłem literówki
torm Napisano 14 Czerwiec 2010 Napisano 14 Czerwiec 2010 na koniec ten kapselek mógłby jeszcze zrobić takie małe "twist to close" ;)
skocu Napisano 14 Czerwiec 2010 Napisano 14 Czerwiec 2010 Całkiem przyjemne. Faktycznie to przenikanie kapsli razi. O materiałach już powiedziano. Sam motion bardzo fajny.
Rekomendowane odpowiedzi