Napisano 27 Czerwiec 201014 l Jeżeli napisałem w złym miejscu to przepraszam. Jak stworzyć klimat, który jak najbardziej przypomina prawdziwy świat? Najlepsze by było napisanie w punktach co zrobić czego trzeba użyć... Dzięki za pomoc! PS: Oczywiście 3ds max
Napisano 28 Czerwiec 201014 l pod tym pytaniem to ciezko wymyslic jakas ironiczna uwage ktora byla by smieszna...
Napisano 28 Czerwiec 201014 l Ja bym robił normalnie. 7 dni i gotowe. Obyś tylko widział, że to było dobre.
Napisano 28 Czerwiec 201014 l w punktach....hmmm Dzień pierwszy – Stworzenie światła i oddzielenie go od ciemności. Dzień drugi – Stworzenie sklepienia niebieskiego oddzielającego wody górne od dolnych. Dzień trzeci – Stworzenie lądu i roślinności. Dzień czwarty – Stworzenie Słońca, Księżyca i gwiazd. Dzień piąty – Stworzenie zwierząt wodnych i latających. Dzień szósty – Stworzenie zwierząt lądowych i człowieka. Dzień siódmy - odpocznij od 3d :)
Napisano 30 Czerwiec 201014 l Hmm myślę, że j.w. Bóg dał nam najlepszy przykład. Zajrzyj do Bibli. btw. Dobre mapowanie i oświetlenie jest CHYBA najważniejsze.
Napisano 8 Lipiec 201014 l Autor Dzięki za pomoc! Właśnie w Biblii nie znalazłem - dlatego napisałem tutaj
Napisano 9 Lipiec 201014 l Tak bardziej na serio: max ma narzędzia, które trzeba poznać, czyli wiedzieć co czym się je i co do czego służy. W połączeniu z dobrą obserwacją otoczenia i umiejętnością optymalizacji obrazu (włosków na policzku tej pani na 10 planie naprawdę nie będzie widać na renderze) powinieneś być w stanie uzyskać półprodukty do fotorealistycznego dopracowania i połączenia ich w pełen obraz w Photoshopie. Innymi słowy: to skomplikowany i długotrwały proces wymagający doświadczenia w pracy w 3D i 2D od A do Z. Szukajcie a znajdziecie, ćwiczcie a się zaćwiczycie, jak mówi Biblia (wersja reżyserska).
Napisano 9 Lipiec 201014 l Uzupelniajac wypowiedz Szoguna, NIE MA JEDNYCH USTAWIEN. kazda scena, otoczenie i cokolwiek innego wymaga indywidualnych nastaw setek roznych parametrow. Kwestia tylko czy sie znasz na tym i jestes dobry. jesli tak to szybko dojdziesz do zbieznosci wynikow, jesli nie to moze tak byc ze nigdy ich nie uzyskasz: ] pozdr. tak polzartem, To ja szukam panaceum, nie zna moze ktos z was skladu?