Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Zabieram się za wiz niewielkiego domku. Na na wstępnym renderze są preferowane kolory w których właściciel by go widział. Nie skomentuje tego i po prostu zrobię coś w żywych i pozytywnych barwach. Domek jest tak biedny że ta kolorystyka już całkowicie wszystko spartoli... trzeba będzie nadrabiać ogrodem i otoczeniem.

Może ktoś podsunie parę pomysłów co z tym robić. A więc za robotę :)

render1.jpg

Edytowane przez Nagash

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przydałby się balkon. W domkach taki raczej jest tylko jeden komin. Okna trochę kwadratowe - może zrób jakieś okrągłe lub z łukami. Ogólnie patrząc na rozmiary okien, to domek strasznie mały. Może zrób go też na jakimś fundamencie/podwyższeniu.

Napisano
  • Autor

Tak szczerze to jest projekt architektoniczny wiec bryłą to za dużo nie mogę manewrować. Faktycznie przypomina nieco kościół :P A więc muszę nadrabiać kolorami elewacji i otoczeniem :(

Napisano

Tweester, ciekawe uwagi :). Kominów jest tyle, ile zaprojektowano. W małym domku więcej niż 2 to już przegięcie, ale i tak czasem bywa, a 2 to w sumie norma. Tak w ogóle to kominy nie zawsze są do odprowadzania dymu z pieca, dodatkowo jest w nich też często wentylacja grawitacyjna.

Wywal żółty, w to miejsce drewno np. złoty dąb. ściany może w cegle/płytce klinkierowej ciemny bordowy-brązowy. Piętro można dać w innym materiale. Można też ściany w tynku o stonowanym kolorze, jakiś jasny beż a do tego cokół i te przypory (w ogóle to śmieszne one są) dać w kamieniu szarym, albo lekko brązowym. Dodaj też więcej detalu: rynny, parapety itp. I z takiego gargamela da się coś wycisnąć.

powodzania

Napisano
  • Autor

Mała aktualizacja. Dzięki za kilka pomysłów które postaram się wprowadzić w najbliższym czasie :) Z kolorystyką ciągle walczę...

render2.jpg

Napisano
  • Autor

Skończył się zapał... Za dużo czau na wiz nie poświęciłem, słabo wyszło, odpuszczam :( Do Finished Works nawet nie wrzucam bo siara :P

max_p1.jpg

max_p2.jpg

Napisano

Hm, trochę te ściany takie jakieś....nie podchodzą mi :(

I ten kwiatek koloru brązowo-rdzawego wygląda tak jakoś....sztucznie :P ?

Zrób za tymi drzwiami na drugim zdjęciu jakąś teksturkę wnętrza mieszkania na plane i od razu będzie to wyglądało lepiej, po drugie za tymi drzwiami widac kawałek okna a w nim światło, więc czemu nie pada ono na podłogę mieszkania ?

Takie tylko luźne pomysły do poprawki podsuwam.

Pozdrawiam.

Napisano

...daj namiary na architekta - trzeba go omijać szerokim łukiem :D. Kiedyś słyszałem audycję radiową na temat projektów "katalogowych" i mówiono że firmy, które tłoczą te projekty przeprowadzają badania rynkowe na temat "jaki dom podoba się Polakom", uzyskane w ten sposób dane służą do skompilowania domów, które zawierają elementy ulubionych rozwiązań arch. Polaków. W zasadzie jak spojrzałem na ten projekt to od razu mi się to przypomniało - taka próba połączenia schabowego z budyniem- niby i jedno i drugie dobre ale razem powoduje pewien odruch ;) Wizka poprawna- może brakuje rynien i rur spustowych- choć jak jest okap to można się obyć bez tego- ogólnie detal podkręciłby rendery

Napisano

Projekt tego domku to kupa, trochę prawdy w tym jest co mówisz Eco. To znaczy są firmy który wyłącznie robią pod publikę po najniższej linii oporu, są takie co częściowo a są i takie co wyłącznie robią ambitne projekty domów (te ostatnie to margines). Z drugiej strony gust przeciętnego inwestora ni jest za ciekawy chociaż powoli się to zmienia.

a wizka landrynkowa wyszła, ale dość poprawna. Ciężko zrobić ciekawą wizualizację takiego domu.

p.s.

brakuje tu tylko kurzej łapy pod domem :)

Napisano

na twoim miejscu jeszcze bym popracował nad tym domkiem, może uda ci się jeszcze coś wycisnąć