Mati-PL Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Witam Mam problem z uzyskaniem mgły w scenie, a mianowicie z jej kontrolą. Sceną jest korytarz bez końca i chciałbym dodać do tego mgłę, która wraz ze wzrastaniem odległości od kamery, będzie robiła się coraz gęstsza. Problem jest w tym, że nie mam pojęcia jak uzyskać taki efekt. Ustawienie "Fog" w environment daje mniej więcej oczekiwany efekt ale mgła jest od razu przy kamerze a ma zaczynać się spory kawałek od niej, a "Volume Fog" nie daje w ogóle tego co oczekuję. Czytałem jeszcze o "Vray Environment Fog", ale o dziwo u mnie nie ma takiego czegoś i nie mam pojęcia dlaczego (a chyba powinno być). Jak mógłbym uzyskać efekt takiej mgły ? Próbowałem jakoś z nakładaniem textury na np. box'a, ale także nic nie wychodzi. Pozdrawiam
mihpolak Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 (edytowane) LINK USUNIĘTY tu masz adres do strony gdzie sobie możesz go wziąć. Edytowane 17 Lipiec 2010 przez Adek
Hynol Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 Tak na banana :) Co do mgły to ta enviromentowa jest dodatkowo definiowana przez ustawienia kamery - far i near enviroment range które definiują jak daleko od kamery zaczyna się mgła i gdzie osiąga pełną moc.
piko84 Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 (edytowane) LINK USUNIĘTY tu masz adres do strony gdzie sobie możesz go wziąć. http://www.poradaprawna.pl/porady/odpowiedzialnosc-karna-za-podanie-linku-internetowego,229819.html Edytowane 17 Lipiec 2010 przez Adek
Bacry Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 Nawiązując do porady prawnej. Nie sądzicie, że na podstawie takiej interpretacji można by aresztować sprzedawcę noży, jeżeli sprzedał on nóż komuś kto tym nożem popełnił przestępstwo lub wykroczenie?
mihpolak Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 Morał jest taki, że ten kto sprzedaje noże nie pije miodu. Dlatego od teraz będę trzymał się regulaminu i nie propagował piractwa na forum.
Mati-PL Napisano 17 Lipiec 2010 Autor Napisano 17 Lipiec 2010 Wielkie dzięki chłopaki za pomoc w końcu mam to czego mniej więcej chciałem. :) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi