jaco07 Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 (edytowane) Witam wszystkich. To dopiero mój drugi wątek po dłuższym czasie na forum (czas ten poświęciłem na intensywną naukę 3d :) testy testy testy). Chciałbym podzielić się swoimi małymi osiągnięciami i wysłuchać cennych uwag specjalistów. Wszystkie modele w projektach są mojego autorstwa oprócz dwóch roślinek w trzeciej wizualizacji. Soft: 3ds max, vray 1. Wizka łazienki 2. Wizka takiego pokoiku 3. Wizka budowana na podstawie obrazka referencyjnego od Evermotion. 4. Najnowszy projekt zainspirowany pracą Seventha. Wszelkie pytania i uwagi mile widziane. Pozdrawiam! Edytowane 9 Lipiec 2010 przez jaco07
tomly Napisano 9 Lipiec 2010 Napisano 9 Lipiec 2010 Jak dla mnie pierwsza klasa. Zarówno modelom jak i oświetleniu i ogólnemu renderowi nie mam nic do zarzucenia. Brawo:) Edit: Chociaż jedno wypatrzyłem. Na ostatnim renderze mam wrażenie, że bump/displacement nie pasuje do podłogi.
PCZ Napisano 9 Lipiec 2010 Napisano 9 Lipiec 2010 Zrób własną scenę od podstaw, przerabianie scen od everów mało Ci da. Wydłużanie gotowych modeli też...
jaco07 Napisano 9 Lipiec 2010 Autor Napisano 9 Lipiec 2010 (edytowane) Przerabianie scen? Wizka ta wykonana była w celach czysto naukowych kilka miesięcy temu. Chciałem zobaczyć czy uda mi się zrobić coś podobnego na podstawie zdjęcia (wybrałem wtedy akurat to ze względu na małe skomplikowanie modeli jak widać). Te sceny są robione od podstaw. Odnośnie sceny 3 mam małe pytanie o plamy wyskakujące na rogach ścian. Wtedy ściany budowałem za pomocą funkcji Wall, natomiast odkąd stosuje boxy nic takiego się nie dzieje. Czy to może być przyczyną czy chodzi o ustawienia? Edytowane 9 Lipiec 2010 przez jaco07
jaco07 Napisano 29 Lipiec 2010 Autor Napisano 29 Lipiec 2010 Witam wszystkich :) Wrzucam kolejne "naukowe" projekty. Tym razem test LWF renderowane w FB + delikatne postpro. Uwagi mile widziane :) Dzisiaj zabrałem się za taką prostą sypialnię. Chciałbym wykonać render zarówno dzienny jak i nocny. Na razie jest trochę pusto ale to się zmieni :) Pozdrawiam! (Render z maxa)
jakubm Napisano 30 Lipiec 2010 Napisano 30 Lipiec 2010 ta wiz z dof'em w restauracji bardzo przyjemna tylko mi teksturowanie drzwi nie lezy.
Camel Napisano 30 Lipiec 2010 Napisano 30 Lipiec 2010 To już bardzo szybkie zmiany zauważyłem, padam na kolana :)
chudy Napisano 30 Lipiec 2010 Napisano 30 Lipiec 2010 w nocnej wersji sypialni przydałoby się jakieś wyraźniejsze światło. Ogólnie teraz płasko jest. Ale poza tym to całkiem nieźle.
jaco07 Napisano 30 Lipiec 2010 Autor Napisano 30 Lipiec 2010 Tweester - dzięki wielkie :) jakubm - dzieki. Wiem mapowanie drzwi jest tragiczne poprawię to niezwłocznie :) Zastanawiam się również czy cień padający z okien nie powinien być bardziej rozmyty. Dunuś - staram się cały czas :) dzięki chudy - dzięki za radę. Popracuję nad tym.
Rekomendowane odpowiedzi