piotrek Napisano 2 Sierpień 2010 Napisano 2 Sierpień 2010 Pytanie mało graficzne, ale co mi szkodzi: jak tworzycie muzykę do takich produkcji? Używa się tylko samplerów i tym podobnych, czy też jest człowiek, który sobie pisze partyturę, a później się wynajmuje orkiestrę, dyrygenta, chór, solistów i nagrywa w jakimś studio? Czy też po prostu wynajmujecie kogoś, kto ma dostarczyć podkład i oprócz uzgodnień reżyserem nic więcej was nie obchodzi w tym względzie?
jaras Napisano 2 Sierpień 2010 Napisano 2 Sierpień 2010 (edytowane) najnowsza wiadomość brzmi : film Miasto Ruin nie ukaże się na DVD w Gazecie Wyborczej :/ piotrek - z tego co wiem to bywa różnie, raz są to kompozytorzy, orkiestry itp ale najczęsciej udźwiękawianiem zajmują się profesjonalne studia (np.obok Platige jest studio Genetix) Edytowane 2 Sierpień 2010 przez jaras
adek Napisano 2 Sierpień 2010 Napisano 2 Sierpień 2010 Bardzo szkoda oj szkoda. Tymczasem ja znalazłem wczoraj Damiana: http://www.onet.tv/miasta-nie-ma-to-wstrzasajace,7274326,1,klip.html#
Gość DrunkenBear Napisano 5 Sierpień 2010 Napisano 5 Sierpień 2010 Ja tam czekam na wersję HD, więc cieszę się nawet, że na DVD nie wyszło. To teraz czekamy na drugą animację pt. "Co rozebrano żeby odbudować Warszawę..." myślę, że ta by była bardziej spektakularna niż sam lot nad ruinami Warszawy...
Rekomendowane odpowiedzi